Hvor længe kan skønhedsprodukter holde sig?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Holdbarheden på skønhedsprodukter har som så meget andet en udløbsdato. Men hvor længe kan de holde sig uden at miste effekten og duften?

Hvad er holdbarheden på dine skønhedsprodukter?

Det er en helt naturlig del af vores daglige rutiner at tjekke udløbsdatoen på vores fødevarer. Men har du nogensinde tænkt over, hvor længe dine skønhedsprodukter kan holde sig? Der er flere faktorer der spiller ind, når det kommer til hvor længe holdbarheden er på skønhedsprodukter. Først og fremmest kigger man på, om produktet har været åbnet eller ej. Selvom produktet ikke har været åbnet, kan det stadig blive for gammelt og dermed miste sin virkning og duft.

Kig på emballagen

Ifølge EU lovgivning skal produkterne markeres med en holdbarhed. Markeringen bag på produktet viser, hvor mange måneder produktet kan opretholde sin oprindelige virkning efter du har åbnet det. Efter du har åbnet et skønhedsprodukt, kan det ca. holde sig op til 12 måneder afhængig af hvilket produkt det er, hvad det indeholder, hvordan det holder tæt samt hvordan det er bliver opbevaret. En ansigtscreme kan holde sig 6-12 måneder, og man vil ofte kunne fornemme at produktet ændrer duft.

Husk at tjekke at du får skruet låget ordentlig fast når du er færdig med produktet. Holder emballagen ikke tæt, kan indholdet fordampe, oxidere og der kan opstå bakterier i produktet.

Det er en god ide at bruge en creme med pumpe eller bruge den lille spatel, som ofte følger med cremer der kommer i krukker. Ved at undgå at stikke fingrene ned i cremen undgår du dermed også, at der kommer unødvendige bakterier ned i produktet, som kan påvirke holdbarheden og virkningen.

 

Parfume er en undtagelse

Som udgangspunkt kan en parfume ikke blive for gammel, da den indeholder et højt indhold af alkohol. Dette betyder dog ikke, at parfumen ikke kan ændre duft eller fordampe over tiden.

HUSK ikke at have dine skønhedsprodukter stående i direkte sollys. Dine produkter holder længere hvis du opbevarer dem tørt og køligt.
Share.

About Author

Comments are closed.