GO Beautys solguide: Huden husker!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sidst opdateret den 30. juni 2021

Sommer er en magisk tid, energien stiger og gaderne summer af liv. Men sommer er også lig med sol, og vi ved det jo godt: Solens stråler er både skønne og skadelige. Læs med her hvordan du bedst beskytter dig, så du både nyde solens stråler. 

Solens spor kan ikke viskes væk

Solens stråler er ikke kun skadelige, de sikrer også, at kroppen danner D-vitamin, som spiller en vigtig rolle i optagelsen af kalk og dermed er livsnødvendig for knogler og muskler. Hvor meget D-vitamin, der dannes i huden, afhænger af, hvor mange UVB- stråler, der rammer os. De fleste får fyldt vores D-vitamin lager i løbet af sommermånederne, hvilket får os gennem en grå vinter.

Bruger du en solcreme med meget høj faktor og aldrig bevæger dig ud i solen uden, kan det svække dannelsen af D-vitamin. Dog bruger de fleste af os ikke solbeskyttelse i store mængder hele tiden, så vi vil stadig blive eksponeret for solens stråler. Er du i tvivl om dit niveau af D-vitamin, kan din læge få svaret via en blodprøve.

Husk de 3 solråd:
Solcreme, skygge og solhat!

Din sunshine beskyttelse

Det er nærmest uundværligt at kende UV-indekset, for det er en slags barometer, der kan gøre dig klogere på, hvilken solbeskyttelse, du bør bruge. Vi giver dig her nogle gode bud på god beskyttelse, pleje og lækker glød uden sol.

Solcreme til krop og ansigt

Waterlover Hydrating Sun Milk SPF 30 fra Biotherm. 200 ml. 199 kr. Kan købes her >>

Solcremen kommer i en bæredygtig papirbaseret tube, så her er der virkelig tænkt på miljøet. Den er med en høj faktor, som beskytter både mod UVA- og UVB stråler. Cremen har en let og lækker konsistens, som hurtigt trænger ind i huden, uden at den efterlader hvide mærker. Hold din hud beskyttet ved at påsmøre solcreme flere gange ved ophold i solen – helst mindst hver anden time. Hydrating Sun Milk giver fugt og har en frisk duft af citrus, og så kan den bruges til alle hudtyper.

Beskyt huden mod sommerens stærke solstråler

Avène Intense Protect SPF50+. 150 ml. 225 kr. Kan købes her >>

Det er vigtigt at huske solbeskyttelse når vi sætter os ud og nyder sommerens solstråler. Sommeren er den perfekte årstid til at vænne sig til at bruge solbeskyttelse som en fast del af den daglige skønhedsrutine, og man kan efterhånden ikke sætte tvivl til hvorvidt solen er en af de værste syndere når det kommer til for tidlig aldring af huden. Eau Thermale Avène har lanceret en ny solcreme med et nyt patenteret solfilter, som beskytter mod hudens skadelige UVA, UVB og højenergi blåt lys. Trænger ind på bare 3 sekunder, svier ikke i øjnene, indeholder ikke parfume og er ultra vandfast. 

Høj beskyttelse

Anthelios XL Ultra Light Fluid SPF 50+ fra La Roche-Posay. 50 ml. 160 kr. Kan købes her >>

giver en meget høj solbeskyttelse. Den ikke-fedtende og ultralette creme er velegnet til brug på sensitiv hud og hjælper med at forhindre fremkomsten af ​​mørke pletter forårsaget af solens skadelige UVA og UVB-stråler. 

45 gange solbeskyttelse

Ultra Sun Protetion fra Chantecaille. 40 ml. 740 kr. Kan købes her >>

Ultra Sun en meget effektiv solcreme, som også giver anti-aging-beskyttelse. En bred spektrum solcreme, der giver en solafskærmning på huden, som øger beskyttelsen mod solens skadelige UVA- og UVB stråler med 45 gange. Den lette, oliefrie konsistens glatter smukt huden og kontrollerer olie-gennembrud og glans hele dagen. Solcremen indeholder beroligende plante-ekstrakter og carnosine. Ultra Sun dulmer huden, og samtidig fremmer et mere fast og tonet udseende med synligt færre rynker og fine linjer. Kan bruges af veganere. 

Sørg altid for at påsmøre solcreme jævnligt når du skal opholde dig længere tid i solen.

Har du brug for lidt afkøling efter en lang dag i solen?

After Sun Body Soother fra Ouai. 114 gr. 210 kr. Kan købes her >>

Denne iskolde skum beroliger og hydrerer din hud øjeblikkeligt, der indeholder aloe-infunderede bobler, agurkeekstrakt og hybenolie. Når du kan mærke, det popper, ved du, det virker. Duften er en blanding af fijiansk kokosnød og ananas. Beroliger solbrændt og tør hud. 

Mere end SPF

Den ultimative solbeskyttelse er ’ingen sol’ overhovedet. Men du kan alligevel nyde en lækker glød uden en risiko

Dråber af sol

Drops of Gold fra Raaw by Trice. 60 ml. 750 kr. Kan købes her >>

Denne olie giver en lækker sommerglow. Det er tamanu og havtorn, der giver den smukke sommerfarve. Olien er rig på A- og E-vitamin samt gode fedtsyrer, hvilket både helbreder ødelagt hud og holder huden frisk og sund. Da tamanuolie er dybdevirkende, er den også fantastisk til at rense og hele sår, rifter og ar. 60 ml. 750 kr.

Solskind på flaske

Radiance-Plus Golden Glow Booster fra Clarins. 15 ml. 230 kr. Kan købes her >>

Denne booster er en banebrydende og unik patenteret innovation fra Clarins Laboratories, der blot ved tilføjelse af et par dråber til din dag- eller natcreme giver dig en gylden glød året rundt. Et musthave produkt til dig, der ønsker en sund og strålende ansigtsglød uden brug af selvbrunere.
Nem at bruge: Bland 3 dråber Golden Glow Booster med din daglige hudpleje i håndfladerne og påfør med lette tryk i ansigt og på hals. Husk at vaske hænderne grundigt efter påføring.

Snyd dig til en smuk tan

Isle Of Paradise Self-Tanning Mousse. 200 ml. 219 kr. Kan købes her >>

Sommermånederne er den perfekte årstid til selvbruner produkter. Solen varmer, og ben og arme bliver vist frem, men de hvide stænger har brug for en hjælpende hånd. Isle Of Paradise er en serie af farvekorrigerede self-tan produkter, som er 100% veganske og indeholder både mousser, sprays og drops. Moussen er det perfekte valg til dig der ikke har så meget erfaring med selvbruner produkter. Moussen indeholder guidefarve der gør den nem at påføre. 

Fortryder du, kan du fjerne det igen med deres smarte Over it Magic Self-Tan Eraser. Sprayen er en exfolierende micellar spray med glykol syre, der på kun 5 minutter fjerner farven igen. 200 ml. 219 kr.

Download appen ”UV-Indeks” lige her, så du kan holde øje med UV-indekset i ind- og udland. Appen er udviklet af Kræftens Bekæmpelse, TrygFonden, Sundhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen.

 
Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.