Sådan lærer du at meditere

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Meditation er populært blandt mange kendisser i hele verden, men den populære måde at prioritere sig selv og lidt MIG-tid er for alle.

Meditation er for alle

Meditation kan for mange lyde meget ‘urtet’, men faktisk er der blot tale om en helt naturlig måde at forebygge stress, og blive mere i kontakt med sin egen krop. Meditation giver både mere mentalt ro, mindre stress, sindsro, klarhed og så lærer du at blive bedre til at lytte til alle kroppens signaler.

Har du ikke prøvet at mediterer før, og er du nysgerrig på det, får du her nogle gode råd til hvordan du kommer i gang. Det kan for nogen være skræmmende at sætte sig ned og bare være i sit eget sind og krop, men det er et utrolig gavnligt redskab og så er det helt gratis.

5 gode tips til at starte med at meditere

  1. Start i de små, der er ikke noget rigtig eller forkert når det kommer til meditation. Har du aldrig prøvet det før, kan du sagtens starte ud med et par minutter, men vær konsekvent med det. Selv to minutter om dagen kan være en god måde at starte ud på. Det handler om at få indbygget en god vane og lære kroppen og tankerne at finde ro.
  2. Tillad tankerne at flyve rundt, det er helt naturligt. Vær i det og se hvor dine tanker fører dig hen. Meningen med meditation er på ingen måde at man skal rense sindet for tanker, det handler mere om at finde sindsro og observere sine tanker uden fordømmelse.
  3. Meditation kommer i flere forskellige afskygninger. Find den meditationsstil der passer bedst til dig. Når du starter kan det være meget behageligt og ”nemmere” hvis du lytter til en guidet meditation. Meditation er ikke bare at sidde i skrædderstilling med lukkede øjne, meditation kan være i naturen, gående, stående eller siddende. Prøv at fokuser på dit åndedræt, træk vejret helt ned i maven og mærk hvordan dit nervesystem kommer i ro.
  4. Mediter når det passer dig. Gør det om morgenen for at starte dagen roligt ud, samle tankerne og blive klar til dagen eller mediter om aftenen for at slippe dagen og komme ned i gear så du får en bedre nattesøvn. Meditation er til for at gøre din hverdag bedre, mere i balance og mindre stressfyldt.
  5. Guidet meditation er perfekt for nybegyndere. Der findes masser af meditations apps, guidede meditationer på youtube osv. Find den stemme, type og længde der passer dig. Du kan prøve at google guidet bodyscan.

God fornøjelse!

Share.

About Author

Comments are closed.