Q & A: Mød Sidsel Marie Bøg

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sidsel Marie Bøg er hår- og makeupartist og er en af Danmarks dygtigste. Sidsel arbejder både som lead hårstylist for Shu Uemura i norden og som global makeupartist for GOSH Copenhagen. I 2012 lancerede hun webshoppen Untoldsecretz.dk, som har en masse nicheprodukter indenfor skønhed.

Power-kvinder, der inspirerer os…

GO BEAUTY introducerer en række af forskellige power-kvinder, der optager og inspirerer os. Følg med her på gobeauty.dk når vi laver en Q&A med forskellige power-kvinder…

1: Hvem er Sidsel Marie Bøg?

Sidsel Marie Bøg er hår- og makeup artist på Tomorrow Management i Danmark og New York. Jeg er oprindeligt uddannet frisør, og arbejdede med kurser for en frisør kæde, der hedder Buch da jeg blev uddannet. Sidenhen tog jeg min makeupuddannelse på London College of Fashion i London. Jeg arbejde et år på ’Puls’, det gamle program på dansk tv, der var lidt MTV inspireret. Derefter gik jeg freelance og arbejdede på Elite, som havde artister dengang. Og siden da gik det slag i slag. Jeg har været på ’Style Counsil’, som var meget toneangiven dengang, og så har jeg været på forskellige andre bureauer og nu er jeg endt på Tomorrow Management, som jeg er super glad for.
Nu arbejder jeg som lead hårstylist for Shu Uemura i norden. Derudover arbejder jeg også som global makeupartist for det danskproduceret makeup brand GOSH Copenhagen, som udelukkende er lavet på naturlige ingredienser, uden parabener, uden parfume og nærmest vegansk. Det gør at jeg kan arbejde med deres produkter. Da jeg er super sensitiv, bliver jeg nødt til at bruge gode produkter i mit arbejde, og det førte også til at jeg i 2012 startede Untoldsecretz.dk. Både fordi jeg har en masse viden gennem mine 20 år i branchen, men også fordi jeg er meget allergisk. Jeg har altidværet meget nysgerrig for ingredienser, hvad der er i produkterne og hvordan man udvikler produkterne. Det er jo en super dejlig viden at have, og derfor startede jeg Untoldsecretz.dk, som er en masse niche produkter indenfor skønhed.
Ren privat har jeg en mand igennem 20 år, som jeg er gift med og så har jeg en dreng på 9 år.

2: Hvornår startede din interesse for skønhed?

Min interesse for skønhed har i princippet altid været der, i større eller mindre omfang. Jeg har altid haft en lille frisør i maven, og jeg startede allerede som 16 årig i lærer som frisør. Så jeg hoppede ud af 9. klasse og var færdig uddannet som 20 årige. Det er også derfor jeg allerede som 40 årig kan have 20 års erfaring i branchen. Jeg elsker at gøre folk smukkere. Jeg elsker at skabe et look. Jeg elsker at være på shoot og skabe et kreativt forum, hvor alle kreative ideer går op i en større enhed.
Min interesse for skønhed startede i virkeligheden da jeg var pur ung, hvor jeg legede med mine Barbie dukker og My Little Pony. Dengang var der jo hverken Instagram eller de social medier, så det var jo hvad man kunne finde af småting derhjemme man kunne kreere på. Der var ikke engang internet, så det var altså en helt anden måde tingene forgik på.

3: En typisk dag som hår- og makeupartist?

Det er jo virkelig som vinden blæser, for jeg laver simpelthen så mange forskellige ting. Jeg underviser i hele verden for et makeup firma og jeg laver shows for et hår firma. Jeg laver trends seminar og jeg arbejder som artist på store makeup- og hårkampagner. Jeg laver editorials til magasiner og har blandt andet lige lavet en editorial til Italiensk Vouge og ELLE DK. Jeg har lige været i Israel og skyde for Harpers Bazar. Der er en hel del rejser i mit job og en hel del kreativt arbejde – men der er ikke en typisk dag, det er meget blandet. Denne her uge har jeg ‘lavet’ en kendis til foto, nu skal vi lave en beauty serie og editorials og så slutter vi af med en galla præmiere, hvor det er en kendis jeg skal lave hår samt makeup på.
sidsel-marie-boeg-makeupartist-foto
En typisk dag kan man overhoved ikke sige hvad er, det er meget forskelligt; det er catwalk, modeshows, editorials og kampagner. Udover det udvikler jeg også produkter for makeupmærket GOSH Copenhagen, hvor jeg er med i laboratoriet og står og tester ingredienser, teksturer og farver. Og så har jeg selvfølgelig altid min rader ude når det gælder nye produkter til Untoldsecretz.dk. Det er meget blandede dage hvilket er skide skægt, og man bliver rigtig god til at lege med en masse forskellige hatte, som jeg i virkeligheden har på og jonglere rundt med hele tiden. Jeg skriver også en lille smule om skønhed for diverse magasiner. Så man kan sige at jeg i det hele taget laver super mange forskellige ting, hvilket er så dejligt.

