Mums, mums moderkage – den nye anti-age tendens

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sidst opdateret den 3. april 2020

Er du typen, som kan lide at være med på beatet, når det kommer til naturlig skønhed? Jamen, så skal du til at kigge efter cremer med kosttilskud – med moderkage!

Kollagen og hyaluronsyre har været en favorit i kosmetikbranchen i mere end et par måneder nu. Du kan få begge dele som piller, som pulver, som cremer og serum. Det lover løft og fugt, og hvem vil ikke gerne have en fast og fugtet hud. Men nu kan de to hud-darlings godt rykke til side, for nu kommer der en ny stjerne til byen.

Moderkage er en ny tendens i Vesten, men i Kina har det været kutyme at spise moderkage for sundhed, velvære og vitalitet i flere hundrede år. I Vesten er moderkage på det seneste blevet kendt i flere og flere kredse, som noget man kan spise efter fødsel for at undgå fødselsdepressioner, få mere energi, bedre amning med mere. Videnskaben er ikke helt enige om den faktiske effekt af at spise sin egen efterbyrd. Uanset hvad – så bevæger moderkagen sig nu ind i skønhedsbranchen.

Videnskaben er ikke helt enige om den faktiske effekt af at spise sin egen efterbyrd, men Kim Kardashian, har svoret, at det har hjulpet hende med en positiv efterfødselsoplevelse.

I et af flere koreanske studier fra 2015 viste indtag af moderkage fra svin en reduktion i rynker, tab af fugt og kollagen i huden, så muligheden for, at vi herhjemme kommer til at se moderkage-baserede beautyprodukter er bestemt til stede. I følge Los Angeles-baserede skønhedsblogger, Amy Chang, er moderkage-shots, piller og cremer tilgængelige i alt fra minimarkeder til eksklusive stormagasiner i Japan, og hun er sikker på, at vi snart vil se, at trenden breder sig mod vest.

Hvor kommer moderkagen fra?

I Vesten har vi så absolut ingen tradition for at spise moderkagen, og det kan derfor virke let anstødene og måske endda direkte ulækkert for mange. For visse kan det være et etisk dilemma at spise moderkagepiller eller smøre det direkte på huden. Det er i sagens kerne ingen vegansk affære. De mest almindelige brugte moderkager i kosmetikbranchen, kommer fra køer, får og svin.


Placenta Cream med kollagen og E-vitamin fugter og booster huden så den genvinder sin spændstighed. Ca. 152 kr.

 


Shanier Placentier indeholder 90 kapsler med 20.000 mg moderkage ekstrakt, der efter sigende skulle medfører et sundere liv med et smukkere udseende. Ca. 117 kr.

 


Den engelske virksomhed Placenta Practice laver kapsler, cremer og balmer lavet specielt til dig ved at kombinere din moderkage med naturlige ingredienser. Antallet af kapsler varierer afhængig af moderkagens størrelse, men man kan regne med omkring 180 kapsler til ca. 1.695 kr.

 


Tonymoly Bio EX Intensive Placenta cream hjælper med at opstramme, fugte og blege huden. Ca. 220 kr.

 


Mizon Placenta Ampoule cream indeholder 1.500 mg moderkage ekstrakt, der virker regenererende og mindsker rynker og linjer. Ca. 105 kr.

 

Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>
Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK
 @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Efterlad et svar