Vil Botox nogensinde gå af mode?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vi er vilde med vidundersprøjten, der eliminerer alderstegn som rynker og furer, der fortsat er de mest populære at få behandlet med Botox. Stoffet bliver i stigende grad brugt som afløser for flere kirurgiske indgreb eller som medicinsk behandling. Du kan sågar få lavet næse-korrektion, få løftet tunge øjenbryn og strammet pludder-hals med Botox.

En sprøjte, et lille stik, og så har du et skønt, stramt ansigt de næste 3-6 måneders tid. Vi er fortsat vilde med Botox. Behandlingen bevarer sin popularitet og er en af verdens mest benyttede behandlinger mod rynker. Det gælder både i Danmark, resten af Europa og ikke mindst i USA. Især i Los Angeles og New York bliver klienterne yngre og yngre. Unge stjerner er nærmest besat af Botox, for at bevare det glatte look. Tv-kendisser som Kylie Jenner, Kim Kardashian og skuespillerinderne Lindsay Lohan og Megan Fox er blot nogle af berømthederne, der jævnligt får Botox i ansigtet. Også herhjemme opleves et boom i Botox blandt unge i 20-års alderen.

Botox gør os glade

Før og efter en Botox behandling af panden.

First-movers havde skråsikkert spået i Financial Times, at Botox-bølgen ville ebbe helt ud. Men de tog fejl. Siden Botox første gang blev anvendt til kosmetisk brug tilbage i 2002, er vi strømmet til for at prøve den rynkelammende sprøjte. Salget af ampuller steg eksplosivt på få år. Ikke engang recessionen fik os til at spare på kampen mod rynkerne. Tværtimod. Dansk Selskab for Kosmetisk Plastikkirurgi anslår, at op mod 15.000 klienter årligt lægger ansigt til indsprøjtninger.

Botox strammer de sure miner op til smil. Sprøjten fjerner både bekymrings-rynkerne i panden og flere år fra dåbsattesten. Mange oplever, at behandlingerne har en positiv effekt på både deres fysiske udseende og psykiske velvære. Det hurtige fix hjælper nemlig ikke kun udvortes. Et eksperiment fra Hollywood viser, at hos ni ud af ti klienter hjælper Botox mod negativitet og depression. Forklaringen er, at når Botox sprøjtes ind og huden bliver glat, ser ansigtet ikke så trist ud. Og hjernen reagerer straks mere positivt på et gladere ansigt i spejlet.

Botox kan lidt af hvert

Sprøjte mod sygdomme

Herhjemme er det fortsat furer og folder hos forfængelige, der får det glatte lag med Botox. Men læger er i stigende grad begyndt at bruge stoffet til behandling af en lang række sygdomme og skavanker. Flere end 100 sygdomme og tilstande er nu på listen. Det er blandt andet muskulært betinget ansigts-asymmetri, der kan være medfødt eller opstået efter hjerneblødning eller blodprop. Botox bruges også mod tics i ansigtet, overdreven sved under arme og i hænder, forstørret prostata, skelende øjne, overaktiv blære og muskelkramper. På Bispebjerg Hospital har man også Botox-behandlet folk, som savler meget.

Næse, hals og bryn får Botox

Før og efter en Botox behandling, der giver et brynløft.

I USA har tidligere ”Baronen af Botox”, kendis-doktoren Fredric Brandt, gået skridtet videre med kosmetiske behandlinger og som behandlere i resten af verden har taget til sig. Han har nærmest revolutioneret branchen tilbage i 2010, hvor han rettede næser, strammede slap hals, gav skarpere kæbe-linje og løftede hængende øjenbryn med Botox. En stor succes som et billigt og mere behageligt alternativ til større kirurgiske indgreb. På kun 15-30 minutter kan uønskede buler, bump og små skævheder på næsen sprøjtes væk – stort set smertefrit. Resultatet er en flot, lige kontur. Behandlingen med Botox og fillers i næsen egner sig dog kun til mindre skævheder.

Ved et halsløft med Botox stikkes der i platysma musklen, som er en mimisk overflademuskel, der strækker sig fra brystet til kraniet. Nogle kalder det kærligt kalkun-pludder, når halsens hud bliver så slap, at den lægger sig i lag. Men det er altså et problem, der også kan prikkes væk. Dr. Frederic Brandt har ligeledes opfundet en metode til at give en skarpere eller smallere kæbe-linje. Det er særligt efterspurgt af asiatiske kvinder med rundt ansigt eller kvinder med meget firkantet kæbeparti. Botox svækker kæbemusklen og giver en blødere, mere feminin form. Huden omkring kæben og munden bliver samtidig opstrammet.

Tunge, hængende øjenbryn giver et trist udseende. Men Botox indsprøjtninger kan få enderne af dine bryn til at løfte sig. Det trækker også øjenlågene med op og giver en mere opadgående bue.

 

Herhjemme er det fortsat furer og folder hos forfængelige, der får det glatte lag med Botox. Men læger er i stigende grad begyndt at bruge stoffet til behandling af en lang række sygdomme og skavanker.

 

Kort om Botox:

Botox er et medicinsk præparat, der i kosmetisk sammenhæng er særligt virksomt på dynamiske rynker, det vil sige rynker fremkaldt af ansigtsmusklernes daglige bevægelser som pande- eller øjenbrynsrynker – dem, man kalder bekymrings- og vredesrynker. Virkestoffet i Botox og Dysport er Botulinum A Toxin – et protein, som i små mængder virker muskelafspændende. Botulinum toxinet forhindrer transporten af signalstoffer fra nerve til muskel. Når det sprøjtes lokalt ind under rynkerne vil de mimiske rynker udglattes eller helt forsvinde, fordi musklerne svækkes og ansigtsmuskulaturen afslappes. Botox er biologisk nedbrydeligt og virkningen aftager gradvist over 3-6 måneder. En følgevirkning ved at lamme ansigtsmusklerne over længere tid kan være, at muskulaturen sygner hen og bliver slap og livløs, som enhver anden muskelgruppe, der ikke blev bevæget ville gøre. I dag har man lært af fejlene og halveret dosen for at undgå varige skader.

 

Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>
Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Efterlad et svar