Mød Karen Pallisgaard

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Karen er uddannet journalist og yogalærer. Til dagligt driver hun sin egen virksomhed, hvor hun skriver, underviser og holder foredrag. Hun er forfatter til bestselleren ‘Begynder yogabogen’.

Power kvinder der inspirere os

GO BEAUTY introducerer en række af forskellige power-kvinder, der optager og inspirerer os. Følg med her på gobeauty.dk når vi laver en Q&A med forskellige power-kvinder…

1: Hvordan/hvorfor forelskede du dig i yogaen?

Jeg blev som journalist sendt med på en yogarejse til Grækenland for at udforske, hvorfor yoga var ved at blive populært herhjemme (det var way back i 00’erne). Jeg anede ikke meget om yoga og var fuld af fordomme, fordi jeg troede man skulle være veganer, selvhøjtidelig, bede til indiske guder og gå i orange tøj for at være en yogi. Efter første oplevelse på yogamåtten faldt mine fordomme fra hiannden. Jeg var overrasket over, hvor hårdt det var at stå med hovedet ned og numsen op. Yoga ser jo så legende let ud. Jeg blev til gengæld noget nær euforisk, da jeg fik mit livs første oplevelse af meditation og blev glad over at mærke min krøllede kontorkrop folde sig ud igen. Den uge fik mig til at føle mig en halv meter højere og en lille smule mere mig selv i Grækenland, som en skildpadde på vej ud af sit skjold. Derfra var jeg hooked og vidste, at yoga ville blive en del af resten af mit liv.

2: Hvor længe har du dyrket yoga?

9-10 år.

3: Hvilken type yoga er din favorit og hvorfor?

Jeg er ikke til én bestemt type – og har også mange uddannelser i forskellige retninger. Hver type kan noget forskelligt til forskellige tidspunkter og til forskellige typer mennesker. Nogle dage dyrker jeg et svedigt vinyasa-flow om morgenen, mens jeg andre dage mediterer. Min aftenpraksis er dog altid slow – yin, restorativ, åndetrætstræning, yoganidra eller meditation. Netop disse elementer har jeg sammensat og skabt Karen Pallisgaard Slow Yoga, som opfordrer til fordybelse og kropsligt og mental ro. For jeg oplever for tiden en stor efterspørgsel og et behov for ro og refleksion.

4: Hvorfor mener du yoga er så godt for krop og sjæl?

Personligt oplever jeg, at yoga både har fysiske, mentale og spirituelle fordele. Man kan opnå styrke, sindsro og selvindsigt. Og. Det er ikke blot min opfattelse. Der bliver forsket en masse i yoga og meditation og resultaterne viser (ikke overraskende), at der er uendeligt mange gode grunde til at dyrke yoga: Det kan for eksempel styrke hjertet, forbedre kredsløbet, afhjælpe stress, mindske kropslig smerte, fungere som komplementær medicin for patienter, forebygge diverse skavanker, hjælpe kræftpatienter, have positiv indflydelse på de-pression og angst, opbygge og styrke muskler, øge serotonin og dopamin produktionen, sænke kortisolniveauet, styrke selvværd, kickstarte kreativitet og meget mere.

5: Hvor meget fylder sundhed i din hverdag, og hvordan kommer det til udtryk?

Jeg går ikke op i om jeg spiser kage eller chips – jeg fungerer ikke på restriktioner eller facitlister. Jeg bliver gladest af at lytte til min krop og navigere efter nydelse. Sundhed starter for mig i sindet – jeg går op i mental sundhed. Det vil sige, at jeg prøver at leve et liv i overensstemmelse med mine værdier. Yoga, meditation, naturen, at læse bøger, at skrive, at være sammen med familie og tætte venner og tage mig tid til det, der egentlig betyder noget – det gør mig glad, og det er hvad sundhed handler om for mig.

karin-boeger
1. Begynder Yogabogen er Karens første bog. 2. Gravid Yogabogen udkommer d. 1. september. 3. Langsom Livsstil – Kunsten at få ro på udkommer d. 10. november.

6: Du er snart aktuel med to nye bøger, kan du kort beskrive hvad de omhandler?

Gravidyogabogen er er ni måneders yogaøvelser for gravide tilsat mine beretninger og betragtninger om kønsroller, kvindekroppen, fødsel, kollektive facitlister, fællesskab, dårlig samvittighed, hormonhelvedet, kvalme, kanelsnegle, løftede pegefingre fra prego-politiet og DPM (de perfekte mødre), som jeg oplevede det under min graviditet. Langsom Livsstil er et opgør med travlhedens tyranni, hvor jeg forsøger at sætte ord på de tendenser i tiden, der peger i retning af behovet for mere ro. Jeg har interviewet en række eksperter fra ind-og udland og med afsæt i den internationale Slow-movement identificerer jeg 10 områder, som er relevante for vores trivsel i accelerationssamfundet; fællesskab, fordybelse, søvn, digital selvdisciplin, naturen, afslapning, bevidsthed om døden og et mere bæredygtigt forhold til tid. Det er et slow-fix for krop og sjæl, der inviterer til mindre stress og bedre livskvalitet med fokus på at få det vigtigste – ikke nødvendigvis det meste – ud af livet.

7: Som mor, forfatter, blogger, journalist og yogalærer hvordan formår du så selv at leve efter princippet ‘langsom livsstil’?

Det gør jeg virkelig heller ikke altid, så du skal ikke høre nogen prædiken fra mig. Jeg svæver ikke konstant på en slow-sky! Men jeg er sgu blevet ret skarp til at prioritere det væsentlige og vigtigste efter jeg har levet livet i overhalingsbanen for længe. Jeg har virkelig fundet ud af, at mit liv er for kort og for smukt til at ræse gennem det. Det betyder, at jeg for at få ro på har måtte lære kunsten at gå glip af og sige nej. Helt konkret, så tjekker jeg ikke længere min telefon manisk fra jeg vågner til jeg går i seng. Jeg har ikke kaffeaftaler med alle mulige hele tiden. Jeg arbejder færre timer i mit firma, til gengæld er jeg meget fokuseret og koncentreret. Jeg bruger tid på at læse, være i naturen og lege med min datter. Og så har jeg opdaget, at jeg bliver nødt til at lave bevidst åndedrætstræning for at forblive rolig. Det kan være mega svært til tider, fordi der er så meget drøn på livet, men jeg har det meget bedre end nogensinde, så langsom land er et dejligt sted for mig.

8: Hvad er dit bedste skønhedstip?

Yoga… SURPRISE! Og så synes jeg, at glade mennesker er så smukke, fordi de stråler. Så glæde er sikkert en god ting at kultivere.

9: Hvilke skønhedsprodukter kan du ikke leve uden?

Ingen.

LINKS:
Instagram: @karenpallisgaard
Facebook: @karenpallisgaardcom

LÆS OGSÅ Q&A med:
Marie Louise von Sperling – hun er plastikkirurg, blogger og forfatter
Julie Zangenberg – tv-vært og skuespiller
Bianca Brangstrup – direktør hos kostilskudsfirmaet Vitaviva
Mette Marie Lei Lange – prisvindende hverdagsblogger
Laura Bonne – kvinden bag Amazing Space

Share.

About Author

Efterlad et svar