Plastikkirurg Marie Louise von Sperling giver gode råd om anti-age og kirurgi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hvad er forskellen på Botox og filler og er der egentlig forskel på læbebehandlinger? Hvad kan en behandling med mikronåle og hvad er der af bivirkninger? Vi har taget en snak med plastikkirurg der netop er aktuel i programmerne ‘Mit plastikmareridt’ på TV3, blogger og anti-age heltinde, Marie Louise von Sperling fra Amalieklinikken, som også gør os klogere på de nyeste behandlinger.

”Naturlighed og friskhed er kodeordene”

Hvad ønsker størstedelen af dem, der kommer ind til jer – ud over en forbedring af det, de har?
”Folk vil gerne ligne sig selv i den bedste udgave og ikke en anden person. Måske en slankere og yngre version. Mange vil tilbage til det tidspunkt, hvor rynker ikke havde sat sig fast i panden eller æblekinderne forsvundet. Eller få bryster som før-graviditet. Kunderne siger typisk, at de ønsker et frisk udseende, og at det skal se naturligt ud. Naturlighed og friskhed er kodeordene hos langt de fleste kvinder og mænd, der efterspørger anti-age behandlinger og plastikkirurgi. Kun de færreste går efter et såkaldt ”kunstigt” look, hvor det er tydeligt, man er overbehandlet eller opereret.”
Hvilke behandlinger er de mest populære?
”De mest populære anti-age behandlinger er uden tvivl Botox, laser og filler, og de mest populære plastikkirurgiske indgreb er brystkorrektioner, fjernelse af for meget hud på øjenlågene og fedtsugning. Der findes en bred palet af indgreb, og der udvikles løbende nye metoder til at forskønne og forynge udseendet med. Den nyeste metode lige nu i Danmark er fedtfyldning, hvor man flytter fedt fra et sted på kroppen til et andet, hvor der er brug for mere form og volumen. For eksempel til bryster, balder, læber, ansigt eller håndrygge.”
Fortæl om Amalieklinikken?
”Vi har valgt at adskille anti-age behandlingerne fra kirurgien, så vi har to afdelinger i Borgergade i København. Mange af kunderne får kombineret behandlinger, men der er også mange, der er tilfreds med lidt Botox til panderynkerne og ikke ønsker eller har behov for yderligere. Vi har ønsket at dele det op, for selvom det handler om skønhed begge steder, er der helt forskellige behov, når vi har patienter igennem forløbet. Vi vil kredse om hver enkelt patient, og det kan vi særligt nu, hvor vi både har plads og rette fokus i begge afdelinger. De to verdener krydser hinanden, men der er stadig patienter, der aldrig kunne drømme om filler og andre, der måske kun ønsker en fedtsugning. Ligesom nogle vælger rynkebehandling med fedt, mens andre vælger det med Botox. Vi laver faktisk alt fra mindre anti-age behandlinger med peeling, Botox og filler til mange typer kosmetisk kirurgi. Lige fra øjenlåg til næser, brystkorrektioner og facelift. Det, vi fokuserer på, er at skabe et resultat, der passer til kunden/patienten. Og det er ud fra patientens forventninger, udgangspunkt og muligheder. Det er utrolig vigtigt, der er tillid mellem læge/sygeplejerske og patient uanset om det er et stort eller mindre indgreb. Tillid og professionalisme er vigtigt hver eneste gang, vi behandler. Det lægger vi meget vægt på i klinikken.”

marie-von-sperling-platikkirurg
Plastikkirurg Marie Louise von Sperling fra Amalieklinikken i København, er aktuel i programmerne ‘Mit plastikmareridt’ på TV3, blogger og anti-age heltinde.

