Nyt

Opskrift: Broccoli boller – et sundt alternativ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Er du også en af dem, der elsker hvidt brød, men føler sig oppustet og meget gerne vil være foruden alle de mange kulhydrater? Så kunne denne opskrift på broccoli boller være lige noget for dig. Opskriften er simpel og ikke mindst meget sunde.

Sunde boller

Du kan spise bollerne helt som de er eller f.eks. bruge dem som burgerboller.

Ingredienser til ca. 10 boller

  • Brocollihoved (du bruger hele broccolien også stilken)
  • 3 æg
  • 6 spsk. mandelmel
  • 1,5 dl. havregryn
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1 tsk. salt

opskrift-broccoli-dej
Sådan gør du:

  1. Skær broccolien ud i mindre stykker og hæld kogende vand over. Lad det stå og trække i nogle minutter.
  2. Tænd ovnen på 180 grader.
  3. Når broccolien har stået 3-5 minutter, hælder du vandet fra. Det er vigtig at du får hældt alt vandet fra, så du ikke får for meget væde med.
  4. Broccolien er nu klar til at blive blendet enten med en stavblender, blender eller direkte i en foodprocessor, hvis du har sådan en. Blend broccolien så fint som muligt, så den opnår en ens masse.
  5. Tilfør nu alle de andre ingredienser og rør det godt sammen, du kan eventuelt blende det engang mere. Hvis dejen ikke er fast nok, så kan du tilføre lidt ekstra havregryn.
  6. Lad den færdige dej hvile i 30 minutter.
  7. Form bollerne med hænderne eller en ske og læg dem på bagepladen. Du kan eventuelt pynte bollerne med lidt frø eller kerner.
  8. Bag bollerne i ovnen i 25-30 minutter. Bagetiden kan variere lidt alt afhængig af størrelsen på bollerne. Men de skal have fået farve og gerne være sprøde og faste, men stadig have en lidt svampet konsistens indeni.

opskrift-broccoli-boller-bagning
Rigtig god fornøjelse!

 

Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet.
Du kan også følge GO Beauty på: FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk

Share.

About Author

Efterlad et svar