4: Hvordan fik du ideen til at starte Untoldsecrets.dk?

Ideen kommer af to ting:

  1. Den ene ting er at jeg er typen, der interessere mig for andre folks velvære, skønhed og hud. Jeg elsker at hjælpe mennesker og jeg elsker at guide mennesker. Så jeg tror min interesse for andre mennesker, for skønhed og for well-being i det hele taget, var en af grundene til Untoldsecretz.dk blev en realitet.
  2. Den anden ting er at jeg elsker produkter. Jeg elsker at finde produkter og jeg elsker at teste produkter. Så min kære mand som jeg er så heldigt stillet med, der er en dygtig programmør sagde til mig: ”Hvorfor gør du ikke det, at du tager alle dine gode ideer omkring produkter og putter dem ind i en webshop så alle dine gode råd og ideer kan blive til alle mands eje. Så kan folk gå ind og blive inspireret af dine gode ideer?” Og det var så det vi gjorde. Vi startede med at lave en hejmmeside hvor alle mine elskede produkter kunne komme ud. Jeg sætter en stor ære i hele tiden at finde nye produkter, teste dem og se hvad der er på markedet. Den anden del af det er igen at jeg selv er særdeles allergisk og ikke kan tåle særligt meget. Det gør jo selvfølgelig mit arbejde som hår og makeup artist en lille smule besværligt. Men omvendt synes jeg også det er enormt vigtigt at vi passer på os selv og vi passer på vores børn. Så vi har en tanke – en grøn linje kan man sige bag Untoldsecretz.dk. Det er produkter jeg selv og alle kan tåle. Produkterne er uden parabener, uden parfume og så vidt muligt er det grønt. Jeg siger ikke, at det hele er certificeret økologisk, men en hel del er certificeret økologisk. Stort set det hele er naturlige ingredienser. Der er selvfølgelig nogle hårprodukter, hvor der er alkohol og parabener i, men det er så vidt muligt de gode parabener. Så det er de 2 grundelementer for Untoldsecretz.dk

5: Hvad bliver du inspireret og motiveret af?

Jeg bliver super inspireret af livet, af at gå rundt på gaden, af nette, af modeuger, editorials, instagram, se hvad mine dygtige kollegaer laver, shows og farverne i naturen. Eksempelvis nu hvor der er et skift i sæsonen, er det super smukt at gå en tur i skoven og kigge på farver. Jeg er så privilegeret at jeg rejser meget med mit arbejde, så jeg er hele tiden på vej et nyt sted hen og det bliver jeg super inspireret af. Jeg har lige været i Marrakesh i Marokko, her blev jeg meget inspireret af alle farverne, duftene, krydderierne, formerne, den måde de laver kunst på, den måde de udformer deres lamper på og den måde det lys deres lamper giver. Der er så mange smukke former, lys og farver som er super inspirerende, så det tager jeg alt sammen med hjem, og så bliver jeg endnu mere kreativ og får lyst til at lave en smuk beauty serie, hvor man kan se nogle smukke former og farver, eller noget organisk. Så det er meget den måde jeg arbejder på. Jeg tager enormt mange ting ind og med hjem og bruger det i mit arbejde.

6: Hvor meget fylder sundhed i dit liv?

Sundhed fylder super meget i mit liv. Jeg synes man kan sige at sundhed og skønhed i virkeligheden går meget hånd i hånd. Fordi har du ikke sundhed i dit liv, så mener jeg ikke skønheden kommer fuldstændig til sin ret. Vi slow-juicer fx rigtig meget, vi spiser meget sundt, vi spiser fedtfattigt og vi spiser så vidt muligt 100% økologisk. Det er lidt det samme som de produkter jeg bruger, de er også så vidt muligt økologiske. Så det hænger sammen med at du lever sundt, og du bruger nogle sunde ting når du kommer makeup på, kommer creme på og når du bruger hårprodukter – det hænger sammen. Jeg vil sige det fylder rigtig meget i mit liv. Vi tænker meget over hvad vi kommer ind i vores krop, vi tænker meget på motion, jeg dyrker selv rigtig meget yoga og vi prøver at gå mange lange ture, eller løbe. Vi bor tæt på vande, så vi bruger vandet rigtig meget enten til stand-up paddleboard, kajak eller gå en tur ved vandet med hunden. Selvfølgelig kommer skønhed indefra og ikke nødvendigvis fordi man lige har købt en fedtfattig ost. Så det fylder rigtig meget i mit liv, men ikke sådan at det tager over – mere at det lever i harmoni med den måde som vi har det bedst med.

