#mombod

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Den såkaldte dad bod er blevet hyldet verden over og har fået utrænede mænd til at sole sig i opmærksomheden, men nu kommer kvinderne på banen. De vil have ret til en mom bod og til at se ud, som naturen har skabt dem.

Mor-kroppen tager kampen op

LÆS OM: Berømtheder sætter pris på deres morkrop
LÆS OM: Sandheden om babyfedtet

Det startede med dad bod. En amerikansk collegestuderende, Mackenzie Pearson, skrev en artikel, hvor hun deklarerede sin kærlighed til en utrænet mandekrop med ølmave og slapt maveskind. Trenden spredte sig med lynets hast og fik mænd verden over til at fejre, hvordan de fremover kunne udskifte træningen med øl og pizza.

Men det fik også lynhurtigt kvinderne på banen. Under hashtagget #mombod bombarderer kvinder verden over de sociale medier med billeder af deres kroppe for at fastslå, at det altså ikke kun er mænds krop, der ændrer sig efter de får børn. Og allermest for at give andre kvinder selvtillid omkring deres bløde maver eller slappe lår og blive fortrolig med de kilo, der sidder fast efter fødslen.
”Jeg støtter ikke en #dadbod indtil der er den samme opmærksomhed omkring #MOMBOD. Mænd kan ikke hylde ølmaver og samtidig forlange ”trophy wives”,” lød det bl.a. fra en af de mange millioner brugere.
”I morges var jeg så vred over fænomenet #dadbod at jeg græd. Nogle berømte mænd render rundt på stranden og ser ud som de fleste mænd gør, og så er der nogle, der tænker: Wauw! Halvfede, og de scorer stadig damer og får hele verden synes de er hotte”, tweetede en anden. ”At fejre far-kroppen er en fornærmelse mod mødre, hvis kroppe har ændret sig for livstid efter at have født børn”.

Inden #mombod trenden for alvor tog fart, havde Twitter ageret kampplads for kvinder, som rasede over, hvor meget nemmere det var for mænd at få børn. Den sociale mediestorm tog især fart lige efter komikeren Akilah Hughes’ lagde en video ud, som langede ud efter dobbeltmoralen, hvad angår mænd og kvinders krop.
”Hvis du er en kvinde, kan du være stolt af dine bryster, din numse eller dine læber, men ikke dig selv eller selve din krop,” lyder det i videoen. ”Hvad angår mandekroppen, elsker medierne at hylde mænd for at se ud som svedige, sjuskede monstre, der ikke gør sig nogen som helst umage,” tilføjer hun.

Men nu er det altså tid at hylde den naturlige skønhed og de kurvede mor-kroppe. Herhjemme har ugebladet Femina taget hul på debatten med kampagnen 100procentmig, der med bladets egne ord skal gøre op med perfekthedstyranniet.
Med et manifest, der bl.a. lyder ”I år markeres 100-året for kvinders valgret. Lad os fejre det ved at stå fast på retten til at vælge frit og acceptere egne og ikke mindst andres valg.”, opfordres kvinder til at uploade billeder af sig selv – helt som de er.

En af de fire kvinder, der lancerede kampagnen og lagde ud med at vise sit eget upolerede spejlbillede frem, er Julia Lahme, forfatter og indehaver af et PR-bureau. Under overskriften ”Jeg har en blød mor-mave og nægter at gemme mig”, åbenbarer hun sit nøgne maveskind for hele Damark.
”Ingen af os er forkerte – eller mere rigtige end andre. Vi er bare os selv. 100 procent. Men nu er det altså tid at hylde den naturlige skønhed og de kurvede mor-kroppe. Herhjemme har ugebladet Femina taget hul på debatten med kampagnen 100procentmig, der med bladets egne ord skal gøre op med perfekthedstyranniet.
Med et manifest, der bl.a. lyder ”I år markeres 100-året for kvinders valgret. Lad os fejre det ved at stå fast på retten til at vælge frit og acceptere egne og ikke mindst andres valg.”, opfordres kvinder til at uploade billeder af sig selv – helt som de er.
En af de fire kvinder, der lancerede kampagnen og lagde ud med at vise sit eget upolerede spejlbillede frem, er Julia Lahme, forfatter og indehaver af et PR-bureau. Under overskriften ”Jeg har en blød mor-mave og nægter at gemme mig”, åbenbarer hun sit nøgne maveskind for hele Damark.
En af de fire kvinder, der lancerede kampagnen og lagde ud med at vise sit eget upolerede spejlbillede frem, er Julia Lahme, forfatter og indehaver af et PR-bureau. Under overskriften ”Jeg har en blød mor-mave og nægter at gemme mig”, åbenbarer hun sit nøgne maveskind for hele.

