Nyt

Lider du af hudsult?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Alle mennesker har brug for fysisk berøring. I perioder hvor vi ikke er i fysisk kontakt med andre mennesker, kan der opstå hudsult.

Krammer du nok?

Du har kunne finde ordet hudsult i den danske ordbog siden 1989. Selve udtrykket blev opfundet af den engelske antropolog og forfatter Ashley Montagu. Når vi er i fysisk berøring med andre mennesker så udskiller vi et hormon, der hedder oxytocin. Et hormon, som dæmper stress og angst.

I perioder som denne COVID-19, hvor vores omgang og berøring med andre mennesker er meget begrænset, kan vi komme i mangel af dette hormon, hvilket kan føre til både stress og depression. Vi har alle sammen brug for fysisk berøring og kontakt med andre mennesker, det giver os en følelse af fællesskab og det at høre til. Hvis ikke vi får fysisk berøring af andre mennesker, kan vi komme til at føle os ensomme og her kan der opstå hudsult.

Kærlighedshormonet

Fleres studier peger på at oxytocin, som også kaldes kærlighedshormonet og dannes i hypothalamus i hjernen frigives når vi krammer, kysser og ved sex. Når hormonet frigives, sænkes mængden af stresshormon, så man bliver mere afslappet og føler sig tryg.

Kilde: Netdoktor.dk

Vidste du, at man skal kramme i 30 sekunder før processen og udskillelsen af oxytocin går i gang? Det er derfor vigtigt at vi giver os tid til, at give et ordentlig kram. Man skal dog huske på, at fysisk berøring kan være grænseoverskridende for andre mennesker, så det er vigtigt at lytte til egne og andres grænser.

Pas på dig selv og dine nærmeste.
 
Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>
Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.