Tyngdeloven vinder hver gang

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sidst opdateret den 3. juni 2021

Du kan hverken se den, høre den eller lugte den. Men vi kan mærke dens effekt på kroppen hver eneste dag gennem hele livet. Ingen anden kraft har så dramatisk en effekt på vores hud, krop og velvære. Velkommen til tyngdekraften.

Tyngdekraften trækker vores krop og hud nedad

Vi kan ikke komme uden om den. Tyngdekraften. Hver dag livet igennem trækker vores krop og vores hud nedad. Den giver os trang til at lægge benene op for at øge blodcirkulationen og engang imellem måske svinge os i en gynge for at fornemme den vægtløse tilstand. Men her stopper det ikke. Med årene bliver tyngdekraftens effekt til rynker, hængende øjenlåg, nedadvendte mundvige – og en slappere krop.

Kort sagt: Den trækker i os og får alt til at gå sydpå.
Og selv om tyngdeloven er umulig at kæmpe imod, gider vi stadig ikke at acceptere den. I hvert fald vil vi gøre, hvad vi kan, for at forebygge rynker, appelsinhud og en slap numse. Det er selvfølgelig ikke kun effekten af tyngdekraften, der bestemmer, hvor hurtigt, vi ældes og får rynker. Det handler også om livsstil, gener og hormonniveau. Men uanset, hvor vi ligger på aldrings-skalaen, er der mange ting, vi selv kan gøre for at forebygge og minimere dem.

Ingen sol eller røg

Vi ved det godt, men nævner det alligevel. Solen er en af de største syndere, når det gælder rynker. UVA og UVB strålerne gør os smukt brune, men et overforbrug kan også resultere i læderhud, som forværrer rynkerne markant. Rygning sætter sig især omkring munden, og rynkerne kan blive tydelige allerede i en ung alder. Derudover nedsætter cigaretter blodcirkulationen, hvilket har en negativ effekt på huden.

Vand, vand, vand

En af de nemmeste ting… Drik masser af vand! Vand er afgørende for vores krop og god for vores hud. Holder man sig hydreret og drikker mindst 1,5-2 liter vand om dagen, bliver rynkerne mindre synlige.

Hold vægten

Yoyo-vægt er ikke sund for hverken krop eller huden, som mister sin elasticitet med årene. Det gør det sværere for den at trække sig sammen efter hyppige vægttab.

VIDSTE DU AT…
Når vi fylder 20 år, bliver vi i gennemsnit 1,25 cm. kortere hvert tyvende år. Det er tyngdekraften, der trækker os nedad og presser rygraden. Så når kærlighedshåndtagene opstår, behøver de ikke være resultat af vægt, men derimod et tegn på, at der er pres på rygraden.

Astronauter vokser 5 cm., når de er i rummet. I løbet af ugerne i rummet, kan rygraden blive ved at optage væske fra blodet. Når der ingen tyngdekraft til at presse væsken ud, gør det rygraden længere. Men de ekstra centimeter forsvinder, når de vender tilbage til jorden.

Med alderen får tyngdekraften organerne til at falde ”nedad”. Det svækker organfunktionen og resulterer i bl.a. med problemer med blæren og nyrer. Det siges, at yogaøvelsen, hvor man står på hovedet, er lavet for at holde organerne på plads.

Gear ned

Stress sætter sig ikke alene i kroppen, men belaster også huden. I sig selv giver stress ikke rynker, men den øgede mimik med muskelspændinger – bekymringsrynker – og den generelt nedsatte immunrespons som følge af stress bidrager til at skabe flere rynker. Så træk vejret dybt ned i maven.

Godnat og sov godt

Det kan lynhurtigt mærkes i kroppen, når vi ikke får nok søvn. Og det kan ses i ansigtet. Og hvis ikke, man har rynker i forvejen, så kan du være sikker på, at de kommer lynhurtigt, hvis man i en længere periode ikke har fået de anbefalede 7-8 timer.

Smør dig ind

Fugt, fugt og atter fugt er guf for din hud. Ansigtscremer fås til alle hudtyper og behov og med ingredienser, der skaber et værn mod rynker og minimerer dem. Men det er ikke tilfældigt, hvilken creme, du skal vælge. Læg mærke til disse ingredienser:

  • A-vitaminet retinol er god til både at forebygge rynker og mindske deres synlighed, når de allerede er kommet.
  • Antioxidanter genopbygger huden og fornyr dens celler. De beskytter mod de frie radikaler, som vi bliver udsat for hver dag. Dette er med til at forebygge rynker såvel som mindske dem.
  • Hyaluronsyre en ingrediens, som findes naturligt i huden. Den hjælper med at binde vandet i huden og fylder den ud og gør den pæn.
  • Peptid er et stof, der fortæller huden, at den skal lave mere collagen. Det er tabet af collagen, som skaber rynker

Og så er der jo nålen…

Udover cremer findes løsninger, som nogle vil mene er mere drastiske. Botox er et stof, som går ind og lammer musklerne i huden og dermed sætter en stopper for rynker. Man får det i små doser i form af en indsprøjtning. 

 
Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.