Vundet i lotteriet? Brug pengene fornuftigt

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Selvom chancerne for at vinde i lotteriet er uendelig små, er det ikke umuligt, og jævnligt hører man da også om helt almindelige mennesker, der på et splitsekund blev mangemillionærer. Hvis du har vundet en større sum penge i lotteriet, så læs med her, hvor vi giver dig gode tips til at håndtere pengene fornuftigt.

Undersøgelser viser nemlig, at mange ikke kan håndtere pludselig at stå med så mange penge og ender med at bruge alle sammen og måtte vende tilbage til det liv, man kendte før. Det er ærgerligt, for spiller man sine kort rigtigt, kan man i bedste fald trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet for evigt og leve et liv, de fleste kun kan drømme om.

Forkæl dig selv med noget nyt

Selvom man skal bruge pengene fornuftigt, gælder det for de fleste mennesker, at der er ting, der trænger til at blive gjort, men som man måske har nedprioriteret på grund af økonomi. Det kan for eksempel dreje sig om at give huset en ordentlig omgang med både maling og nye møbler eller måske blot en ny lænestol med en stor pude, så man kan sidde rart og læse en bog, løse sudoku eller se, hvad der sker på Facebook.

Hvis der ligefrem er tale om millioner, bør man ikke undlade at forkæle sig selv med noget, man længe har drømt om, for eksempel en beautybehandling eller en ny bil. Her kan man eventuelt start med at lease og måske senere købe. Mercedes leasing er oplagt for den nybagte millionær, og med en slæde i denne klasse er du godt kørende. Leasing har dog den fordel, at man netop ikke behøver at have vundet i lotto for at få råd, så mange flere kan være med på vognen.

Gem nogle af pengene

Og nu til det mere alvorlige, for hvis du vil undgå at blive en del af den kedelige statistik af lottovindere, der ødsler hele deres nyvundne formue op, skal du tænke dig om og agere med kløgt og fornuftighed. Du kan med fordel placere en del af din gevinst i aktier, så du på denne måde sparer dem op på en måde, hvor der er en god chance for at de yngler og bliver til endnu flere penge eller i det mindste ikke taber værdi.

Endelig kan det også være en god idé at lægge et budget, så du har styr på dine penge og ikke efter ganske få år har brugt dem alle og igen må træde ind på arbejdsmarkedet for at tjene til livets ophold.

Share.

Comments are closed.