Rejser | 5 steder at gemme sig fra kulden

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Det er mørkt og koldt udenfor, og vi trænger til at gemme os væk med os selv eller hinanden. GO Beauty giver 5 bud på uforglemmelige steder at gå i flyverskjul.

Fra Kattegat til udsigt over Middelhavet

1. Historisk badetradition ved Kattegat

Man skal ikke være her mange minutter, før man får lyst til at smide tøjet, løbe ned ad skrænten og hoppe i de brølende bølger. Det er ikke for sjov, at Helenekilde Badehotel gerne vil betegnes som mere end et hotel.
Her på Helenekilde i Tisvilde på den sjællandske nordkyst er der ingen fine fornemmelser eller stive forventninger, stemningen er uhøjtidelig, og tempoet i bund. Faktisk har man bare lyst til skiftevis at pakke sig ind og pakke sig ud og ellers bare lade sig styre af humør og temperament.

Helenekilde Badehotel med udsigt over Kattegat.

Helenekilde blev oprindeligt bygget som sommerhus af byggematadoren Hr. Grüner, som forærede det smukke hus til sin hustru i 1896. Allerede i 1904 blev det konverteret til sommer- og badepensionat og fik navnet Helenekilde Badehotel efter den gamle kilde ved Tisvilde, hvortil syge, der søgte helbredelse i dens formodede helbredende kraft, valfartede i Middelalderen.
Det er muligt, at du i dag ikke kan blive kureret for alle dine skavanker, men du kommer hjem med ro i sindet og sunkne skuldre efter et par wellnessdage med sauna og havbad, yoga på stranden eller en massagebehandling på dit værelse.

Efter en tur i Kattegat er det muligt at gå i sauna eller opholde sig i hyggelige og rolige omgivelser.

Når du har sluppet tankemylderet efter et par timers selskab med Kattegat, er der masser af muligheder for at give sig i kast med nogle stille aktiviteter. Du kan tage på picnic på stranden, bestille en vinsmagning eller et cocktailkursus, men du kan også bare synke ned i en blød sofa og udforske hotellets sortiment af brætspil, mens du nyder en cognac.

>> Læs mere om Helenekilde Badehotel

2. I Karl Lagerfelds gemakker

Det er på helt anonym vis, man lunter ud af hotellets imponerende indgangsparti og begiver sig videre ud på de grønne berlinske alléer. Hektiske Kurfürstendamm er blot få minutters kørsel væk, men her, i mondæne Grunewald, mærker man intet til hverken trafik eller storbypuls, til gengæld får man stil for alle pengene. Schlosshotel Berlin by Patrick Hellmann er nemlig et rigtigt lækkert et af slagsen.

Schlosshotel Berlin byder på overdådige indretning. En oplevelse ud over det sædvanlige. På billedet er vi i lobbyen.

Bygningen er oprindeligt opført under kejser Wilhelm, og det aristokratiske islæt er ikke til at tage fejl af, men i tiden som luksus boutiquehotel har berømte tyske designere sat deres præg på stedet.
Oprindeligt har selveste Karl Lagerfeld haft en finger med i indretningen, og efter eget udsagn af rent selviske årsager. “Jeg elsker hjem”, skulle han have sagt om stedet, hvor Karl Lagerfeld suiten stadig står som et imponerende minde om den legendariske modeskaber.

Og hjem føles det stadig, selv om indretningen i dag er begået af det tyske designhus Patrick Hellmann med hovedsæde i Berlin.

Schlosshotel Berlin har et impornerende indgangsparte og smukke suiter.

Når man har været ude at betragte områdets store villaer og grønne åndehuller, har man nemlig lyst til at gå ”hjem” igen og føle sig som en VIP på værelset med fede ægte tæpper, marmorbadekar og udsøgt kunst.
Når du er blevet træt af at beundre Karl Lagerfelds favoritdesign, kan du bestille en skræddersyet spabehandling, tage et dyp i poolen eller måske bare benytte hotellets transfer til Berlins bedste shopping.

>> Læs mere om Schlosshotel Berlin

3. Spa og kildevand i de franske alper

Ved Genèvesøens bred og foden af de franske alper omkranset af en park på syv tønder land fås beliggenheden ikke smukkere. Hvis det også lyder tiltalende at stå på ski om morgenen, suse over søen for at shoppe schweiziske luksusure om eftermiddagen og returnere til en omgang spa inden middag, så er Evian Resort et vældig godt bud.

Evian Resort ligger lige udtil Genèvesøen.

Spabyen Evian er mest kendt for kildevandet af samme navn. Vandet, der siges at kunne helbrede alt fra nyresten til hudlidelser, er derfor også essensen i det majestætiske resorts spabehandlinger. En spa, hvor der nemt kan tilbringes dage med massage og lindrende stressbehandlinger og timer sunket ned i de termale bade.
Det store resort blender stilfuldt ind med bjergtoppene og råder over tre hoteller, herunder det femstjernede Royal Palace, som i bedste belle epoque stil leder tankerne hen på Versailles og klassisk fransk adel. Store glassale med gigantiske prismekroner og centimetertykke gobeliner fører ud i den omkransende park, hvor man alt efter lyst kan boltre sig på golf- eller tennisbanerne eller bare gå en tur og føle sig som en kongelig.

Evian Resort har et lækkert spaområde med skønne og afslappende behandlinger.