Er hudpleje vigtig når man taler om anti-age – og går det i spænd med plastikkirurgi?
”Vi sælger et stort udvalg af det amerikanske hudplejemærke, der hedder ’Mario Badescu’. Det er en serie, der er baseret på botaniske ingredienser, og som virker rigtig godt med vores dybe, hudstimulerende behandlinger. God hudpleje er en blanding af at gøre noget aktivt og give huden lidt pause nogle gange. Mange overstimulerer huden med mange forskellige produkter. Nogle gange er 2-3 produkter nok i en periode, og så kan man supplere med masker og serummer i andre perioder. Det er en blanding af at stimulere og genopbygge. Mario Badescu virker meget genopbyggende på huden – både som anti-age og som reparation f.eks. oven på akne eller sart hud. Derudover har vi også enkelte ’iS Clnical’ produkter, der har flere fantastiske solcremer. En smuk hud består af hudstruktur, form og udstråling. Så det er bestemt vigtigt også at pleje huden med cremer og ikke kun udglatte rynker med Botox eller opbygge fylde med filler. Ligeledes er en smuk hudkvalitet efter et facelift eller øjenlågsoperation dét, der er med tid at forbedre helhedsindtrykket af resultatet. Så ja, det hele hænger sammen.”

Nye behandlinger vi bør kende?

Lipofilling
Fedtfyldning (lipofilling) er en metode, der er kendt i årevis, men som først inden for de sidste fem-otte år har vundet seriøst ind i den kosmetiske kirurgi. De danske kunder er endelig ved at få øjnene op for fordelen ved metoden, der er 100 procent biologisk. Behandlingen går ud på at flytte fedt fra et sted på kroppen til et andet, hvor det kan give ny form. For eksempel til bryster, balder, læber, ansigt, øreflipper eller håndrygge. Fedtet tages fra maven eller lårene. En særlig udgave af fedtflytning hedder nanofedt, som er en skinbooster-behandling. Det er stadig et kirurgisk indgreb, men virker helt overfladisk i huden. For eksempel til mørke rander under øjnene, til decolleté eller til halsen.
Kybella
I 2017 kan vi glæde os til lancering af Kybella, som er en spændende behandling til fedt under hagen. Produktet er netop blevet FDA-godkendt i USA, og kan fjerne, hvad de fleste ikke sætter særlig stor pris på i ansigtet: Nemlig dobbelthagen. Produktet indeholder en syre (deoxycholic acid), der kan opløse fedtcellerne under hagen. Det er klart, at behandlingen ikke kan fjerne alt fedtet, og der vil være nogle patienter, der ikke egner sig optimalt til Kybella. Men for relativt yngre kvinder og mænd med en ”tung” hage, vil det være en løsning, der erstatter et kirurgisk indgreb som en fedtsugning under hagen. Kybella fjerner ikke hud, så der vil også være personer, der naturligvis fortsat har mest glæde af et halsløft/facelift.
Hvordan foregår behandlingen?
Kybella-behandlingen kan gives flere gange, hvis første behandling ikke fjerner nok fedt. Ved flere injektioner under hagen, kan der være en anelse ubehag i form af svie, let hævelse og rødme. Symptomer, der forsvinder igen i løbet af tre-fire uger.
Tidens nye facial?
Mikronåle
Selve behandlingen foregår under lokalbedøvelse (ved hjælp af tryllecreme). Huden bliver rød efter behandlingen, men rødmen aftager allerede inden for første døgn. Det er meningen, at huden bliver rød, så tag det med ro, når dine kinder og pande ændrer kulør. Det er netop en del af behandlingen, at huden bliver aktiv og rød.
Gennem de små prik i huden smøres høje koncentrationer af fugtgivende og nærende hyaluronsyre-serum, der booster helingsprocessen. Det vil sige, at man udnytter, at huden er åben under behandling. Den første uge bliver du en smule tør og de første par dage lidt rød. Herefter bliver huden gradvis mere blød og ny i takt med, at helingsprocessen er i gang i de næste fire uger. Behandlingen efterlader ikke sår, da nålene er så små. Du får derfor ikke ar af behandlingen.
Vi anbefaler, du starter med at lave micro-needling hjemme (med en ’hjemme-ruller’) i 1-3 uger og derefter kommer til behandling i klinikken. Du kan derefter gentage behandlingen i klinikken eksempelvis tre gange i løbet af fire-fem måneder og derefter vedligeholde den hver 3.-6. måned.

