Undgå tør hud på benene – Få 7 gode tips

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hvad gør man ved tør hud på benene? Huden kan både være ru, irriteret, tør og i værste tilfælde skalle. Læs her, hvad du kan gøre for at beskytte og pleje den tørre hud.

Hvorfor får man tørre ben?

Det er helt naturligt at man får tørre ben over kortere eller længere perioder. Årsagen til tørre ben kan variere, men der er flere faktorer der spiller ind. Hudens egen evne til at holde på fugten falder, i takt med at vi bliver ældre. Dette gør sig gældende både i ansigtet og på kroppen.

Huden indeholder talgkirtler, her producerer overhuden fedt hvilket gør, at huden holder sig fugtet og beskyttet. Gener har betydning for, hvor godt man holder på fugten og hvor modstandsdygtig og tyk huden er, hvilket derfor har en stor indflydelse og betydning for, hvor tørre ben man kan få.

Hvad gør man ved tørre ben?

De fleste af os er ikke så gode til, at huske og smøre kroppen ind i creme hver dag. Når årstiderne skifter og benene bliver pakket ind i tykke klæder, og får mindre opmærksomhed, vil man også opleve at huden virker mere tør. Om sommeren har man tendens til at passe og pleje huden på kroppen langt bedre, da man skal vise benene frem i kjole og shorts. Om vinteren gemmer man derimod benene væk, og det resulterer ofte i, at de bliver glemt.

Når huden bliver ekstrem tør kan man opleve, at huden skaller og de døde hudceller drysser af. Sker det, er der hjælp at hente her;

Sådan undgår du tør hud på benene

Få 7 gode tips:

  • Undgå meget varmt vand når du bader
  • Tag kortere bade, vandet og varmen virker udtørrende på huden
  • Drik masser af vand
  • Sørg for at smøre kroppen indefra med olier
  • Exfolier huden på benene 1-2 gange om ugen
  • Påfør en fugtgivende fed creme hver dag
  • Bland eventuelt lidt olie i din creme for både at give huden fedt og fugt.

Trænger du til at forkæle kroppen og komme de døde hudceller til livs?
>> Book en kropsbehandling på en af landets klinikker eller spa i nærheden af dig <<

Share.

About Author

Comments are closed.