Nyt

Vasker du hænder forkert? Sådan gør du

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

En god håndhygiejne er altid vigtigt, og i disse Corona-virus-tider er der ekstra fokus på håndvask og en god håndhygiejne.

Sådan vasker du hænder korrekt

Ifølge Statens Serum Institut reducerer, men ikke dræber, du forekomsten af bakterier med 77% når du vasker dine hænder med vand alene. Denne procentdel stiger til 92% når du vasker dine hænder med sæbe. Det er vigtigt at holde en god håndhygiejne, og det er ikke helt lige meget hvordan du vasker dine hænder, hvis du gerne vil undgå bakterier og smitte.

Følg disse gode råd:

  • Skyl hænder og håndled med vand i 10 sekunder inden du påfører sæbe.
  • Fordel håndsæben godt og grundigt på hver finger, mellem fingrene, på håndryggen, på håndflader og håndled i ca. 15-20 sekunder.
  • Skyld hænderne grundigt i tempereret vand i 15 sekunder og dup derefter hænderne tørre.
  • Benytter du en vandhane uden censor, så luk for vandet med et stykke papir eller engangshåndklæde.

Når du har vasket dine hænder, anbefales det at du slutter af med en håndsprit eller gel da der ifølge Statens Serum Institut “er stærk evidens for og international konsensus om, at hånddesinfektion udført med alkohol er mere effektiv til drab af mikroorganismer end vand og håndsæbe”.

Med andre ord, hvis du gerne vil være helt sikker på at du dræber bakterier og undgår smitte, så er det en god idé at have en håndsprit med i tasken.

Læs mere

Hvis du gerne vil vide mere mere, om hvordan du kan bryde smitteveje og få flere tips til hvordan du opretholder en god hygiejne, har sundhedsstyrelsen lavet en fin guide her >>

 
Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.