Skal du smide et par hurtige kilo?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vi har taget hul på et nyt år, og nytårsforsætterne trænger sig på for mange. Er det nu, kosten skal lægges om eller skal der smides et par hurtige kilo? Vi har kigget til både Hollywood og Aalborg for at inspirere til kure, der hitter.

Nyt år ny kur

22 dage som veganer

Har du fulgt med på de sociale medier, har du også opdaget, at Beyonce og Jay-Z for få år siden startede på et vegansk eventyr. Powerparret postede på Instagram løbende billeder af deres måltider under hashtagget #22daysvegan. Billederne var et led i en 22 dages plantebaseret udfordring, og resultatet talte for sig selv, da de ankom til den efterfølgende Grammy uddeling. Knivskarp kropsform og adskillige kilo lettere. Beyonce har siden inkorporeret nogle få animalske produkter i sin kost igen, men har i hovedtræk fulgt programmet, som er en del af hendes personlige træner og coach Marco Borges’ “22 Days Nutrition challenge”.

Beyonce og Jay-Z har levet 22 dage som veganer og tabt adskillige kilo.

Resultatet talte for sig selv, da Beyonce og Jay-Z ankom til den efterfølgende Grammy uddeling. Knivskarp kropsform og adskillige kilo lettere.
 

5-faktor diæten

Med en af Hollywoods mest misundelsesværdige figurer, siges det, at Megan Fox er gået all in på den såkaldte ’5 Factor Diet’ baseret på bogen af samme navn. Kuren er udviklet af kendistræneren Harley Pasternak, og alt i den er baseret på tallet fem. Med en fem ugers plan, spiser man fem daglige måltider hvert baseret på fem ingredienser. Måltiderne, der tager fem minutter at tilberede, skal alle indeholde protein, sunde fedtstoffer, sunde kulhydrater, fibre og en sukkerfri drik. Og det bedste af det hele: Kuren indeholder også en ”snydedag”, hvor man må spise og drikke, hvad man vil.
Og nu gælder det om at holde tungen lige i munden. Kuren indeholder også 25 minutters workout bestående af fem minutters segmenter – fem dage om ugen. Målet er, at man ikke skal blive sulten, at blodsukkeret holdes stabilt og at man derved opretholder sit energiniveau.
Som bonusinfo kan nævnes, at Megan Fox’ favorit efter sigende er en rød smoothie lavet på sæsonens bær, chai te, proteinpulver og en lille smule mandelmælk.

Megan Fox er gået all in på ’5 Factor Diet’.

”Målet er, at man ikke skal blive sulten, at blodsukkeret holdes stabilt og at man derved opretholder sit energiniveau.”
 

Lev som Hugh Jackman

Hugh Jackman gør det. Det samme gør Jimmy Kimmel, Chris Hemsworth og Benedict Cumberbatch. Intermittent fasting – periodisk faste – er eksploderet som fænomen i de senere år og går ud på at skifte mellem perioder, hvor du spiser, og perioder med faste. Den mest almindelige version går ud på at faste i 16 timer og spise i et tidsrum på otte timer, men vil man gøre det lidt nemmere for sig selv, fungerer det også at holde sig til 12 timer med og 12 timer uden mad. Hugh Jackman fulgte 16:8 planen, mens han trænede sig op til X-Men, mens Kimmy Kinnel har fortalt, at han tabte over 11 kilo ved at følge metoden.

Hugh Jackman skifter mellem perioder, hvor han spiser, og perioder med faste.

Intermittent fasting – periodisk faste – er eksploderet som fænomen i de senere år og går ud på at skifte mellem perioder, hvor du spiser, og perioder med faste.
 

Den ekstreme, der altid virker

Vi nævner den igen og igen: The Master Cleanse. Hollywood elsker den, for den er ekstrem, men effektiv.
Master Cleanse er til dem, der gerne vil tabe sig på lyntid, og den kan være skadelig for kroppen, hvis du fortsætter mere end 10 dage. Beyonce og Jared Leto er fans af kuren, som består af en cocktail af citronsaft, cayennepeber, ahornsirup og vand. Du må ikke indtage andet i perioden.
Blandt de trofaste fans af Master Cleanse er Jared Leto og Beyonce, som brugte den til at tabe sig op til rollen i Dreamgirls.

Jared Leto er en trofast fan at ‘The Master Cleanse’.

Master Cleanse er til dem, der gerne vil tabe sig på lyntid, og den kan være skadelig for kroppen, hvis du fortsætter mere end 10 dage.
 

Sagde du keto?