7: Hvordan vil du beskrive din stil?

Min stil, ja det er et svært spørgsmål, fordi den skifter også en smule. Den er selvfølgelig årstids betonet, men det bærer også præg af at jeg hele tiden er rundt og bliver inspireret. Men en fællesnævner er at den er simpel, en lille smule rå og klassisk og så en lille smugle edge. Jeg kan godt lide, nu hvor vejret det ændrer sig, at have en lille rå ankel støvle med en læderjakke og jeans. Jeg elsker sorte jeans, min stil er måske meget sort eller grå i virkeligheden.

8: Hvad er dit bedste skønheds tip?

Jeg har altid haft meget uren hud, og har bøvlet som teenager med urenhed, og i en alder af 40 år har jeg fået en smuk hud. Og det tør jeg sige, og det har jeg altid turde at sige før for jeg har aldrig haft en smuk hud, men det har jeg simpelthen fået af bare et simpelt lille trick. Selvfølgelig af at leve sundt og få motion og sund mad, det er jo selvfølgelig en af tingene, men jeg bruger også frugtsyrepads fra Malin+Goetz Resurfacing Glycolic Pads. Jeg elsker frugtsyre og hvad det gør ved min hud. Jeg elsker at det renser blidt og exfoliere huden. Jeg har som nævnt meget sensitiv hud, men jeg kan sagtens bruge frugtsyrer. Det sætter gang i hudens egen acceleration så den afskyer en masse talg, så det ikke sidder og tilstopper dine porre og skaber bumser eller akne udbrud. Jeg har sådan en hud, der danner rigtig meget talg dvs. hvis jeg ikke får renset det talg ud, så får jeg bumser. Men i og med jeg bruger frugtsyrer i ny og næ, så kan jeg holde min hud i takt. Det giver en finere overflade i huden, mere spændstig hud og minimere porerne og så giver det rigtig meget glow i huden. Så det må jeg sige er mit nummer 1 bedste skønhedstip.
Derudover så bruger jeg olier og er helt vild med Malin+Goetz Recovery Treatment Oil. Du skal ikke være bange for det, selv om du har kombineret, tør eller fedtet hud. Jeg har været bange for olie hele mit liv, og det bedste jeg har gjort er at bruge olie. Det balancere min hud. Så frugtsyrer og olier er absolut de 2 bedste skønhedstips jeg har.
sidsel-marie-boeg-favorit-produker
1. Malin+Goetz Resurfacing glycolic pads. 50 pads, 410 kr. 2. Malin+Goetz Recovery treatment oil. 30 ml. 650 kr. 3. Shu Uemura Volume Maker. 310 kr.

9: Hvilket skønheds produkter kan du ikke leve uden?

Det er tre ting jeg ikke kan leve uden. Hvis jeg nu siger at frugtsyren, Resurfacing Glycolic Pads fra Malin+Goetz er det ene og Recovery Treatment Oil fra Malin+Goetz er den anden. Den tredje er hårpudderen  Volume Maker fra Shu Uemura. De tre ting er de ting jeg ville tage med, hvis jeg var på en øde ø, de er absolut mine yndlings produkter.
LINKS:
Hjemmeside: www.untoldsecretz.dk
Facebook: @untoldsecretz
LÆS OGSÅ Q&A med:
Marie Louise von Sperling – hun er plastikkirurg, blogger og forfatter
Julie Zangenberg – tv-vært og skuespiller
Bianca Brangstrup – direktør hos kostilskudsfirmaet Vitaviva
Mette Marie Lei Lange – prisvindende hverdagsblogger
Laura Bonne – kvinden bag Amazing Space
Karen Pallisgaard – yogalære, foredragsholder og forfatter
Karen Marie Groth – kvinden bag Beautyhero.dk og eksklusiv distributør
Ida Corr – den smukke glade kvinde med den powerfulde stemme
Mette Skjærbæk – kvinden bag hudplejeserien Karmameju
Cecilie Gry Philipsen – Senior Brand Advisor indenfor fashion og livsstil

Share.

About Author

Efterlad et svar