Pas på dine hænder

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Efter Covid-19 er blevet en del af vores hverdag, så kan håndsprit og utal af gange med håndvask slide og virke udtørrende på huden.

Hvor meget passer du på dine hænder?

Prøv at tænke et overblik over, hvor meget vores hænder udsættes for hver dag, for det er ikke så lidt! Med hvad der nu efterhånden er blevet hverdag, så udsættes hænderne for udtørrende håndsprit og langt flere møder med vand, for at vi kan holde os så rene og desinficerede som muligt. Nu hvor vi oven i købet går efterår og vinter i møde, så bliver vores hænder endnu mere udsatte f.eks. når vi cykler i regn og blæst.  

En effektiv håndvask

En grundig håndvask har aldrig været vigtigere, og det kan godt betale sig at kaste lidt penge og research efter en håndsæbe, der ikke tørrer hænderne unødvendigt ud. Sådan vasker du ifølge sundhedsstyrelsen hænderne rigtigt:

  • Hænder og håndled fugtes, inden sæben kommes på.
  • Sæben fordeles grundigt.
  • Vask grundigt i minimum 15 sekunder og husk fingerspidser, tommelfingre, mellemrum mellem fingrene samt håndrygge, håndflader og håndled.
  • Skyl sæben af og dup hænderne helt tørre i et håndklæde eller papirhåndklæde.

Vælg din sprit med omhu

Håndsprit har været meget omdiskuteret i medierne, og det er vigtigt at du vælger den rigtige håndsprit, hvis du skal opnå den ønskede effekt. Ifølge Miljøstyrelsen så tager det 30 sekunder at gnubbe håndspritten så grundigt, at bakterier og virus bliver ødelagt. Sundhedsstyrelsen skriver på deres hjemmeside: Hånddesinfektion med håndsprit (ethanolbaseret alkohol 70-85 pct. tilsat glycerol 1-3 pct.) kan bruges, når der ikke er adgang til vand og sæbe, og forudsat at hænderne er tørre og ikke er synligt snavsede.

Nu til den lidt mere behagelige del. Når huden er blevet udsat for vind og vejr, udtørrende desinficering, den daglige rengøring  mm., er det vigtigt at du plejer og beskytter huden, så den får muligheden for at regenerere sig selv, holde på fugten og få den nødvendige næring. Her kan en god håndcreme og maske gøre en kæmpe forskel.

En god håndcreme i tasken

Heldigvis er det de fleste brands, der laver håndcreme i rejsestørrelse, så der er ingen undskyldning for ikke at påføre en beskyttende og nærende creme i løbet af dagen. Prøv f.eks. Avène Cold Cream Hand, som er en beskyttende og genopbyggende håndcreme. Den er perfekt til tør hud på hænder og fingre, der f.eks. er forårsaget af hyppig vask, kulde eller kemikalier. Håndcremen virker plejende, genopbyggende og beskytter tør og revnet hud.
 

Maske til hænderne

Lige som ansigtet kan trænge til ekstra forkælelse, gør det sig også gældende for hænderne. Der findes mange skønne håndmasker på markedet efterhånden. De er nemme at bruge, virker hurtigt og efterlader hænderne babybløde og gennemfugtede. Prøv Miquras håndmaske, der fungerer som en fugtgivende engangshåndmaske. Hænderne får masser af pleje og efterlades og bløde på blot 15-20 minutter. 

 
Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.