Hvad er skægpest og hvorfor får man det?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Måske har du hørt om skægpest eller selv prøvet at få det i forbindelse med barbering, men hvad er det egentlig?

Guide til en glat og fin hud uden irriterende knopper og skægpest efter barbering

Navnet får det til at lyde lidt slemmere end det egentlig er. Der er ikke noget farligt ved at få skægpest. Men det kan være super irriterende og kan give kløe og irritation i huden, som man bestemt gerne vil undgå. Både mænd og kvinder kan opleve at få skægpest i forbindelse med barberingen. Mænd vil ofte opleve at få skægpest på halsen, hvorimod kvinder ofte oplever det i bikinilinjen efter barbering.

Er skægpest og indgroede hår det samme?

Det korte svar er nej. Skægpest er en infektion i hårsækkene, som opstår i forbindelse med barbering. Når man får skægpest vil man opleve kløe og irritation på et større område. Huden er rød og man kan blive lidt øm. Indgroede hår får man i enkelte hårsække. Man kan derfor opleve bare at få et enkelt indgroet hår hist og pist efter barberingen.

Hvorfor får man skægpest og irriteret hud?

Mange oplever at få skægpest hvis ikke de udskifter deres barberblad eller bruger en sløv skraber. Bakterieinfektionen opstår i hårsækkene og der opstår efterfølgende en betændelsestilstand som i værste fald, kan udvikle sig til betændte blærer. Tilstanden kan opstå hvis huden ved barbering udsættes for skidt og snavs som f.eks. døde hudceller.

>> TIP! << Exfolier din hud med en god scrub dagen inden du barberer dig, og påfør derefter en god fugtgivende creme. Ved at exfoliere huden bliver den fri for skidt, snavs og døde hudceller, som kan medvirke til at der opstår en infektion i huden.

Hvordan behandler man skægpest i bikiniområdet?

Når man barberer sig er det vigtigt at man anvender en barberingsskum, gel eller et andet renseprodukt, som virker desinficerende og plejende på huden. Derudover skal huden være ren og fri fra skidt og snavs. Kan du ikke komme problemet til livs kan du prøve med alternativer, såsom epileringsmaskine eller en professionel voksbehandling hos en kosmetolog.

5 tips til en god barbering

  1. Brug ALDRIG andres skraber og lån heller ikke din egen ud.
  2. Skift barberbladet med jævne mellemrum så den ikke når at blive sløv.
  3. Vask din hud inden du starter barberingen så huden bliver fri fra skidt, snavs og bakterier.
  4. Brug altid en barbergele eller skum for at skåne huden.
  5. Brug den tid det tager at barbere dig. Det er alt for let at lave unødvendig skade på huden, hvis man er ukoncentreret eller har travlt.

Det er vigtigt at understrege at skægpest ikke er farligt. Der er blot tale om en rigtig irriterende betændelsestilstand, som forsvinder igen. Rigtig god barbering. 

 
Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.