Q & A: Mød Sara Jin Smidt

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sara Jin Smidt er kvinden bag onlineplatformen Healthy Skinny Bitch, hvor hun deler ud af sin ekspertise omkring kost og træning. Sara er netop tiltrådt som den nye chefredaktør på FIT LIVING, og har derudover lige udgivet sin første bog omkring kost- og træningsprincipper, opskrifter og træningsprogrammer.

Power kvinder, der inspirerer os…

GO BEAUTY introducerer en række af forskellige power-kvinder, der optager og inspirerer os. Følg med her på gobeauty.dk når vi laver en Q&A med forskellige power-kvinder…

1: Hvem er Sara Jin Smidt?

Jeg er 30 år gammel, har en cand.scient i Human Ernæring. Er chefredaktør på FIT LIVING, der netop har relanceret og blogger og stifter af Healthyskinnybitch.dk. Derudover er jeg selvstændig personlig træner og kostvejleder samt holdinstruktør i FitnessDK. Så jeg har mange kasketter på i løbet af en uge, men det hele er centreret omkring kost, træning og sundhed.

2: Har du altid vidst du ville arbejde med sundhed og træning?

Overhovedet ikke. Jeg har vejet 15 kg mere, hadet at dyrke motion og levet af junkfood i mange år. Men da jeg gik fra min gymnasiekæreste havde jeg 3 uger, hvor jeg tudede i stedet for at spise og begyndte at træne. Jeg tabte 7 kg på få uger, og selvom det langt fra var et ”sundt vægttab”, så har det fået mig til at træne, og nu er jeg blevet en af de der idioter, som ”slet ikke kan forestille sig et liv uden træning”.

3: Hvad er historien bag Healthy Skinny Bitch?

For mig er sundhed en vigtig del af mit liv. Det er bestemt ikke alt, men det betyder meget for mig at træne, spise sundt, være stærk og slank. Det gør mig glad og tilfreds med mig selv og min krop. Det giver mig også frihed til at nyde fødselsdagskagen, byturen og pommes fritterne for det er et aktivt valg, så det er ikke en ”synd”, ”guilty pleasure” eller ”cheat-meal” – det er bare kage, rødvin og pommes fritter. Når det er sagt, så er min krop og min sundhed bestemt en prioritering, og det er det også for mine trofaste fitnesspiger, der arbejder, ses med veninderne, kæresten og træner flere gange om ugen.
Vi har som alle andre også kun 24 timer i døgnet. Skal der være plads til det hele, så betyder det også, at vi engang imellem hellere vil mødes til middag med veninderne kl. 19.30 i stedet for kl. 18.00, så der lige kan klemmes en træning ind efter arbejde eller at vi takker nej til onsdagskagen på arbejdet for så til gengæld at prioritere fødselsdagskagen i weekenden. Og her oplevede særligt mine fitnesspiger hurtigt at blive stemplet som fanatiske for ”hvorfor skulle de ikke have onsdagskage, når nu de var slanke?” I min verden er de måske netop slanke fordi de takker nej til onsdagskagen engang imellem eller kommer lidt senere til middag for at nå en træning. For mig er det ikke det samme som at være fanatisk, men et spørgsmål om at tage styring og prioritere. Så navnet Healthy Skinny Bitch er en lidt provokerende måde at state, at man sagtens kan være sund og slank på samme tid.
Man behøver ikke være fanatisk for at være slank, men man skal da helt sikkert tage ansvar for sig selv, sin krop og sin sundhed – for det er et valg. Og så er en ”skinny bitch” jo også en drink bestående af vodka og danskvand, så det er jo også et navn, der signalere at man selvfølgelig skal kunne gå ud, have det sjov og nyde livet uden at hele ens liv skal have omdrejningspunkt omkring svedige fitnesscentre og tupperwarebøtter med kogt kylling og broccoli.

healthy-skinny-bitch-bog

Bogen Healthy Skinny Bitch
af Sara Jin Smidt, udkom
i starten af januar 2017 og
er en ultimativ guide til et sundt
og varigt vægttab. I bogen får
du både træningsprogrammer
og kostprincipper – og ligegyldigt
hvor meget tid du har er der et
program, der passer dig.
Bogen koster 270 kr.

 4: Hvor meget træner du om ugen, og hvordan holder
du dig motiveret?

Jeg har 6 hold om ugen i FitnessDK, hvor jeg underviser i stram op, puls/styrke og HIIT. Ud over det, så træner jeg selv så meget jeg kan. Jeg vil helst lave noget hver dag og har altid været en ”puls-pige”. Jeg kombinerer selv løb med styrke- og konditionstræning. Jeg træner stort set altid hele kroppen, når jeg styrketræner, og jeg kører som regel ”super-set”, hvor jeg kører 2-3 øvelser af gangen, og skifter imellem overkrop og ben. På den måde har jeg ingen pause, så jeg holder pulsen oppe, men træner 2 forskellige muskelgrupper. Det nyeste er, at jeg er blevet helt hooked på at gå til Bikram, Row og Mobility i The Wolfpack Gym. Det er meget surrealistisk for mig – for jeg har altid hadet yoga, roning og udstrækning. Jeg synes yoga og udstræk var kedeligt og roning forfærdeligt. Men de sidste mange år har jeg arbejdet +60 timer om ugen, og nu giver den rolige træning mig et pusterum. Så de sidste par måneder er jeg blevet fuldstændig afhængig af det – selvom det kun er 1-2 gange om ugen, så skriger min krop efter det. Lidt spøjst, men det føles godt og jeg er overbevist om, at det er godt for mig både fysisk og mentalt.