Fordele ved mikronål:
Giver fugtboost til huden – Giver mere blødhed – Forbedrer ar/aknear
– Eliminerer fine linjer – Giver mere glød

Q&A om behandling med mikronål

Gør det ondt?
Nej, du bliver bedøvet med creme inden behandlingen
Hvornår ser jeg resultatet?
Efter en uge og derefter de følgende fire-fem uger, hvor hudens fornyelse finder sted.
Hvor ofte skal behandlingen gentages?
Du opnår det bedste resultat, hvis du gentager behandlingen minimum to-tre gange om året.
Bliver min hud følsom for solen efter behandlingen?
Kun i den første uge. Behandlingen gør ikke huden sart for lys efterfølgende – ligesom nogle laserbehandlinger gør. Du kan derfor få behandling året rundt.
Må jeg bruge makeup?
Ja, dagen efter behandlingen må du bruge makeup på huden.

En sikker effekt mod rynker?

botox-behandling
Botox!

Botox er den mest effektive rynkebehandling, der findes. Behandlingen kan mildne dit udtryk og give lethed eksempelvis omkring dine øjne, i panden eller mellem dine øjenbryn. Eller løfte nedadhængende mundvige. Botox virker på rynker og linjer, der gør dit ansigt træt. Virkningen af Botox er ikke permanent, men varer cirka tre-fire måneder. Hos nogle lidt længere. En Botox behandling skal tilpasses den enkelte, og der findes ikke en ’one size fits all’. Det er meget vigtigt, at den, der behandler, forstår anatomien i ansigtet og det behov, du måtte have. Botox er et potent lægemiddel og skal anvendes med respekt for virkning og æstetik. Det er med den rette teknik muligt at skabe meget naturlige resultater.

Q&A om behandling med Botox

Hvordan virker Botox?
Botox afslapper muskulaturen lokalt, hvorved huden over musklen også afslappes. På den måde fjerner det rynkerne i huden. Når rynkerne kommer tilbage efter tre-fire måneder skyldes det, at Botoxen gradvist bliver nedbrudt og udskilt af kroppen. Botox ophober sig ikke i din krop.
Er Botox farligt?
Botox er medicin og skal doseres korrekt. Derfor er det vigtigt, at din behandler tilpasser mængden dit behov. Midlet i sig selv er ikke et gift-stof, der skader dig, men et lille protein, som virker lokal i de områder, der bliver behandlet.
Gør det ondt?
De små prik kan sammenlignes med et lille bistik, der forsvinder med det samme igen. Du skal dog være opmærksom på, at du kan få et lille blåt mærke efter stikket , men det vil forsvinde efter få dage Det sker heldigvis sjældent.
Hvornår ser jeg resultatet?
Der går tre-syv dage.
Kan jeg undgå et ’frozen’ look?
Et ’frozen’ look opstår, hvis du bliver overbehandlet (får høj dosis Botox). Hvis du får en mere konservativ behandling, vil du få et mere naturligt udseende, der ikke er stift.
Kan jeg dyrke sport samme dag?
Efter 30 minutter må du gerne dyrke sport.
Må jeg bruge makeup samme dag?
Det er bedst at holde huden helt ren efter behandlingen, men hvis det er meget nødvendigt, kan du bruge en smule mineralpudder. Rens dit ansigt grundigt om aftenen.
Kan jeg få en almindelig ansigtsbehandling efter en Botox behandling?
Ja, du kan sagtens kombinere Botox med en ansigtsbehandling eller andre lignende kosmetiske behandlinger. Filler Med en filler (vævsfylder) kan du få genskabt din huds styrke og form indefra. Filleren lægges ind med en tynd nål og kan fjerne furer, fine linjer, rynker og løfte kindben samt give en bedre læbeform. Filler kan også booste huden med fugt og udjævne milde poser under øjnene. Behandlingen kan også genskabe former på øreflipperne, håndrygge og langs kæberne. Vi anvender det amerikanske mærke Juvederm i klinikken, men der findes mange andre typer filler på markedet.

