Spis dig slank

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sidst opdateret den 19. januar 2018

Bestemte madvarer kan gøre det lettere for dig at slippe af med overflødige kilo og holde den slanke linje. Her er hitlisten over mad, der sætter turbo på fedtforbrændingen.

Sæt skub i forbrændingen

Tændte stearinlys, et tæppe om sig og en tallerken fyldt med fedende lækkerier foran tv’et. Vinteren nærmest kalder på kalorier. Overgangen til den kølige årstid giver de fleste af os trang til at trække indenfor og hygge med varm kakao, kage og solide simreretter. Løbeture lokker heller ikke helt så meget, når det regner og rusker. En sikker vej til at få ekstra kilo på sidebenene. Men du kan godt gnaske løs og samtidig sætte skub i forbrændingen af fedt. Hvis du bare spiser en række bestemte fødevarer. Og det handler ikke kun om at spise spandevis af småkedelige grøntsager. På listen er der flere lækkerier, som du sagtens kan få føjet ind i dine daglige rutiner.

12 simple værktøjer til din hverdag

1. Mandler. De lækre nødder er fulde af fibre, protein og sundt fedt. Ifølge flere undersøgelser kan mandler hjælpe dig ned i vægt, fordi de små nødder stabiliserer blodsukkeret og dermed holder sulten i skak. Mennesker, der spiser en lille portion mandler dagligt, har mindre fedt på maven. Hvis mandlerne skal virke fedtforbrændende er det vigtigt, at du højest spiser 50-60 gram om dagen. Det svarer til 2-3 små håndfulde.
2. Fedtfattig yoghurt, A-38, drikkeyoghurt, mælk. Når du vælger de magre udgaver af de mange spændende varianter af mælkeprodukter, opnår du også effektiv fedtforbrænding. Kalk har nemlig vist sig at være vigtig for at få et varigt vægttab. Også D-vitaminerne i mælkeprodukterne har en gavnlig virkning på forbrændingen.
spis-dig-slank-yoga
Husk også at få pulsen op. Orker du ikke løbeturen på de kolde dage, så erstat den med pulstræning på stuegulvet.

3. Sundhedsapostle og de mest fedtforskrækkede har længe forsaget æg af frygt for kolesterolchok. Men faktisk påpeger forskning, at et æg eller to til morgenmad er en sund måde at starte dagen. Æg om morgenen giver nemlig mindre tilbøjelighed til at indtage tomme kalorier i løbet af formiddagen.
4. Rugbrød og knækbrød. Hvis du vælger rugbrød eller grove knækbrød med højt indhold af fibre, virker det også fedtforbrændende. Fibre er særdeles mættende og tilfører ikke kroppen mange kalorier. Desuden kan rugbrødsfibre binde en del fedt i mavetarmkanalen, og det betyder, at det ikke sætter sig som kropsfedt. Når du vælger brød, er det vigtigt at læse deklarationen nøje. For rugbrød må maksimalt indeholde 1,5 procent fedt pr. 100 gram. Langtidshævet rugbrød med hård skorpe er bedst. Knækbrød skal også være groft knækbrød med lavt fedtindhold.
spis-dig-slank-aebel
Et enkelt æble før hvert hoved-måltid giver sikkert vægttab.

5. Æbler. Et enkelt æble før hvert hovedmåltid giver sikkert vægttab. En ny undersøgelse viser, at folk, som spiser et æble en halv times tid før frokost eller aftensmad, får fart på forbrændingen og taber sig hurtigere.
6. Grapefrugt. De saftige, syrlige frugter er fulde af stoffet pektin. Det nedbryder det ophobede fedt i kroppen og sætter gang i forbrændingen. Det er nok at spise en enkelt grapefrugt dagligt for at få effekt.
7. Asparges og salat. Sunde og samtidig stort set kaloriefri. Asparges virker desuden vanddrivende, sådan at du begrænser de ophobede mængder væsker, som du får i kroppen ved at spise salt mad. Igen får du forbrændt mere fedt og flere kalorier, end du indtager, bare ved at spise en stor portion grøn salat med asparges.
8 Bladselleri. En sund snack, som indeholder mikroskopiske mængder kalorier. Desuden indeholder grøntsagen masser af vand, der også virker stimulerende for forbrændingen. Bare ved at gnaske dig gennem nogle stængler bladselleri forbrænder du flere kalorier, end du indtager.
9. Kaffe og the. Kaffe aktiverer angiveligt udskilningen af frie fedtsyrer fra kroppens væv. Oolong the og grøn the er kendte for at kunne medvirke til vægttab, fordi de stimulerer fedtforbrændingen. Både for kaffe og the gælder det, at den ikke må tilsættes sukker.
10. Magert kød. Kalkun, kylling og oksekød indeholder masser af muskelopbyggende proteiner. Jo flere muskler, du har, des hurtigere forbrænder du fedt – selv når du sidder stille.
spis-dig-slank-fisk
11. Fisk eller fiskeolie.
Fede fisk indeholder en del af den sunde fedtsyre Omega 3 og protein. Begge øger fedtforbrændingen. Det ser ikke ud, som om det har nogen betydning, om du spiser frisk fisk eller får de gode ingredienser som kosttilskud.
12. Hvidløg. Fra en undersøgelse med rotter er det bevist, at 6-8 gram hvidløg pr. kg kropsvægt kan få kiloene til at rasle af. Rotternes kropsfedt blev reduceret kraftigt i forhold til andre forsøgsrotter, som ikke fik hvidløg. Af hensyn til omgivelserne bør hvidløg i rå mængder helst tages som kosttilskud.
Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du har mulighed for at købe GO Beauty her og få det bragt direkte til døren.
Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK
 @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty

Share.

About Author

Efterlad et svar