Nyt

Sundt efterår

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Efterårets mørkere måneder banker på. For sundhedsskribent Stephanie Bang betyder det nye sunde hverdagsrutiner med måltidskasser fra Aarstiderne, D-vitamin som kosttilskud til at erstatte solens ultraviolette sommer-stråler, eksotiske smoothies og effektiv træning til bagdel og baglår.

Få Stephanie Bangs sunde efterårsfavoritter og opskrifter her


Grønne økologiske hverdagsretter

Hverdagen kan være en udfordring at komme igennem, hvis du stræber efter at spise sundt og grønt til de fleste af dine måltider, og de mørke efterår- og vintermåneder vi går i møde hjælper bestemt ikke på det. Skån dig selv for at skulle være kreativ og finde på nye grønne retter (og for at handle ind) og bestil de lækre måltidskasser fra Aarstiderne. Du kan vælge alt lige fra en udelukkende vegansk kasse til at være flexitar, spise efter lowcarb-principperne og endda også bestille en kvik-kasse, hvor grøntsagerne allerede er ordnet, så du kan få aftensmad på få minutter. Du vælger selv, hvor mange personer måltidet skal række til, samt antallet af dage. Gør dig selv en tjeneste og bestil en kasse allerede i dag. Måltidskasser fra Aarstiderne. Priser fra 213 kr.


Gå, gå, gå…

Du kan godt glemme alt om at løbe dig til en flottere bagdel, for selvom løb er virkelig god cardiotræning, så er det knap så godt til at opbygge muskler og da slet ikke for dine balder og baglår. Løsningen er derimod, at du skal hæve løbebåndet, så du går stejlt op ad bakke. Det giver dig en intens træning, som virkelig engagerer dine muskler og hjælper dem til at vokse. Hæv løbebåndet til en hældning på minimum 10 og gå gerne i det hurtigste tempo, du kan. Du vil hurtigt kunne se flotte og fyldige resultater på din bagdel. Sko, adidas. 999 kr.

Tid til D-vitamin

Din krop har formentlig suget D-vitamin til sig gennem hele den solrige danske sommer, men nu hvor mørket kommer, er det en god idé at indtage D-vitamin som kosttilskud. D-vitamin dannes i huden, når den rammes af solens ultraviolette stråler, men i vinterhalvåret – fra oktober til april – er solens stråler i Danmark ikke stærke nok til, at der dannes D-vitamin. Vitaminet findes i enkelte fødevarer som fed fisk og champignoner, men det er svært at få dækket sit D-vitaminbehov alene gennem kosten. Vitaminet spiller en vigtig rolle i udviklingen af vores knogler og immunforsvar og menes at have en indflydelse på kroppens generelle energiniveau, vores humør og blodsukkerregulering. D-vitamin, Puori. 119 kr.

Spis æg!

Engang var æg under mistanke for at forhøje kolesteroltallet, men blev for år tilbage frikendt af sundhedsforskere. Æg er derimod en sundhedsbombe uden lige. Det indeholder alle optimale aminosyrer og er rig på D- og E-vitamin, jern, selen, protein og sunde fedtsyrer samt næringsstoffet biotin – et B-vitamin, som virker på tør hud og skrøbeligt hår samt negle. Æg mætter og modvirker trangen til søde sager og er velegnet under vægttab. Jeg spiser selv æg om morgenen ledsaget af grøntsager, og det giver mig en god start på dagen.


Den grønne super alge

Chlorella er en lille ferskvandsalge, som har en spændende næringsprofil for mennesker. Algen er enorm rig på klorofyl, som har mange sundhedsfordele, blandt andet for vores fordøjelsessystem og immunforsvar, og er især kendt for sit høje indhold af proteiner. Chlorella indeholder 60 gram proteiner pr. 100 gram. Hvis du er hardcore køber du chlorella i pulverform og blender i dine smoothies, men smagen er altså ikke for alle. Jeg foretrækker selv at indtage algen dagligt, men som tabletter. Tabletter, økologisk chlorella, Helsam. 228 kr.


