Ungå vinterdepression: Få 8 gode råd

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sidst opdateret den 3. april 2020

Mange af os hænger lidt ekstra med mulen og har ikke så meget energi som vi plejer, når vi når de mørke og kolde måneder. Men hvad kan man egentlig gøre for at undgå at blive vinterdeprimeret?

Kom nemmere og gladere igennem vinteren

GO Beauty har samlet 8 gode råd til hvordan du kommer igennem vinteren.

Ifølge depressionsforeningen rammes 9 procent af alle danskere af vinterdepression og yderligere 14 procent rammes af vintertræthed. Men hvad kan man egentlig selv gøre for at forebygge at man ikke ender med at blive vinterdeprimeret?

Hvilke symptomer kan der være forbundet med en vinterdepression?

Der kan være forskellige tegn på at du bliver påvirket af årstiden og mørket. Mange vil opleve symptomer som træthed og søvnproblemer, et øget søvnbehov, manglende energi, trist humør, lettere irritabel, større appetit specielt for slik og søde sager, dårligt humør og lettere til tårer og ikke mindst en manglende sexlyst. Man kan selvfølgelig være mere eller mindre påvirket, og der findes som så ikke nogen kliniks diagnose på vinterdepression.

Hvad kan man selv gøre for at forhindre at blive vinter deprimeret?

1. Få en ordentlig søvn! Sørg for at få sovet de anbefalede 8 timer hver nat, det vil give din krop mere energi da kroppen kan få ladet op i løbet af natten. Sover du meget let, så kan du med fordel prøve med ørepropper og en sovemaske.

2. Spis massere af fisk og suppler din kost med D-vitamin hvis du ikke får nok. Rigtig mange danskere lider af mangel på D-vitamin hvilket kan medføre at man er træt, ugidelig og i værste fald medvirke til at man ender med at blive rigtig deprimeret i de lange kolde måneder. Sørg for at hygge om dig selv, og sørg for at dit soveværelse og ikke mindst din seng, er et sted du godt kan lide og være. Spis generelt sundt og varieret. 

d-vitamin-puori-solaray-vitaviva

1. D3 vitamin fra Puori med kokosolie for den bedste optagelse. 120 kapsler. 119 kr. 2. Cal-Mag 1:1 Citrat med D-vitamin fra Solaray. 270 kapsler. 299,95 kr. 3. Vitamin D3 5000 fra Vitaviva er en højkoncentreret dosering af Vitamin D3. 90 veg. kapsle. 270,43 kr.

3. Lysterapi kan for mange være meget nyttig igennem vinteren. Lys påvirker niveauet af serotonin i hjernen, hvilket er netop det stof, der kan være mangel på når man bliver deprimeret. Snak med din egen læge hvis du har mistanke om vinterdepression.

4. De kolde og lange måneder byder ikke på så mange soltimer. Når vi står op om morgenen er det mørkt, og når vi kommer hjem fra arbejde, så er det mørkt. Prioriter at bruge 5-10 minutter af din frokost på at komme ud imens det er lyst og du kan suge lidt D-vitamin til dig på naturlig vis.

5. Undgå tv og telefon inden du skal sove. Læs i stedet en god bog eller lyt til en guidet meditation, så kommer du helt naturligt helt ned i gear og kroppen giver sig langsomt hen til en god søvn.

6. Har du spændinger i nakken kan det skyldes du sover med en for hård og høj hovedpude, så hvis ikke du kan lide at sove uden hovedpude så kan Save My Face puden anbefales. Den gør at du kan fade i søvn i en god stilling for din nakke. 
 
save-my-face-puder
Puderne koster fra 620-1.160 kr. afhængig af hvilken størrelse og betræk.


7. Dyrk motion!
Motion gør dig gladere og giver dig mere energi.


8. Rejs mod sol og varme hvis du kan komme til det!
Det er en god ide at prioritere at rejse væk fra kulden, og booker man i ordentlig tid så kan der også være penge at spare. Det er selvfølgelig også en mulighed at booke en af de mange afbudsrejser, der dukker op.

Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet.
Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK
 @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty

Share.

About Author

Efterlad et svar