5: Vil du dele 3 af dine mest effektive øvelser
som du kan lave hjemme i stuen?

Det bliver et mega kedeligt trænersvar det her. Men det kommer jo an på dine målsætninger, om du har udstyr til rådighed (kettlebells, håndvægte, gym ball osv.) og hvorvidt du har hysteriske underboer, der gør at du fx ikke kan hoppe på stuegulvet. Vi har faktisk indført små hjemmeprogrammer i FIT LIVING hver måned netop for at give inspiration til hjemmetræningen. Personligt er jeg glad for at løbe og så supplere med diverse mave/ryg og balle øvelser på en måtte derhjemme. Mangler du inspiration så brug hjemmeprogrammerne fra FIT LIVING eller download Nike+ Training App’en. Der kan du nemlig finde programmer på både 15, 30 og 45 min. – med og uden udstyr.

6: Hvad bliver du inspireret og motiveret af?

Jeg bruger de sociale medier – primært Instagram – og så elsker jeg også at træne hos andre, særligt når jeg rejser. Det er så inspirerende at se hvordan de træner i fx USA, Australien og London. Så når jeg rejser er jeg altid inde i forskellige fitnesscentre og afprøve nye træningskoncepter.

7: Hvor meget fylder sundhed i dit liv?

Det er jo min levevej, så det fylder rigtig meget. Omvendt så er én af de vigtigste ting for mig og min blog at give folk redskaberne til at skelne i mellem at spise sundt for at holde vægten og spise sundt for at tabe sig. Når du først forstår det og ved hvad du spiser og hvorfor, så fylder det pludselig ikke så meget fordi det ligger på rygraden. Så selvom det fyldet meget, fylder det alligevel ikke så meget fordi mange af mine bevidste valg er blevet en rutine. Men det tager tid at nå dertil.

8: Hvad er dit bedste skønhedstip?

SØVN! Det er så kliché, at det næsten er flovt at skrive. Men du kan ikke styre din kost og træning uden at have søvnen med. Jeg får bestemt ikke sovet 8 timer hver nat, men jeg betaler også regningen. Jeg bliver meget mere sulten, irritabel og kan ikke give mig 100% til træning, når jeg sover for lidt. Jeg ved det er urealistisk at sove 8 timer hver nat, men jeg sover så ofte jeg kan. Forleden kørte jeg til Jylland kl. 5.30 om morgenen, og jeg endte med at sove 12 min. på bagsædet da jeg kom frem fordi jeg var i god tid. Det var ikke meget, men det reddede min dag!

9: Hvilke skønhedsprodukter kan du ikke leve uden?

Jeg elsker Mario Badescus produkter til både krop og ansigt. Derudover er jeg afhængig af  Calm Balm fra Karmameju, som kan bruges til ALT. Og så har min søde veninde og beautynørd Julie Zangenberg netop introduceret mig til lermasken fra Beaute Pacifique og Toleraine Ultra ansigtscreme fra La Roche-Posay, der er noget af det bedste jeg har prøvet ever.
LINKS:
Hjemmeside: healthyskinnebitch.dk
Facebook@healthyskinnebdk
LÆS OGSÅ Q&A med:
Marie Louise von Sperling – hun er plastikkirurg, blogger og forfatter
Julie Zangenberg – tv-vært og skuespiller
Bianca Brangstrup – direktør hos kostilskudsfirmaet Vitaviva
Mette Marie Lei Lange – prisvindende hverdagsblogger
Laura Bonne – kvinden bag Amazing Space
Karen Pallisgaard – yogalære, foredragsholder og forfatter
Karen Marie Groth – kvinden bag Beautyhero.dk og eksklusiv distributør
Ida Corr – den smukke glade kvinde med den powerfulde stemme
Mette Skjærbæk – kvinden bag hudplejeserien Karmameju
Cecilie Gry Philipsen – Senior Brand Advisor indenfor fashion og livsstil
Sidsel Marie Bøg – En af Danmarks dygtigste hår- og makeupartister
Sarah Wulff Østergaard – Dansk designer af tasker og accessories
Sine Christiane Gerstenberg – Nordic PR Lead/L’Oréal og ansvarlig/Maybelline, essie, NYX og Garnier
Gun-Britt Zeller – en af Danmarks bedste frisører
Anne-Dorte Mathiesen – stifter og formand for Danish Beauty Award

Share.

About Author

Efterlad et svar