Træt af al for mange hudplejerutiner?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mange er trætte af 10 trins hudplejerutiner og produktritualer. I stedet vil vi have færre produkter, simple rutiner og fornuften tilbage i vores hudpleje. Beskyt hudens barriere og lad den gøre arbejdet selv, lyder filosofien bag Aiia Care, der bygger på få produkter og enkle rutiner.

Lad huden gøre arbejdet selv

Vi kender det allesammen. Huden ser grå og trist ud, føles stram, og den trænger til nyt liv. Løsningen hedder ofte en peeling, der skiller os af med de døde lag hud. Men her går vi galt i byen, hvis du spørger Steen Jorsal, manden bag Aiia Care, der introducerer os for en ny måde at tænke hudpleje på og vender op og ned på tilgangen til hudens funktion.

Egentlig er det meget enkelt, mener han: Vi skal lade huden gøre arbejdet, for den er fuldt ud i stand til at pleje og beskytte sig selv.
Og i det arbejde har den brug for døde hudceller. De spiller nemlig en afgørende rolle og videregiver vigtige informationer til de nye celler om, hvad de skal producere af gode stoffer som bl.a. ceramider, antioxidanter og kollagen.

Ifølge Steen Jorsal, der er Master i Pharmaceutical Medicine og i flere år har studeret internationale forskningsresultater, vil huden finde tilbage til dens egen naturlige balance, hvis vi lader den være i fred uden at forstyrre dens funktioner med overflødige produkter.

AiiAs vision med produkter er at understøtte hudens egen, naturlige proces ved at bidrage med fugt og certificerede, naturlige ingredienser til pleje og beskyttelse af det yderste hudlag. FOTO: Gry Ellebjerg

Back to basics

Fornuft, naturlighed og færre rutiner tegner tendensen for hud-og skønhedspleje.
Fra K-beautys 10-trins rutiner er fremtiden inspireret af nordisk minimalisme, også betegnet N-beauty. Mange hudlæger anbefaler at reducere antallet af produkter, der bruges hver dag, og N-beauty handler om at preppe huden, så de produkter, der bruges efterfølgende, fungerer optimalt for din hud.
Og her spiller hudbarrieren en afgørende rolle. Vejen til en sund hud går via det yderste hudlag, som gør barrieren stærk og robust, mens en dårligt fungerende hudbarriere er vejen til en tør, irriteret og mere ældet hud. Og det hele starter med vand.
”Hudens evne til at holde på vand er afgørende for en normal funktion i huden. Kan vi hjælpe huden til det uden at genere dens egne funktioner, vil den være i stand til selv at skabe de aktive stoffer, den skal bruge for at holde sig fugtmættet og smidig,” siger Steen Jorsal, som har brugt flere år på at udvikle produkterne i Aiia Care, der er baseret på hans mangeårige erfaring som producent og udvikler af hudplejeprodukter. Bl.a. bragte han Tea Tree Oil til Danmark og startede Australian Body Care i 1980’erne.

Filosofien bag Aiia Care er at hjælpe det yderste hudlag til at fungere så optimalt som muligt. Aiia Cares serummer er udviklet til at dække hudens behov, så man ikke behøver anden hudpleje, heller ikke en creme.
”For mig er det vigtigt, at ingredienserne er så naturlige som muligt og noget, huden selv skulle producere, såsom vigtige fugtbindende ingredienser, vitaminer og antioxidanter. Får huden de råstoffer, den skal have, danner den de stoffer, den skal bruge,” siger han.

Aiia Care indeholder Day Care Serum, 495 kr. Night Care Serum, 495 kr. Eye Care Serum, 595 kr. Anti Wrinkle Care Serum, 595 kr. Body Care Serum, 395 kr. KLIK HER for at læse mere om produkterne >>

Mange hudlæger anbefaler at reducere antallet af produkter, der bruges hver dag, og N-beauty handler om at preppe huden, så de produkter, der bruges efterfølgende, fungerer optimalt for din hud.

Opgør med vante rutiner

I en normal hud udgør ceramider op mod 50 pct. af hudens øverste lag sammen med kolesterol (25 pct.) og fedtsyrer (15 pct.). Deres opgave er at holde hudens barriere sund og intakt, så fugt og vand ikke fordamper, og skadelige partikler fra f.eks. forurening ikke trænger ind i huden.
”Det yderste hudlag, hornlaget, hvor de døde hudceller sidder, er ansvarlig for mere end 90 pct. af hudens funktion. Derfor er det noget af det første, man skal pleje og fugte, beskytte og hjælpe til at fungere optimalt. Når de døde celler nedbrydes, sender de vigtige informationer til de friske, underliggende celler om, hvad de skal indeholde for at beskytte huden. Når huden i det yderste hudlag er tilstrækkelig fugtmættet, afstødes døde hudceller naturligt og i sit eget tempo,” siger Steen Jorsal. Her er vi tilbage ved den der tiltrængte peeling, som vi jo så kan slippe helt for at bruge tid på. Men det er ikke det eneste begreb, vi skal gøre op med i forhold til de rutiner, vi kender, mener Steen Jorsal.

Olie er også en synder, når det gælder om at holde på fugten i hudbarrieren.
”Hvis man vil holde huden ung så længe som muligt, er der ting, man ikke må gøre, såsom at peele. Andre siger: Vi skal have olie. Nej, det skal du ikke,” siger han og uddyber:
”Dækker man huden med olie, forstyrres den naturlige balance. Olier, som bliver liggende på huden, vil typisk hindre den naturlige opløsning af bindingerne mellem de døde hudceller, og det gør det svært for dem at afstødes og falde af og give plads til en fornyelsesproces.”

FAKTA: Aiia Care

  • Filosofien bag Aiia Care er at hjælpe det yderste hudlag til at fungere så optimalt som muligt.
  • Produkterne giver fugt til det yderste hudlag, hvilket hjælper hudens egen proces med at afstøde døde hudceller.
  • Alle råvarer, der anvendes, er certificeret af Ecocert/Cosmos, hvilket sikrer, at råmaterialet kommer fra naturen og at produktionsprocessen ikke belaster naturen.
  • Derudover skal råvarerne kunne godkendes af Svanemærket samt Allergy Certified.
 
 
Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.