Sådan afhjælper du pigmentpletter

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sidst opdateret den 2. oktober 2020

Pigmentpletter kan komme i forbindelse med graviditet, amning og andre hormonelle forandringer og naturligvis soleksponering. Pigmentpletter viser sig som brune eller mørke pletter i huden og er for rigtig mange et stort problem. Men der er en løsning.

Jævn hud med den rigtige glød

Den flotteste hud er naturlig og sund og behøver ikke makeup for at gløde. Vi har talt med en af Norges mest anerkendte hudlæger, Dr. Michael Zangani, som afslører sine bedste tips til pleje og behandling for at opnå en jævn og smuk hud med den helt rigtige glød.
– Pigmentpletter og forandringer skyldes, at der opstår en ujævn fordeling af pigment i huden, som vil se ud som melasma eller solskader, forklarer Dr. Zangani. Hudlægen påpeger også, at solskader med celleforandringer kun må behandles hos en hudlæge.

Dr. Zangani forklarer desuden, at mange kvinder har melasma. Det er en tilstand, der opstår som følge af ureguleret produktion af pigment i huden og som regel ses i panden, på kinderne og på overlæben.
– Det er også vigtigt at vide, at det er en kompleks tilstand, som kræver mere behandling end det, man kan se på forskellige sociale medier, understreger hudlægen.
 

ZO Radical Night Repair med 1 % potent retinol.

Vælg den rigtige creme

Ifølge hudlægen er det vigtigt at bruge dybdevirkende, aktive produkter, der forebygger og behandler pigmentpletter. ZO Getting Skin Ready er det perfekte rensesystem, der fungerer optimalt, uanset hvilket hudprogram du følger. Studier viser, at huden efter kun otte uger både bliver klarere, mere jævn og opleves mere hydreret. Dette enkle system, som består af rens, skrub og toner, er perfekt til at normalisere hudens funktioner.
Efter renserutinerne er det en god idé at bruge en creme, der opbygger hudbarrieren. Hvis hudbarrieren er svag, mister du fugtighed, og skadelige stoffer kan trænge ind i hudoverfladen og forvolde skade. Dette fører ofte til det, mange beskriver som en sensitiv hud.
 

ZO Firming Serum har en innovativ teknologi, der bidrager til at hydrere og styrke hudstrukturen samt forbedre hudens elasticitet. ZO Firming Serum er specielt beregnet til at stimulere til en opstramning af huden med en mere veldefineret ansigtskontur.

 
Produkter, som indeholder beskyttende antioxidanter, ceramider, der opbygger hudbarrieren, og DNA-reparerende enzymer, er absolut at anbefale. Dr. Zangani anbefaler ofte ZO Firming Serum, som med en helt ny og innovativ teknologi bidrager til at hydrere og styrke hudstrukturen samt forbedre hudens elasticitet. Dette serum er specielt beregnet til at stimulere til en opstramning af huden med en mere veldefineret ansigtskontur.

Sådan får du blød hud

For at få hurtige resultater, en fantastisk glød og en mere jævn hudtone anbefaler Dr. Zangani ofte ZO Retinol Stimulation Peel at home kit. Hovedproduktet i dette kit er ZO Radical Night Repair med 1 % potent retinol. Kittet er sat sammen for at sikre en brugervenlig tilgang, der giver hurtige resultater. Produktet passer til alle og kan bruges som tillæg til de øvrige ZO Skin Health produkter. Peelen kan bruges som behandling derhjemme i tre dage, og du får det bedste resultat ved at bruge det jævnligt, enten hver fjerde til sjette uge eller to til fire gange om året.
 

ZO Sunscreen+Powder SPF 30 giver bredspektret solbeskyttelse med et anstrøg af farve for en mere jævn hudtone.

Brug god beskyttelse – altid!

– Daglig brug af SPF er utrolig vigtig for at få smuk hud. Den nye bølge af solbeskyttelse styrker huden indefra, så den bliver stærk og tåler meget. Det er en hudplejetrend, som vi vil se meget mere af i fremtiden, forklarer Dr. Michael Zangani.

ZO Sunscreen+Powder SPF 30 er et nyt, smart solprodukt, der giver bredspektret solbeskyttelse med et anstrøg af farve for en mere jævn hudtone. Den veganske børste sørger for en jævn påføring af det lysreflekterende mineralpudder, der giver huden en smuk, naturlig glød. Det er enkelt at påføre og findes i tre forskellige farver, der passer til de fleste hudfarver.
 

ZO Complexion Renewal Pads reducerer talg og tilstoppede porer og har samtidig en matterende effekt.

Solskadet hud – hvad nu?

– Personer med en høj produktion af talg, har ofte en mere inflammeret hud, der gør de celler, som producerer pigment, mere aktive. Derfor er salicylsyre en meget vigtig ingrediens i den hudpleje, du bruger, forklarer hudlægen.
Dr. Zangani anbefaler ofte ZO Complexion Renewal Pads med 2 % salicylsyre.
Husk at rød hud viser inflammation, mens brun hud viser, at huden er skadet. Så er det vigtigt at reparere med cremeprogrammer, der indeholder de rigtige ingredienser. Retinol, i det rigtige leveringssystem, har ofte en utrolig god effekt på solskader. 
 

Dr. Michael Zangani.

Hudlægens bedste råd

Ifølge Dr. Michael Zangani er der en række enkle ting, du kan gøre for din hud, der giver gode resultater.

  • Du bør altid bruge solcreme hver dag – uanset vind og vejr
  • Eksfolier huden dagligt med f.eks. AHA-syrer, og om aftenen kan du bruge retinol.
  • Sørg for at få Omega 3 samt naturlige antioxidanter såsom granatæble og broccolispirer.
  • Hvis du også holder dig væk fra solen, ikke ryger og dropper de hurtige kulhydrater, har du opskriften på en rigtig fin hud.
Læs mere og find nærmeste ZO-forhandler her >>
Share.

About Author

Comments are closed.