Q & A: Mød Julia Lahme

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Julia Lahme har en cand. mag. i etnologi, forfatter til flere bøger den seneste ved navn ”Manifest”, blogger, kvinden bag kommunikationsvirksomheden Lahme, som arbejder med dansk og international PR og branding. Og så kender du hende måske fra tv programmet ”Danmarks dejligste badehoteller”. Vi har snakket med Julia om hvor hun finder sin inspiration, sundhed, skønhed og meget mere.

Power-kvinder, der inspirerer os…

GO BEAUTY introducerer en række af forskellige power-kvinder, der optager og inspirerer os. Følg med her på gobeauty.dk når vi laver en Q&A med forskellige power-kvinder.

1: Hvem er Julia Lahme?

Det er virkeligt et svært spørgsmål. Så hvis jeg tager det vigtigste først: Jeg er mor til Elias og Sofus, gift med Johan, aka rapperen Jooks, direktør, forfatter og foredragsholder. Og så er jeg rodet, larmende, eftertænksom, let at gøre glad, og virkelig afhængig af kaffe, glimmer og pæne sko. Jeg er holdningsdrevet, nogle gange hidsig, og grundlæggende taknemmelig for det liv, jeg lever. Jeg er feminist fra knoglerne og ud, og tror på at ligestilling er noget vi er nødt til at arbejde for hver eneste dag.

2: Hvad er historien bag kommunikationsvirksomheden Lahme?

Jeg grundlagde virksomheden for at arbejde med kommunikation på en tungere, mere vidensbaseret måde. Vi er alle omgivet af kommunikation hele tiden, og jeg ville ikke være med til at producere støj, men til at gøre en reel forskel. Det var også vigtigt for mig at skabe en virksomhed, som tiltrækker de dygtigste medarbejdere, og de mest ambitiøse og indsigtsfulde kunder, og det er jeg stolt af at lykkes.

3: Hvordan ser en typisk dag ud i Julia Lahme’s liv?

Det har jeg stadig til gode at finde ud af. Min mand skrev i en af sine rap-tekster en gang: ”Lad de andre beholde deres paradis, jeg har det fint i vores kaos”, og sådan er det: Kaos. Jeg har vitterligt ikke to dage, der ligner hinanden. I går kom jeg hjem klokken 22.00 fra et virkeligt godt møde, og stod op klokken 05.00 i morges, fordi min søn havde mareridt og havde brug for trøst. Efter en løbetur, hårvask (altid et større projekt), laaaaang morgenmad og alt det praktiske, fulgte jeg min ældste i skole. Klokken 9 havde jeg det første telefonmøde, klokken 930 det andet, klokken 10 det første møde, og så skal jeg nå at være tre steder til møder inden jeg er hjemme hos ungerne klokken 16.30. Det er i dag. I morgen holder jeg foredrag i Jylland, og når lige at lave noget TV inden. Så der er tryk på, men jeg elsker det.

4: Du er forfatter bag hele 6 bøger. Hvordan vil du beskrive din stil som forfatter?

Jeg tager udgangspunkt i ting, jeg undrer mig over, har svært ved at forstå, og muligvis endda svært ved at rumme, og så skriver jeg mig ud af det. Jeg tænker bedst med en blyant i hånden, og jeg bruger mig selv i alt det jeg skriver. Jeg skriver indenfor den genre, der hedder memoir, og jeg behandler det levede liv – i alt det der gør det smukt, grimt, stort, småt og helt vidunderligt.

5: Hvad inspirerer og motiverer dig?

Kvinder. Andre kvinder. Det vi kan, og det vi ikke tror vi kan. Jeg synes vi har en forpligtelse til at bruge vores liv klogt. Til at sørge for at der ikke er trummerum, eller tomhed, men til at dele ud af os selv og det vi er og kan. Derfor mener jeg også vi har en forpligtelse til at have holdninger og til ikke at være konfliktsky. Jeg har en del heltinder, som inspirerer mig: Den amerikanske forfatterinde og politiske aktivist Gloria Steinem er en af dem. Forfatterinden Joan Didion er en anden.

6: Hvor meget fylder sundhed i dit liv?