Berømtheder sætter pris på deres morkrop

At tabe de ekstra graviditetskilo er i Hollywood næsten lige så vigtigt som at vinde en Oscar. Hvem smed kiloene først, hvor meget tog hun på under sin graviditet og hvem er først på forsiden af et magasin iført bikini? Heldigvis findes der stjerner, som hylder deres mom bod.

Kate Winslet

Den Oscarvindende mor til tre har flere gange udtalt, at hun ikke har travlt med at tabe de ekstra kilo. ”Der er så meget fokus på at falde tilbage på sin normale vægt, men jeg anbefaler slet ikke hurtigt vægttab efter en fødsel, for når du ammer skal du spise og føle dig afslappet. At skulle kaste sig ud i et stramt workoutprogram ville være skørt,” har hun sagt. ”Når jeg lige har født, har jeg ikke tænkt mig at spekulere på min røv.”

Reese Witherspoon

Da de amerikanske medier – tre måneder efter fødslen af hendes tredje barn – spurgte Reese Witherspoon, hvordan hun ville vende tilbage til sin ”før-baby-krop”, svarede hun: “Jeg ved slet ikke, om jeg vender tilbage. Jeg er langsomt ved at kravle tilbage.”

Drew Barrymore

”Jeg tænker ikke over det,” sagde Drew Barrymore efter fødslen af sin datter i 2012. ”Jeg var ikke i topform, før jeg blev gravid, og jeg tror, at jeg er tilbage, hvor jeg var. Og det er fint for mig. Jeg tager vare på mig selv, men jeg kommer aldrig til at blive den, som taler om kure og motion – jeg ville ikke kunne følge med i sådan en samtale,” sagde hun og tilføjede: ”Jeg kommer aldrig til at have en krop, der får mig til at juble over bikinisæson. Men jeg vil kunne føle, at jeg dukker op på stranden og gør mit bedste.”

Jessica Simpson

Jessica Simpsons vægtforøgelse under sin første graviditet trak gigantiske overskrifter i medierne. “Jeg er nødt til at frigøre mig fra forventningspresset og bare have det godt med mig selv. Jeg er ikke nogen supermodel, jeg er bare en helt almindelig kvinde,” sagde hun efterfølgende. Og selv om man er multimillionær og en af verdens smukkeste kvinder, gør det stadig ondt at blive hængt ud for sin krop, fastslår hun. “Det er ikke rart at blive snakket om og dømt på sit udseende. Men jeg lytter aldrig til det, uanset hvem pressen taler om, når de er gravide.”

Sandheden om babyfedtet

Det er slut med at iføre sig en kæmpe sweatshirt og gemme kroppen væk efter en fødsel. Konkurrencen om, hvor hurtigt man fremvise en smækker bikinikrop, stiger, og det lægger pres på kvinders forventning om at tabe sig i løbet af få uger. Hvordan skal man se ud fire måneder efter fødslen? Som Heidi Klum i størrelse 34? Og hvis man er overvægtig nu, vil det så hænge ved for altid?
Den amerikanske organisation BabyCenter har foretaget en undersøgelse blandt 7.000 mødre med børn i alderen få dage til 4 år. Konklusionen er, at for mange kvinder er de ekstra kilo frustrerende svære at smide.
“For de fleste forsvinder vægten ikke bare af sig selv,” siger Madelyn Fernstrom, chef for University of Pittsburgh Medical Centers vægtprogram, i undersøgelsen. “Selv berømtheder som taber vægten på tre måneder, skal træne dagligt – i timer ikke i minutter – og følge en bestemt diæt.”

Men det er langt fra umuligt. Mange mødre, som slås med vægten, inklusiv dem, som har døjet med den hele livet, formår at blive ikke bare mere fit, men også sundere, end de har været. Mange nye mødre forventer, at babyfedtet vil være langt nemmere at slippe af med, end tilfældet er. I undersøgelsen siger 61 pct. af mødrene, at de havde regnet med at være tilbage på normalvægt på deres barns 1 års fødselsdag. Men når man spurgte mødre til 1-2 årige, bar næsten 60 pct. stadig på en del af de ekstra kilo. Kun en femtedel af de adspurgte med nyfødte op til tre måneder svarede, at de havde tabt al babyvægt. Ifølge Madelyn Fernstrom er et år mere realistisk i den sammenhæng, og samtidig er de sidste fem kilo de sværeste at slippe af med. 22 pct. af mødre til 2-3 årige har stadig mere end fem kilo ekstra på sidebenene. Så lad dem sidde!


Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Efterlad et svar