Man kan snildt bruge en dag på at udforske resortets mange muligheder, men trænger man til lidt lokal kolorit, kan man tage det lille tog, der forbinder resortet med byen Evian les Bains, som ud over Evian-museum, fabrik og historiske kilder byder på lokale markeder og historiske museer.

>> Læs mere om Evian Resort

4. Langt oppe i de spanske bjerge

”Your revenge on everyday life”, lyder sloganet på hotel La Residencia.
Det er her, langt oppe i Tramuntana bjergene på Mallorca, alverdens kendisser og royale gennem årene har søgt tilflugt i en oase af diskretion, ro og exceptionelt smukke omgivelser. Stamgæster som Kate Moss, Sting og Jamie Oliver er kommet her siden Richard Branson i 1987 købte hotellet og gjorde det til in-sted blandt kendisser og forretningsfolk. På væggen i receptionen hænger sågar et håndskrevet brev fra prinsesse Diana, som takker for den afslappede ”weekend away”, hun havde drømt om.

”Your revenge on everyday life”, lyder sloganet på hotel La Residencia.

Gæsterne på La Residencia betaler for ro, og det tager man alvorligt her på stedet, der breder sig over en hel bjergside midt i den lille kunstnerenklave Deia med knap 850 indbyggere. Mobiltelefoner er bandlyst alle andre steder end på værelserne, poolen er børnefri, og værelsesmurene er udstyret med en klokke, der i tide varsler besøg.
På La Residencia skal alle kunne finde et sted, hvor de kan være alene, har hotellets PR-dame engang betroet mig. ”Selv når vi er fuldt booket, vil du føle, at du er den eneste på hotellet.”

Vejen til værelserne går gennem trapper og elevatorer bygget ind i klippevæggen, og på toppen troner suiter med egen terrasse, jacuzzi og en uforlignelig udsigt over bjergene. I det fjerne anes Middelhavet og den lille bugt, der blev verdensberømt i tv-serien ”Natportieren”. Bliver roen for meget, fragter La Residencias egen shuttlebus gæster til en privat strand ved Cala Deia.
Man kan selvfølgelig også bare blive i residensen og slænge sig ved poolen, der hører blandt Mallorcas bedste. Børn er forment adgang i udvalgte uger om året, og adskillige dage kan glide forbi med en god bog, hyppige dyp og en kølig drink.

På La Residencia skal alle kunne finde et sted, hvor de kan være alene.

Der er rift om pladserne, men så kan man heldigvis ty til de udendørs boblebade placeret op ad bjergskråningen eller stedets signaturmassage i det fri med kig til hav og bjerge.
Gennem århundreder er kunstnere valfartet til Deia for at suge til sig af stedets særlig lys. I haven omkring de gamle herregårde, der siden blev slået sammen til hotel, står originale Miro-skulpturer til minde om Joan Miro, som boede de sidste årtier af sit liv her i byen. Tilknytningen betyder også, at La Residencia huser en række lokale kunstnere, som tilbyder workshops til hotellets gæster.

>> Læs mere om Hotel La Residencia

5. En bjergtagende bid af Asien

Drømmer du om balinesiske strande og thailandsk mystik, men ikke så meget om lange strækninger og Covid-begrænsninger? Så behøver du ikke at rejse længere til Alicante. For midt mellem bjerge og middelhav ligger en bid af Asien. I luksusudgaven vel at mærke.

Det bakkede bjerglandskab giver en formidabel udsigt over Middelhavet.

I en lille lomme ikke langt fra Benidorm har Asia Gardens Hotel & Thai Spa importeret Sydøstasien med alt, hvad der følger af ro, harmoni og femstjernet service.

Og selv om du gyser ved tanken om den spanske turist-og festkedel, så garanterer vi, at du hverken mærker eller hører noget til hen parties eller dødsdruk, når først du er lukket ind bag det tunge gitter.
Her er følelsen nærmere som en tidslomme hvori, man bevæger sig rundt mellem 3.000 plantearter, tropiske haver, syv swimmingpools og en spamenu, der dækker hvert et hjørne af asiatisk magi. Det bakkede bjerglandskab giver en formidabel udsigt over Middelhavet, og når den stærke spanske sol går ned, sørger stedets specialdesignede lyssætning for at genskabe følelsen af østens mystik både ude og inde.

Uanset om du er til en hel dag ved poolen eller til kyndige thailandske massagehænder, er det umuligt at kede sig her på stedet. Ikke alene kan man bruge dage på at udforske de utallige kringelkroge, der hver især gemmer en lille oase, du kan også blive en mester udi asiatisk kokkekunst, lære at meditere eller spille golf på de to nærliggende golfbaner designet af mesteren Jack Nicklaus.

Asia Gardens Hotel & Thai Spa importeret Sydøstasien med alt, hvad der følger af ro, harmoni og femstjernet service.

Er du mere til kendisser, kan du også være heldig at løbe ind i sportsstjerner som Iker Cassilas og Novak Djokovic, der jævnligt trækker stikket i den spanske luksusenklave.
Det er nemt at fare vild på det store område, til gengæld kan man gemme sig fra de fleste. Så et lille tip herfra er at gemme det lille kort over området, du får udleveret ved check-in.

>> Læs mere om Asia Gardens Hotel & Thai Spa
Share.

About Author

Comments are closed.