Nyt

Hvad er anti-inflammatorisk kost?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vi har igennem årene hørt om mange forskellige typer ernæring og diæter, og for tiden snakker vi om antiinflammatorisk kost.

Beskyt kroppen mod inflammation

Stenalderkost (Palæo), low carb high fat, vegetar, veganer, flexiganer, plantebaseret kost, Atkins, 80/20 og sådan kan vi blive ved. Der forskes hele tiden i sundhed og vi bliver hele tiden klogere på, hvad der er godt og sundt for kroppen afhængig af hvem man spørg. Nu er der fokus på anti-inflammatorisk kost, da der er begyndt at tegne sig et billede af at mange af os går rundt med inflammation i kroppen. som viser sig ved smerter og diverse livsstilssygdomme. Man kæder inflammation i kroppen sammen med en hverdag med for meget stress, nætter præget af dårlig søvnkvalitet, for lidt motion og ikke mindst for meget usundt og forarbejdet mad.

Sådan spiser du anti-inflammatorisk

Vi hører det gang på gang; en sund kost er afgørende hvis du gerne vil undgå en lang række livsstilssygdomme. Når du spiser anti-inflammatorisk kost med masser af gode omega 3-fedtsyrer, sunde olier og antioxidanter, så beskytter du kroppen og cellerne mod inflammation og de mange følgesygdomme. Du er nødt til at være konsekvent med dine madvaner, det nytter ikke noget at du en gang imellem får lidt sundt i kroppen. Det gode er, at der heldigvis er en lang liste af gode sunde madvarer, der støtter op omkring en anti-inflammatorisk livsstil.

Omega 3-fedtsyrer

Omega 3-fedtsyrer er en af de vigtigste kilder til en sund livsstil. Sørg for at fed fisk som f.eks. laks, makrel og hellefisk er fast på madplanen – og gerne flere gange om ugen. Får du ikke fisk flere gange om ugen, så kan du supplere med fiskeolie i flydende form eller kapsler hver dag.

Sunde olier hver dag

Omega 3-fedtsyrer får du fra fed fisk. Men fede olier kan du dagligt få fra masser af lækre madvarer som avocado, olivenolie og nødder. Faktisk anbefaler hjerteforeningen at man spiser 40-80 gram nødder hver dag.

Antioxidanter

Sørg for at spise masser af antioxidanter; mørke bær som f.eks. blåbær er en vigtig kilde til de livsnødvendige antioxidanter, der beskytter kroppens celler mod oxidativt stress og inflammation.

Grønt hver dag

Grønsager er en vigtig kilde til vitaminer. Sørg for dagligt at spise grønt som f.eks. spinat, kål, broccoli, bladselleri, ærter, gulerødder, salat og grønne bønner. Du kan evt. starte dagen med en grønsagsjuice, det er et godt tip til dagligt at få masser af grønt på én gang.

Fuldkorn

Fuldkorn er rig på fibre og det er en vigtig del af din daglige kost, specielt byg, rug og havre har vist at have en god effekt på kolesteroltallet og blodsukkeret. Skift pasta og ris ud med fuldkorn og det hvide brød ud med det grove f.eks. rugbrød.

Der er tale om en livsstilsændring, hvor du hver dag tilfører kroppen de vitaminer, olier og antioxidanter den har brug for at holde sig sund, stærk og modstandsdygtig. Anti-inflammatorisk kost er ikke en mirakelkur, men der er set flere gode effekter på livsstilssygdommene gigt, sukkersyge og psoriasis.

 
Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.