Nyt

Opskrifter: Rødbede tatar, snackbar og hindbærsmoothie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Det er sommer og vores madvaner har det (heldigvis) med at følge årstiderne. Vi har bedt en af Danmarks bedste madbloggere, Patricia Willumsen Hoelstad, om at dele sine allerbedste sommeropskrifter, der helt sikkert kan inspirere dig. 

Sommerens bedste (og sundeste) opskrifter

Sommeren er en lækker årstid sprængfyldt med flotte farver. Farver har derfor været min inspiration til de tre retter, som du får opskrifterne på her. Derudover er jeg inspireret af det voksende fokus på bæredygtighed i relation til mad.
Jeg har valgt nogle råvarer, som har super flotte farver, men som samtidig er med til at give kroppen et boost af energi. Noget, som de fleste nok føler behov for efter en lang og mørk vinter. Opskrifterne passer også til mit koncept på afoodloverstale.dk, nemlig at der max må være 40 minutters aktiv tid i køkkenet. Hos mig skal mad være lækkert og hurtigt at lave, så der er tid til alle de andre ting, vi også gerne vi bruge tid og energi på.


 

Patricia Willumsen Hoelstad, madentusiast og kvinden bag madbloggen afoodloverstale.dk
I foråret var hun aktuel i MasterChef på TV3. ”Min passion for mad startede, da jeg var barn. Jeg er vokset op i et hjem, hvor madlavning ikke stod øverst på listen. I en alder af 10 år besluttede jeg mig for at gøre noget ved det, for jeg var simpelthen blevet for træt af, at vi spiste det samme hver uge. Jeg fik frie hænder til at eksperimentere og øve mig. Det var helt klart med til at starte min store passion for madlavning.”
  

 
Få her 3 lækre opskrifter…


Hindbær-hvidløgssmoothie

De kolde måneder kan være hård for immunforsvaret, så det er en god idé er at få nogle vitaminer og mineraler gennem kosten – og her er smoothies geniale! Du kan stort set mikse dem, som du vil, og få en lækker smagfuld energibombe ud af det.

Denne version er med hindbær, rødbede og hvidløg, som er med til at give kroppen et boost!

Ingredienser:
– 120 g hindbær
– 1 banan
– 2 spsk. skyr
– 6 gr. ingefær
– 120 gr. rødbede
– 1 fed hvidløg
– 1 tsk. citronsaft.

Sådan gør du:

Vask hindbær, skræl rødbeden og skær den groft ud. Skræl ingefæren og skær den groft ud. Tilsæt nu alle ingredienserne i en blender og blend det til en lind smoothie. Vil du gerne have den tyndere, kan du tilsætte lidt vand.
  


Rødbede tatar

Vegetarbølgen er over os, så derfor skal du selvfølgelig have en lækker opskrift på en nem og hurtig rødbedetatar. Vegetarisk mad behøver slet ikke at være kedeligt.

Ingredienser:
– 200 g rødbede
– 60 g gedeost
– 1 skalotteløg
– 1 dl sukker
– 1 dl eddike
– 1/2 dl vand
– 1/2 æble
– Estragon
– Salt og peber.

Sådan gør du:

Skræl rødbeden og skær den i små tern. Kog de små rødbedetern i ca. tre minutter og hæld vandet fra. Sæt en kasserolle til at varme med sukker, vand og eddike. Rør sukkeret godt ud, så det bliver opløst. Skær skalotteløget fint og tilsæt det i kasserollen. Lad det simre i to minutter og tag den af varmen. Skær æblet ud i fine tern og læg det i en skål. Tilsæt løg, rødbede, gedeost og lidt frisk estragon. Rør rundt så ingredienserne bliver blandet sammen, og smag til med salt og peber.

Server gerne med et groft flute til. Mums!
  


Snackbar

En dejlig snackbar til den lille sult. Det er heldigvis nemt at lave disse virkelig lækre og sunde barer.

Ingredienser:
– 80 gr. havregryn
– 50 gr. græskarkerner
– 60 gr. sesamfrø
– 70 gr. mandler
– 7 spsk. honning
– 150 gr. peanutbutter
– 70 gr. mørk chokolade – gerne 70%.

Sådan gør du:

Hak mandlerne fint og bland det sammen med de andre kerner.
Sæt en kasserolle til at varme og tilsæt honning og peanutbutter. Rør rundt mens det varmer op. Når det er blevet til en sammenhængende masse slukker du for varmen.
Hæld din peanutbutter/honning blanding ned til kernerne og bland det godt.
Find et fad frem og hæld det ned og mas det fast.
Sæt på frys 60 minutter.
Når der er 15 minutter tilbage af frysetiden, sætter du et vandbad over til at smelte chokolade. Når chokoladen er smeltet, slukker du for varmen. Tag din snackbarmasse ud af fryseren og skær den ud i passende stykker – pas på de ikke går i stykker. Dyp dem i den smeltede chokolade og læg dem på et bagepapir.

Når du er færdig, sættes de i køleskabet. Voila, lækre hjemmelavede snackbarer!

Held og lykke med opskrifterne.
  
Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.