Nyt

Tandtråd, derfor er det så vigtigt!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Din tandlæge har sikkert sagt det flere gange, men tandtråd er virkelig vigtigt. Her får du svaret på hvorfor.

Tandtråd er vigtigt, og det er der flere grunde til

Der er flere gode grunde til at bruge tandtråd hver dag. Der er igennem årene forsket meget i forbindelsen mellem dårlig mundhygiejne og forskellige sygdomme og teorien er, at hvis man har dårlig mundhygiejne med bakterier i mellem tænderne, så går disse bakterier direkte i blodbanerne via tandkødet. Faktisk mener nogen, at tandtråd er direkte livsforlængende så det er da et ekstra skub til motivationen for at få brugt tandtråd hver dag!

Kilde: Go’ morgen Danmark d. 4 marts 2021.

Når man børster sine tænder, fjerner man madrester og plak fra tænderne. Men når man bruger tandtråd sikrer man, at der bliver fjernet madrester, plak og bakterier mellem tænderne. Ved brug af tandtråd stimulerer man tandkødet og sætter gang i ilttilførslen, som kan modvirke bakterier og irriteret tandkød.
Det er aldrig for sent at komme i gang, så selvom du ikke har brugt tandtråd før, er det bare med at komme i gang og sikre en sund mundhygiejne med sunde tænder og tandkød. Har du dårlig ånde, kan manglende tandtråd være en af synderne. Der kan samle sig utrolig meget imellem tænderne og hvis ikke man får renset ud, kan det medføre dårlig smag i munden og dårlig ånde.

TIP! Er du i tvivl om hvorvidt du bruger tandtråd rigtigt, så spørg din tandlæge til råds.

Oplever du også blødninger fra tandkødet af og til?

Tandkødsbetændelse er meget normalt, og noget mange oplever flere gange. Tandkødsbetændelse kan mærkes ved at tandkødet føles ømt, og der kan opstå blødninger. Det er heldigvis ret let at komme tandkødsbetændelse til livs. Gør du derimod ikke noget ved det, kan det på sigt udvikle sig til paradentose og der kan være svært at helbrede. Mange oplever blødende tandkød i forbindelse med tandbørstning og brugen af tandtråd. Det er vigtigt at du ikke børster dine tænder for hårdt, det slider unødvendigt på tænder og er ikke godt for tandkødet. Det er helt normalt at det giver blødende tandkød når du starter med at bruge tandtråd, det kan tage et par uger inden blødningerne stopper. Det er dog utroligt vigtigt at du fortsætter selvom dit tandkød bliver ømt og bløder lidt. Det er nemlig kun tandtråd, der kan fjerne bakterier mellem tænderne. Tandbørstningen fjerner kun bakterier og skidt på tændernes overflade, og der kan derfor samle sig en masse mellem tænderne, som på den korte bane giver tandkødsbetændelse, dårlig mundhygiejne, huller i tænderne og dårlig ånde, men som på sigt kan give paradentose.

Tålmodighed!

Man siger det tager omkring 3-4 uger inden man tager en ny vane til sig. Husk derfor at give det tid og sæt din tandtråd et sted hvor du umuligt kan glemme den.

Sørg for at overholde dine årlige tjek hos tandlægen. Det er den bedste måde at opretholde sunde stærke tænder og tage eventuelle problematikker i opløbet.

 
Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.