Keto har været på alles læber det seneste år, og ikke bare danskerne er hoppet med på vognen, det samme er Gwyneth Paltrow, Kim Kardashian, Lebron James og Halle Berry. Keto bygger på den low carb high fat tankegang, som Atkins, palæo og en lang række andre diæter har gjort før den. Blot er den endnu mere striks: 75 % af dit madindtag skal komme fra fedt, 20 % skal bestå af protein, mens de sidste 5 % skal komme fra kulhydrater.
Målet er efter få dage at opnå en tilstand af ketose, hvor kroppen forbrænder fedt frem for kulhydrater. Keto diæten er effektiv i forhold til vægttab, men holdningerne til kuren er delte. Nogle eksperter mener, at kroppen vil komme til at mangle vigtige næringsstoffer, hvis man følger kuren over lang tid. Til gengæld har den vist sig effektiv i behandlingen mod type 2 diabetes og epilepsi.

Halle Berry er hoppet med på Keto-kuren.

Keto bygger på den low carb – high fat tankegang, som Atkins, palæo og en lang række andre diæter har gjort før den. Blot er den endnu mere striks.
 

Faste for den standhaftige

Vi bliver lidt ved faste som vejen mod vægttab. De fleste af os kender 5:2 – to dages ”faste”, fem dages almindeligt indtag af mad. Den er til at overkomme, fordi den er nem at tilpasse et socialt liv.
Hvad langt færre kender, er 1:1 kuren. Som navnet angiver, faster man hver anden dag – og her er tale om rigtig faste, vel at mærke. I modsætning til 5:2 er det ikke tilladt at spise noget på de dage, man faster. Grundlaget bygger på, at spiser man kun hver anden dag, kompenserer man på spisedagene. Da man ikke vil kunne spise det dobbelte dagen efter en fastedag, men måske kun 150 pct., vil det medføre et vægttab.
Faste er på alles læber i disse år, og forskningen viser gode resultater, også når det gælder aldersrelaterede sygdomme. Flere mener, at de to ugentlige fastedage i 5:2 kuren, ikke er tilstrækkeligt for at opnå den gavnlige effekt.

Langt færre kender 1:1 kuren. Som navnet angiver, faster man hver anden dag – og her er tale om rigtig faste, vel at mærke.
 

Vi kunne også alle gøre som Marilyn Monroe…

Den ikoniske skuespillerinde startede hver morgen med to rå æg pisket ud i varm mælk, afslørede hun engang i et interview. Frokosten skippede hun, og hendes middag bestod af stegt lever, bøf eller lam og dertil fem rå gulerødder. Det hele blev rundet af med en stor hot-fudge sundae. Velbekomme!

Spis som Marilyn Monroe gjorde…

Mad på formel

Den kan virke lidt tricky at finde ud af, men ikke desto mindre fik matematikkuren mange til at finde lommeregner og badevægt frem, da den tidligere i år udløste massiv medieomtale. Tanken bag er simpel: Du må aldrig spise mere, end du har tabt dig siden sidste måltid. Kuren er pæredansk og udarbejdet af professor og teknologiforsker fra Aalborg Universitet Jakob Stoustrup, der til daglig arbejder med optimal regulering af tekniske systemer. Tesen er, at det lige så vel kan være en krop, som det kan være vindmøller eller kraftværker.
På kuren skal du spise og drikke mindre, end du forbrænder, men indtaget skal ikke beregnes ud fra energiindholdet i kosten, men ud fra, hvad den vejer. Jakob Stoustrup besluttede sig for at tabe 7,4 kg på 31 dage, svarende til 239 gram om dagen. Derefter spiste og drak han hver dag 239 gram mindre, end der forsvandt ved kroppens naturlige, daglige forbrænding.
Forud for hvert måltid vejede han sig og registrerede, hvor meget han vejede mindre, end hvad han måtte – forskellen på de to mål var det, han måtte indtage.
Ellers levede han, som han plejer: Motion et par gange om ugen og en almindelig kost bestående af grønt, kød og fedt. (Endda chokolade og rødvin.) Efter 31 dage havde han tabt de 7,4 kg, han havde besluttet sig for på forhånd.

Har du mod på at kaste dig ud i den snørklede slankekur, kan du downloade appen WeightCtrl. På Android Vægtkontrol – Matematisk Vægttab.
 

Hvis du vil kroppen det godt

Egentlig blev Dash Diet udviklet mod forhøjet blodtryk, men vægttab har vist sig en være en kærkommen sidegevinst. I en rapport fra US News & World, som har analyseret 40 af tidens mest populære kure, indtager den en førsteplads, når det gælder effektivitet – målt på parametre som nem at følge, nærende, sikker, effektiv mod vægttab samt diabetes og hjertesygdomme. Dermed er kuren god for den almene sundhed frem for kun en overkommelig kur, hvis man vil tabe sig. Der er ingen skrappe regler, når man er på DASH, i stedet opfordres man til at spise mere af ”det gode”. Det vil sige frugt, grøntsager, fuldkorn, magre proteiner og magre mælkeprodukter. Til gengæld er der no go til rødt kød, salt, tilsat sukker og fedt.

Spis mere af det gode.

Dash er god for den almene sundhed frem for kun en overkommelig kur, hvis man vil tabe sig.
 
Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

Comments are closed.