Sådan plejer du din hud om sommeren

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Der er flere faktorer, som spiller ind for at opretholde en sund hud i løbet af sommeren. Sol og saltvand virker udtørrende. Sådan gør du!

Når vi går fra vinter til forår og fra forår til sommer, kan det ændre både hvordan huden ser ud men også hvordan den føles. Derfor kræver det små justeringer. Heldigvis kan du, hvis du året rundt har en god hudplejerutine, nøjes med små ændringer for at huden ikke bliver tør og pigmenteret.

Først skal vi kigge på eksfoliering af huden. Mange undlader at eksfolierer huden i løbet af vinteren, da de er bange for det er for hårdt og udtørrende på en hud, der i forvejen skal stå imod vind og kulde. Eksfoliering er dog vigtigt året rundt, hvis man gerne vil opretholde en sund hud med glød og glans.
Det er også vigtigt at eksfoliere huden og fjerne døde hudceller om sommeren, for at huden bedre kan tage imod og optage de aktive og fugtgivende ingredienser, som både creme og serum indeholder.

I vintermånederne har huden svært ved at holde på sin egen fugt. Den kan derfor lettere virke tør og irriteret, hvilket medfører at mange er bange for at eksfolierer huden og irritere den yderligere. I takt med at temperaturerne stiger, oplever man at huden bliver mindre irriteret og bliver bedre i stand til at holde på fugten og bevare sin egen fugtbalance. Når sommeren kommer, så sker der lidt af det samme. Specielt solen, men også saltvand, virker udtørrende på huden og det kan ses ved både rødme, irritation og udtørring. For at komme problemet til livs, er det en god ide at eksfoliere med en kemisk eller mekanisk peeling, for at fjerne de døde hudceller og forkæle den ”nye” fine hud med aktive fugtgivende og plejende ingredienser.

HUSK! Kemisk peeling er en peeling, der eksfolierer huden via frugtsyre eller enzymer, hvor mekanisk peeling indeholder fine korn man masserer på huden. TIP! Er du meget sart anbefales det, at bruge en kemisk peeling i stedet for korn, der kan virke irriterende.

Du har brug for mere end ”bare” SPF, for at beskytte huden mod solen

Du har nok efterhånden hørt det mange gange, men for en god ordens skyld så nævner vi det lige igen: HUSK SOLCREME! Huden husker og for meget eksponering overfor solen, kan både medføre hudkræft og for tidlig aldring.

Hvornår er det optimale tidspunkt at påføre solcreme?

Solcreme skal påføres hver dag inden du bevæger dig udenfor i solen. Det er en god ide at implementere solbeskyttelse som en fast del af dine hudplejerutiner om morgenen. Start med at påføre din serum og dagcreme inden du påfører din solbeskyttelse, som en beskyttende ”frakke” på huden. Det anbefales at man bruger en solcreme med minimum SPF 30 for at opnå den bedste beskyttelse. Husk også at påføre solcreme på hals, bryst, arme og ben. Alle de steder, der er eksponeret for solen.

Husk at drikke masser af vand og undgå for lange varme bade, for ikke at udtørre huden unødvendigt.

Rigtig god sommer!
 
Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.