"Skønhedsidealet har altid været det gyldne snit”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ifølge speciallæge i plastikkirurgi Marie Louise von Sperling, har det gængse skønhedsideal ikke ændret sig i flere hundrede år. Og det er uanset trends i såvel mode som skønhedsverdenen som den mere flydende grænse mellem kønnene.


”Selv om transkønnede modeller er en ny type inden for mode og skønhed, kan man ikke kalde det mandlige træk, de repræsenterer. Det er ansigtstræk, der opfylder det gyldne snit. Det gør det også hos kvinder som Angelina Jolie og Kim Kardashian. Når vi opfatter noget som flot og derefter analyserer det, så opfylder det det gyldne snit. Generelt er vi blevet mere fokuseret på en smal kæbe, høje kindben og store læber. Det er blevet mere italesat, hvad man synes, er smukt.”
Siden 1800-tallet har det gyldne snit, som er et helt særligt matematisk forhold mellem to længder eller størrelser, været kendt for at give en objektiv skønhed i kunst og arkitektur.
”Se på kvinder som Greta Garbo eller Katherine Hepburn. De opfylder den der urmenneskeoplevelse af, hvad der er smukt. Det, som er den universelle opfattelse af skønhed. Det er ikke noget nyt. Det nye er, at man også selv må det.”

Både Angelina Jolie og Kim Kardashian opfylder det gyldne snit.

Sådan opnår du selv det gyldne snit:

Kardashian søstrene er fanebærere for det contourlook, som har præget beautyscenen de sidste mange år, og som også karakteriserer det skønhedsideal, transkønnede modeller repræsenterer. Store læber, smal næse, høje kindben og smalle kæber hitter verden over. Makeup kan gøre meget for at skabe det særlige look, men der er flere muligheder for at skabe det med injektioner af botox og filler, påpeger speciallæge i plastikkirurgi Marie Louise Sperling:

  • Botox til kæbelinjen for at skabe V-shape i ansigtet. Når Botoxen virker på kæbelinjen, bliver den smallere og mere feminin. Brede kæber kan virke mere maskuline og firkantet.
  • Fillerbehandling til at skabe kontur på kindbenene og løfte dem. Det forstærker V-shape effekten af Botoxen.
  • Fillerbehandling til løft af næseryggen/tippen. En “straight nose” samler ansigtet og giver bedre profil.
  • Botoxbehandling til løft af øjenbryn/pande.
  • Fillerbehandling af læber til at give mere fylde og definition af læberne.
  • Fillerbehandling af hage til at give blød profil og fylde.
  • Laserbehandling til udjævning af pigmentskader og forbedring af hudkvalitet.
  • Dermaroller eller peeling til forbedring af ar og hudkvalitet.

Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet.
Du kan købe det nye nummer af GO Beauty lige her >>


Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK
 @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty

Share.

About Author

Efterlad et svar