Nyt

Q & A: Mød Anne-Dorte Mathiesen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Anne-Dorte er uddannet journalist, cand. Brom. samt stifter af og formand for Danish Beauty Award. Anne-Dorte har mange års erfaring indenfor hele skønheds- og kosmetikområdet og har om nogen styr på både ingredienser og lovgivning på området.

Power-kvinder, der inspirerer os…

GO BEAUTY introducerer en række af forskellige power-kvinder, der optager og inspirerer os. Følg med her på gobeauty.dk når vi laver en Q&A med forskellige power-kvinder…
 

1: Hvad er historien bag Danish Beauty Award?

Vi skal hylde de gode og spændende nye skønhedsprodukter, der kommer på markedet hvert år. Der var en del negativ snak om visse ingredienser og produkttyper, så vi helt glemte alt det gode, som skønhedsprodukter gør for dig. Alt det, som mange af os aldrig ville undvære. Fugt, farve og friskhed – færre solskader! Det ville Danish Beauty Award gerne sætte positiv fokus på.
danish-beauty-award-2016
Her ses Anne-Dorthe Mathiesen sammen med værterne Ellen Hillingsø og Peter Frödin til dette års Danish Beauty Award. Danish Beauty Awards 2016 var også et 10 års jubilæumsshow. Danish Beauty Award er en pris, der uddeles i kosmetikbranchen til årets bedste skønhedsprodukter. Fotograf: Peter Dahlerup/Danish Beauty Award.

2: Hvem er Anne-Dorte Mathiesen?

Anne-Dorte Mathiesen er vel egentlig en beauty-nørd. Jeg er vild med kosmetik. Og jeg nørder ingredienslister og lovgivning på området i detaljer som meget få. Jeg har arbejdet mange år i Brancheforeningen SPT og været branchens talskvinde, men nu er jeg selvstændig i mit eget lille firma. Siden jeg i 2012/2013 tog et år ud af arbejdslivet og blev uddannet fagjournalist har jeg skrevet artikler om beauty, hjulpet virksomheder med beautyspørgsmål fx i forbindelse med mærkning af makeup og hudpleje og så selvfølgelig været ansvarlig for alt omkring Danish Beauty Award.

3: Hvordan ser en dag ud som formand for Danish Beauty Award?

Ikke to dage ligner hinanden. Og så alligevel, så kan en dag i 2016 godt ligne den tilsvarende dag i 2017, hvis vi holder bestyrelsesmøde, dommermøde eller et sponsormøde. Men meget af tiden i perioden op til et awardshow går med at planlægge og få det økonomiske fundament til at hænge sammen. Altså at finde sponsorer og registrere tilmeldinger til konkurrencen. Meget tid bliver brugt foran PC’en. Der skal laves website, tilmeldingsformularer og dommerskemaer. Selvfølgelig er der test-månederne (ca. fra december til april), der er ekstremt spændende. Hvor alle produkter skal prøves og behandlingssteder besøges. Det er vildt sjovt, men faktisk også hårdt arbejde. Alle fageksperterne, der har været i Danish Beauty Awards dommerpanel igennem de 10 år, vi har eksisteret, vil give mig ret. Det er omfattende at teste.

4: Hvordan udvælges de nominerede skønhedsprodukter?

Der er sammensat et dommerpanel på 13 dommere. Der er udskiftning på et par pladser hvert år, så dommerpanelet ikke bliver for statisk. Branchen udvælger og tilmelder selv de produkter, de mener kan vinde en statuette. Dommerne får tilsendt alle produkterne, tester og giver deres vurdering i et dommerskema. Dommerne i panelet mødes, og i diskussionerne drages der fordel af hinandens kompetenceområder – fx makeupartisten eller frisøren, der kan fortælle om særlige måder at bruge et produkt. Så tester alle dommerne igen, finder de fem nominerede og til sidst en vinder.

5: Hvor meget går du selv op i ingrediens indholdet i dine skønhedsprodukter?

Jeg går højt op i det, men jeg er ikke så kritisk, som nogen måske ville tro. Faktisk er der ingredienser, som jeg gerne bruger, men som nogen for alt i verden vil undgå… Der er andre ingredienser, som jeg helst fravælger pga. deres bidrag til konsistens eller fx allergipotentiale. Det afhænger også af om et produkt er til hele kroppen, hår eller ansigt.