Q&A om behandling med filler

Hvad er filler?
En filler kan udglatte rynker, booste huden med fugt og genskabe former i f.eks. læber eller kindben. En filler genskaber hudens naturlige styrke og form, så den både vil føles og se yngre ud. Hudens fremtoning i ansigtet bliver lettere, og hudens glød bliver mere levende. Behandlingen giver færre rynker og en smuk og jævn overflade. En filler sprøjtes ind i huden eller under rynken med en lille fin nål. Fillere er meget skånsomme mod huden, og er ikke testet på dyr på grund af den høje biokompatibilitet.
Hvordan foregår behandlingen?
Behandlingen tager mellem 15-30 minutter. Mange vælger at få behandlingen uden bedøvelse. Ved behov påsmøres lokalbedøvende creme på huden eller der anlægges en lokalbedøvelse (samme stof som hos tandlægen).
Kan en filler kombineres med andre behandlinger?
En filler kan anvendes alene eller med fordel kombineres med Botox, Dermaroller eller frugtsyrepeeling. Kombinationsterapien vil oftest give det bedste resultat.
Kan alle få en filler behandling?
Aldersgrænsen for en fillerbehandling er 18 år. Fillerbehandling gives ikke til gravide, ammende eller personer med kendt allergi mod filler. Hvis huden er betændt, eller hvis der ses et udslæt, kan filler ikke anvendes i området.
Kan man gå på arbejde og dyrke sport samme dag?
Ja, der er ingen problemer i at gå på arbejde samme dag. Det anbefales dog at vente med at dyrke sport i et døgn.
Findes der en langtidsholdbar filler?
Ja, så skal man vælge typen ’Radiesse, der holder i op til 24 måneder. Radiesse er en filler, der øger kollagendannelsen og som må bruges af speciallæger.

Lækre læber

filler-laeber-foer-og-efter
Interessen for læbekorrektioner er populære og stiger fortsat, og der er forskellige behandlinger, som har hver sine fordele og ulemper.
Der findes disse metoder:
Ikke-permanent hyaluronsyre filler: Holdbarhed: 3-12 måneder.
Permanent filler: F.eks. silikone eller Aquamid. Permanent og forsvinder ikke. Permanent filler anvendes stort ikke i Danmark længere, da det er forbundet med meget stor risiko for bivirkninger.
Fedt-fyldning med eget fedt: Biologisk og meget sikker procedure, cirka 30 procent forsvinder efter tre-fire måneder, og derefter er resultatet stabilt. Kræver 1-2 behandlinger.
Forstørrelse med silikone implantat: Som udgangspunkt permanent, men implantatet skal skiftes efter nogle år.
I Amalieklinikken foretages der læbeforstørrelse med ikke-permanent filler og med eget fedt.
Det er muligt at lave læbekorrektioner, selvom du har små læber med ikke-permanent filler. Det er naturligvis nemmere at give mere form til i forvejen store og velformede læber. De gode klinikker i Danmark og i udlandet er efterhånden gået helt væk fra permanent silikonefiller og Aquamid, som ikke kan fjernes fra læberne igen. Det betyder, at opstår der problemer med den permanente filler, opstår der kroniske problemer. Kommer der en infektion, kan det være ekstremt svært at behandle infektionen. Og bliver man utilfreds med formen, er der ingen vej tilbage, da produktet indlejrer sig som cement i læberne. Ønsker du mere permanent resultat, skal du vælge fedtfyldning.

De mest populære læbebehandlinger:
Hyaluronsyre-filler (ikke permanent) Fedtfyldning til læber (permanent efter typisk to behandlinger).

Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet.
Du kan også følge GO Beauty på: FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk

Share.

About Author

Efterlad et svar