Mindre end det burde. Jeg tror at sundhed er at leve et liv i balance, og at man selv har ansvaret for at leve så sundt at der er plads til hvidvin og chokolade. Sundhed er glæde, grineflip og at have nogen at elske. Sundhed er også at kunne rumme sine egne mørke sider, og at have så god en kondition at man kan danse hele natten i høje hæle. Derfor sørger jeg for at spise grøntsager, selv når jeg har mere lyst til fritter, og for at løbe fire-fem tidlige morgener hver uge, selvom jeg hellere vil blive under dynen.

7: I min taske har jeg altid?

Min computer, en notesbog, vand, plaster, notesbøger, kuglepenne, læbestift, løbepomade, eyeliner, håndcreme, opladere, hårnåle, Tampax, en pose nødder og en pudder. Og af en eller anden grund en sut. Ingen af mine børn har brugt dem i årevis, men jeg har opdaget at jeg altid har en sut liggende et sted alligevel. Ganske ofte også ekstra sko, hvis det er en lang dag, jeg er i gang med.

8: Hvad er dit bedste skønhedstip?

At spørge professionelle om gode råd. At gå til en god frisør er alle pengene værd, det samme gælder at bruge tid på at lytte til den kloge ekspedient i Matas eller Magasin, når man er på jagt i hudplejejunglen. Og så søvn, motion og masser af kys.

julia-lahme-produkter-1
Ole Henriksen Invigorating Night Creme. 50 ml. 565 kr. L’Oréal Paris Nude Magique Cushion Foundation. 179,95 kr. Vita Liberata Self Tanning Anti Age Serum. 15 ml. 299 kr.

9: Hvilke skønhedsprodukter kan du ikke leve uden?

Jeg er en junkie, så der er mange! Ole Henriksens Invigorating Night Creme, som arbejder på huden med frugtsyre om natten. Den er fuldkommen fantastisk! L’Oréal Paris Nude Magique Cushion Foundation er perfekt til at give huden en ikke-tør overflade. Vita Liberatas antiage self tan serum gør mig mindre bleg, og Jurliques solcreme er også et must. Jeg er også afhængig af Amazing Spaces masker, og i det hele taget handler det for mig meget om huden. Og om håret. Danske Ingridien laver fantastiske shampoos, og en tørshampoo man ikke kan leve uden. For bare at nævne nogle få produkter.

julia-lahme-produkter-2
Julique Sun Specialist SPF 40. 100 ml. 275 kr. Amazing Space Miracle Mask. 50 ml. 550 kr. Ingredien Deep Cleansing Shampoo. 250 ml. 189 kr.

LINKS:
Hjemmeside: julialahme.dk
LÆS OGSÅ Q&A med:
Marie Louise von Sperling – hun er plastikkirurg, blogger og forfatter
Julie Zangenberg – tv-vært og skuespiller
Bianca Brangstrup – direktør hos kostilskudsfirmaet Vitaviva
Mette Marie Lei Lange – prisvindende hverdagsblogger
Laura Bonne – kvinden bag Amazing Space
Karen Pallisgaard – yogalære, foredragsholder og forfatter
Karen Marie Groth – kvinden bag Beautyhero.dk og eksklusiv distributør
Ida Corr – den smukke glade kvinde med den powerfulde stemme
Mette Skjærbæk – kvinden bag hudplejeserien Karmameju
Cecilie Gry Philipsen – Senior Brand Advisor indenfor fashion og livsstil
Sidsel Marie Bøg – En af Danmarks dygtigste hår- og makeupartister
Sarah Wulff Østergaard – Dansk designer af tasker og accessories
Sine Christiane Gerstenberg – Nordic PR Lead/L’Oréal og ansvarlig/Maybelline, essie, NYX og Garnier
Gun-Britt Zeller – en af Danmarks bedste frisører
Anne-Dorte Mathiesen – stifter og formand for Danish Beauty Award
Sara Jin Smidt – kvinden bag hjemmesiden og bogen Healthy Skinny Bitch
Marianne Tromborg – kvinden bag hudpleje- og makeupserien Tromborg
Gitte Salling – kvinden bag fitnesskonceptet Energii
Trine Rønsbøl – landechef for online mode-, bolig- og skønhedsuniverset Ellos
Lillie Østergaard – kosmetolog, indehaver af skønhedsklinikken Dollface og forfatter
Lotte Arndal – personlig træner, forfatter og kvinden bag Arndal Spa og Fitness

Share.

About Author

Efterlad et svar