6: Hvor meget fylder sundhed i dit liv?

Jeg ville ønske, sundhed fyldte endnu mere… Tiden til at gå op i madlavning og juicepresning er der ikke rigtig. Men jeg er en ivrig aerobicudøver. Jeg underviser to gange om ugen i step-aerobic. Jeg har steppet i 25 år eller mere. Og det elsker jeg, men desværre er stepbænken ikke så moderne lige nu, så vi er en lille trofast skare, der træner, men jeg håber, at interessen for step-aerobic kan komme tilbage, for det er træning for både hjerne og hjerte. Jeg tilbringer en måned om året på træningsstedet Club La Santa -14 dage sommer og 14 dage vinter, hvor jeg får inspiration til nye stepserier, tager dansetimer og prøver nyt på motionsfronten. Desværre så kan al træningen ikke ses på kropsformen.

7: Hvad bliver du inspireret og motiveret af?

Jeg bliver meget inspireret af de mennesker, jeg omgiver mig med. Det er inspirerende at komme til et pressemøde i branchen, hvor jeg kan lære om helt nye ingredienser fx hvor bioteknologien eller mikrobiologien medvirker til at skabe nye ingredienser og funktionalitet i produkterne. Motiveret det bliver jeg bl.a. hvert år i slutningen af april, når Danish Beauty Award-prisuddelingen er en uforglemmelig fest fuld af glade mennesker, der klapper hinanden på skulderen, selv om de i det daglige konkurrerer på markedet.

8: Hvad er dit bedste skønhedstip?

Undgå alkohol. Alkohol gør ikke noget godt for din hud eller poserne under øjnene. Alkohol kan også give udspilede blodkar. Jeg har i forvejen en tendens til at blive ret rød på kinderne, så for mig er den hurtigste måde at komme til at se mere frisk ud, lidt creme med farve der kan dække det røde – men jeg undgår helt at drikke alkohol.

9: Hvilke skønhedsprodukter kan du ikke leve uden?

Der er mange… virkelig mange… Du skulle se mit badeværelse og mit klædeskab. Begge dele er fyldt med skønhedsprodukter. Hvor andre kvinder ønsker sig et walk-in-closet til tøjet, så ønsker jeg mig det til skønhedsprodukterne. Hylder med parfume, ansigtscreme, kropslotion – det er en drøm. Jeg kan ikke undvære ansigtscreme, foundation, mascara, eyeliner, brunlig øjenskygge og læbebalsam – men selvfølgelig heller ikke alt det basale, som mange glemmer er kosmetik: sæbe, shampoo, conditioner, bodylotion, solcreme. Det er også uundværligt for mig.
LINKS:
Hjemmeside: www.danishbeautyaward.dk
Facebook: @danishbeautyaward
Portrætfoto: Signe Mørkeberg Sjøstrøm www.signemorkebergsjostrom.com
LÆS OGSÅ Q&A med:
Marie Louise von Sperling – hun er plastikkirurg, blogger og forfatter
Julie Zangenberg – tv-vært og skuespiller
Bianca Brangstrup – direktør hos kostilskudsfirmaet Vitaviva
Mette Marie Lei Lange – prisvindende hverdagsblogger
Laura Bonne – kvinden bag Amazing Space
Karen Pallisgaard – yogalære, foredragsholder og forfatter
Karen Marie Groth – kvinden bag Beautyhero.dk og eksklusiv distributør
Ida Corr – den smukke glade kvinde med den powerfulde stemme
Mette Skjærbæk – kvinden bag hudplejeserien Karmameju
Cecilie Gry Philipsen – Senior Brand Advisor indenfor fashion og livsstil
Sidsel Marie Bøg – En af Danmarks dygtigste hår- og makeupartister
Sarah Wulff Østergaard – Dansk designer af tasker og accessories
Sine Christiane Gerstenberg – Nordic PR Lead/L’Oréal og ansvarlig/Maybelline, essie, NYX og Garnier
Gun-Britt Zeller – en af Danmarks bedste frisører

Share.

About Author

Efterlad et svar