Sådan ved du, om du ekfolierer huden for meget

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hvor ofte eksfoliere du din hud? Hvor ofte burde man gøre det, og kan man gøre det for meget? Få svaret her…

Hvad er eksfoliering og hvorfor er det godt?

Eksfoliering af huden er en betegnelse for fjernelse af døde hudceller, snavs og olie fra hudens øverste lag, der også kaldes epidermis. Huden eksfolierer helt naturligt sig selv i takt med, at cellerne fornyer sig selv ca. hver 30. dag. Det vil med andre ord sige at overhuden på naturligvis, bliver udskiftet ca. hver måned. Denne proces og cyklus bliver dog og desværre langsommere med tiden.

Der findes forskellige former for eksfoliering. Den ene er med kemiske produkter som glykolsyre, alfa-hydroxysyrer (AHA) og beta-hydroxysyrer (BHA). Derudover findes der også manuel eksfoliering, hvor man typisk vil skrubbe huden med et produkt, som indeholder små fine korn.

Kan man eksfolierer huden for meget?

Det kan man bestemt – og meget let. Huden kan blive både irriteret, rød, blive mere følsom og man kan sågar risikere at få en hud, med meget inflammation at man får betændelsestilstande. Man kan opleve at huden bliver mere følsom overfor produkter man allerede i forvejen bruger, da hudens barriere simpelthen bliver for tynd og medtaget.

En sund hudbarriere danner grundlaget for en sund hud, og derfor er det vigtigt at man ikke overgøre sine hudplejerutiner, og specielt ikke når det kommer til eksfoliering. Bruger man manuel eksfoliering for ofte og har for mange ydere liggende blodkar, kan man sågar risikere at få små karsprængninger. Har man fået karsprængninger skal man være opmærksom på, at de ikke forsvinder af sig selv. Vil man af med sine karsprængninger kan de typisk fjernes ved hjælp af laser.

Hvor ofte skal man eksfolierer huden?

Svaret på dette spørgsmål er individuelt. Men man skal ihvertfald ikke gøre det mere end en gang om ugen. Har du sensitiv hud og føles du meget stram i huden og iirriteret, så hold igen med eksfolieringen. Fokuser mere på at give huden fugt og beskyttelse, så hudens barriere bliver genopbygget.

Det er aldrig for sent at rette op på sine hudplejerutiner og få en hud i balance. Er du i tvivl om hvad du skal gøre, så book en tid til en hud konsultation hos din lokale kosmetolog og få deres råd og vejledning.
Share.

About Author

Comments are closed.