Hvorfor får man grå hår?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Inden man ved af det, så kommer de første grå hår snigende. Dem der allerede har fået de første grå hår, kan uden tvivl huske første gang det gik op for dem at de havde meldt deres ankomst. Men hvorfor kommer de, og kan man stille noget op?

Hvad består håret af?

Mennesket har omkring 100.000-200.000 hår på hovedet. Håret består af omkring 80% keratin og 15% vand hvor resten er fx pigment. Håret er delt op i forskellige lag, og det er i det indre lag (hårbarken), at vi finder pigmentet der afgører hårstråene farve, og det er netop her man skal kigge på hvorfor og hvornår man får de første grå hår! Folk med mørkt hår har som regel en del mere pigment i håret end folk med blond hårfarve.

Hvorfor får man grå hår?

Om man får grå hår menes at være bestemt af køn og gener. Som oftest får mænd de grå hår før kvinder, men det kan variere meget og nogle oplever sågar at få deres første grå hår inden de er fyldt 20 år.
I takt med at vi bliver ældre danner vi mindre og mindre pigment omkring hårsækkene, hvilket resulterer i dannelsen af de grå hår.
Den enkelte hårsæk har sin egen cyklus. Når håret vokser ud går det igennem 3 faser – det vokser ud, går i dvale og så falder det ud så der kan produceres et nyt hår, denne proces tager i gennemsnit seks til otte år.
For de fleste danskere ses de første grå hår i 40 års alderen, men det kan variere meget. Det afhænger som nævnt af køn, rase, gener og ikke mindst det antal cyklusser som den enkeltes hår har i sig. Afhængig af antal cyklusser der kan variere alt imellem 10-20, er der til sidst ikke mere pigment tilbage i hårsækken og håret vil blive hvidt/gråt.

Kan man komme de grå hår til livs?

Der er desværre ikke fundet noget mirakel middel mod de grå hår endnu, men der arbejdes på det. Der går forhåbentlig ikke ALT for længe inden mysteriet bliver løst.
Indtil der er fundet en mirakel kur, så er der nogle Does and Donts når det kommer til hårfarvning. Det anbefales ikke at man benytter sig af hel farve hvis man vil skjule de grå hår. Udgroningen bliver alt for afslørende, og det er meget svært at skjule de grå hår, med mindre man selvfølgelig render til frisøren hele tiden og får farvet bunden.
Hvis du derimod vælger at få lavet reflekser i håret, så kan du langt nemmere skjule de grå hår og resultatet holder meget længere. Og NEJ det hjælper ikke at hive dem ud med pincetten, de kommer igen! Lad dig ikke skræmme af de grå hår, håb i stedet på, at du er en af de heldige der får et helt gråt hår. Se på de to smukke danske powerkvinder skønhedsguru Charlotte Torpegaard og salon ejer Gun-Britt Zeller – deres grå hår er blevet en del af deres identitet og varemærke, og de bærer det SÅ smukt.
Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet.
Du kan også følge GO Beauty på: FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk

Share.

About Author

Efterlad et svar