Hjælp til en fedtet hud

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mange døjer med fedtet hud i T-zonen, men faktisk kan en fedtet hud skyldes forskellige faktorer. Det skal du vide.

Hvorfor får man fedtet hud?

Der kan være flere forskellige årsager til, at man døjer med en fedtet hud. For nogle er det blot i perioder i deres liv, hvor det for andre hænger mere sammen med genetik, og derfor en mere permanent tilstand. Man kan både døje med uren hud i T-zonen eller i hele ansigtet.

Hvad er T-Zonen?

T-zonen er et udtryk for nogle helt bestemte steder i ansigtet hvor mange, har tendens til at fedt. Dette er ofte pande, næse og hage.

En fedtet hud skyldes en overproduktion af talg, der er hudens naturlige olier. Nogle kan komme problemet til livs ved få livsstilsændringer hvor andre, må finde måder at reducere overproduktionen og på den måde finde midler, der holder det i skak. Som f.eks. hårfarve, øjenfarve, kropsbygning kan hudtype også være genetisk betinget. En fedtet hud kan også skyldes miljø og vejr. De kolde måneder udtørre huden og får den ikke den rigtige pleje, kan det resultere i en overproduktion, da den prøver at beskytte sig selv mod at udtørre.

En fedtet hud kan også være selvforskyldt. De fleste af os gør det aller bedste vi kan, men man kan nemt hoppe i fælden og bruge udtørrende produkter. Hvad huden i virkeligheden har brug for er fugt, men hvis man bruger skrappe peelinger og udtørrende produkter, opnår man det stik modsatte resultat.
Sidste men ikke mindst, kan en fedtet hud også skyldes en usund kost. Spis sundt og varieret, hvor du undgå for meget fed og saltet mad. Det er både skidt for dit helbred, men kan også ses på huden.

Vidste du? For skrappe og udtørrende renseprodukter kan øge produktionen af fedt og olie i huden? Dette skyldes at huden udtørres, og dermed prøver at beskytte sin barriere og derfor producerer mere talg og fedt. Brug derfor en mild rens, hvis du har tendens til fedtet hud.

Intentionen kan være god, men hvis ikke du ved hvad du skal gøre for at mindske overproduktionen af talg, anbefales det at booke en hud konsultation hos en kosmetolog. Med den rigtige vejledning kan du i mange tilfælde, få kontrol over din hudtilstand.

TIP! Bruger du makeup er det en god ide, at bruge en matterende primer under makeuppen, for at holde huden mat og klar hele dagen.
Share.

About Author

Comments are closed.