Knas med god samvittighed

Den økologiske granola med cashewnødder, solsikkerkerner, rosiner og kokosflager fra Gurwu Snack er fast inventar i mit køkken. Den er lavet på enkle gode råvarer og er hverken tilsat sukker, sødemidler eller tilsætningsstoffer. Spis den på din yoghurt, med frugt eller som knas på din smoothie. Granolaen findes også i en version med kakao og en med bær. Granola fra Guru Snack. 65 kr.


Vroumm…

Jeg er afhængig af min powerblender fra Vitamix, som er i stand til at blende alt! At investere i en god blender, gør dine smoothies og supper virkelig lækre og cremede i konsistensen. Jeg laver endda også is i min Vitamix. Vitamix A2500i blender. 5.795 kr.


Kokosvand frem for vand

Kokosvand er fantastisk til smoothies. Det er råt uforarbejdet vand fra grønne kokosnødder og har en evne til at rehydrere kroppen mere effektivt end vand efter løb og træning, da det indeholder elektrolytter, der genopretter kroppens væskebalance. Derudover er kokosvand rig på både B- og C-vitaminer og mineralerne magnesium, kalium og fosfor. Gå efter en kokosvand, som er ren og ikke tilsat sukker eller smag. Økologisk kokosvand fra Coco. 500 ml. 27 kr.

Opskrift på 3 lækre smoothies


1. Jordbær, hindbær og appelsin

 • 150 gram frosne jordbær 1
 • 50 gram frosne hindbær
 • 1 appelsin
 • 1 banan
 • 4 dl. vand
 • ½ tsk. vanilje
 • ½ tsk. acai (kan undlades)
 • Isterninger

Skær skrællen af appelsinen, blend alle ingredienser og server smoothien iskold.

2. Mango, appelsin, kokosvand og mynte

 • 1 mango
 • 1 appelsin
 • 1,5 dl. ren kokosvand
 • 10 friske mynteblade
 • Isterninger

Skræl mangoen og skær udenom stenen i midten, skær skrællen af appelsinen og blend alle ingredienser.

3. Spinat, ananas, avokado og hampefrøkerner

 • 2 store håndfulde frisk spinat
 • 2,5 dl. kokosvand
 • 2-3 dl. ananas (skåret i mindre stykker)
 • 1 avokado
 • 2 spsk. hampefrøkerner
 • Isterninger

Start med at blende spinat og kokosvand. Tilsæt derefter resten af ingredienserne til blenderen og blend til du har en cremet grøn smoothie.

Opskrift på citrussalat med granola


Citrussalater er fantastiske til stort set alle slags måltider. Jeg spiser dem selv til både morgenmad eller aftenretter med kød og andre salater. Den her version med granola er dog bedst om morgenen. Hvis du skal servere den til middag så udskift granolaen med avokado og drys salaten med lidt god olivenolie og salt og peber.

Opskriften er til 3 personer

 • 2 appelsiner
 • 2 røde grapefrugter
 • 3 spsk. granatæblekerner
 • 3 spsk. granola
 • Lidt kørvel eller mynte

Skær skrællen af citrusfrugterne, inkl. hele den hvide hinde, da den smager meget bittert. Skær appelsin og grape i tynde skiver og anret dem skiftevis på et fad. Drys med granola, granatæblekerner og krydderurter.


Pssst…

Hampefrø er en god kilde til både protein og omega-3 og kan bruges i smoothies, som drys på din morgenmad, i salater og endda i dressinger. Smagen er en smule nøddeagtig. Hampefrø, Urtekram, 40 kr.


Stephanie Bang sundhedsskribent

Stephanie Bang, 27 år gammel og bor sammen med min kæreste i Søllerød. Stephanie har en stor interesse for sundhed og især for grøn og nærende mad, som hun dagligt bruger mange timer i køkkenet på at forberede og udvikle. Stephanie er glad for naturen, og bruger den gerne så meget hun kan til både træning og gåture. En af de ting hun værdsætter meget højt er deres nye familiesommerhus, hvor det er tilladt at lave absolut ingenting og bare ligge i hængekøjen med en bog og gå lange ture på stranden. Det meste af Stephanies efterår vil blive tilbragt her, mens hun skriver på sin første kogebog. Stephanie er ikke tilhænger af, at sundhed skal blive fanatisk, og dyrker selv den balance hun mener passer til hende. Stephanie sørger for at holde sig i form og spise sundt og nærende til de fleste af sine måltider.

  

Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>
Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK
 @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.