Nyt

Så mange kalorier skal du indtage om dagen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hvor mange kalorier man skal indtage om dagen afhænger af flere ting. Bliv klogere på dit kalorieindtag her…

Hvor mange kalorier bør kvinder og mænd indtage om dagen?

Kalorieindtag afhænger af flere faktorer, først og fremmest om du er en mand eller kvinde. Mænd har brug for flere kalorier i løbet af en dag end kvinder. Dernæst afhænger dit kalorieindtag af, hvor meget du bevæger dig og hvad du gerne vil opnå. Vil du gerne holde din vægt? Vil du gerne tage på i vægt eller vil du gerne tabe dig?

Når man kigger på det individuelle daglige kaloriebehov, kigger man på hvor meget energi man skal indtage. Dette er for at kunne opretholde en sund krop i balance, hvor kroppen fungerer bedst muligt, målt op imod hvor meget man bevæger sig på en dag.

I gennemsnit antager man at en kvinde med et gennemsnitligt aktivitetsniveau skal indtage imellem 1.800-2.200 kalorier om dagen. For mænd er det 2.200-2.800 kalorier. Disse tal afhænger af alder, vægt, højde og aktivitetsniveau og derfor svinger de lidt. Det kan godt være både besværligt og ikke særlig sjovt at gå og tælle kalorier i løbet af en dag. Det kan være nødvendigt at sætte sig lidt ind i hvor mange kalorier, der er i nogle af de fødevarer man indtager, hvis man gerne vil tabe sig. Ligeledes hvis man gerne vil tage på i vægt, da man så skal indtage flere kalorier end det anbefalede dagligt. Her er google ‘din ven’. Man kan nemt og hurtigt søge på kalorier i fødevarer, og der vil komme den ene efter den anden madpyramide og oversigt frem på skærmen.

Pas på de flydende kalorier. Mange bliver overrasket over hvor mange kalorier der er i en latte, et glas vin eller juice.

>> VIDSTE DU? << Et kilo kropsfedt svare ca. til 7.000 kalorier, så hvis du f.eks. ønsker at tabe dig et kilo om ugen så vil du i gennemsnit skulle spise 1.000 kalorier mindre om dagen den uge.

Læs artiklen:

 
Ovenstående er blot et eksempel, ot det anbefales at man ikke går for hårdt til værks. Det kan bedre betale sig at koncentrere sig om at få en sundere livsstil, hvor man indtager færre kalorier end man plejer. På den måde opnår man et længerevarende og mere holdbart vægttab.

>> TIP << Der findes flere forskellige kalorieberegnere på nettet, her skal du ofte indtaste din alder, køn, vægt, højde og svare på hvor aktiv du er i løbet af ugen. Prøv det hvis du gerne vil have en mere præcis udregning ud fra dine behov og ønsker.

Rigtig god fornøjelse med at opnå det resultat som netop du går og drømmer om!


Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.