4 særlige spaoplevelser i Istanbul

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Den tyrkiske badetradition går mange tusinde år tilbage og er blevet en integreret del af landets kultur. I dag kan rejsende vælge mellem alt fra internationale spas til autentisk hamam. Vi har besøgt Istanbul og håndplukket fire historiske spaoplevelser. 

I historiens vingesus

Sumahan on the Water er et lille familiedrevne designhotel med bare tyve værelser.

1. Knitrende pejs og privat hamam

Prøv at se det for dig: Lysene blinker i horisonten, fiskerbådene vugger i bølgerne, pejsen knitrer i baggrunden, og du sidder i en vamset badekåbe og venter på en massage. Lyder det godt? Så skal du booke et ophold på Sumahan on the Water.
Det lille familiedrevne designhotel med bare tyve værelser ligger i den lille fiskerby Cengelköy på den asiatiske side af Bosphorus strædet, der deler den gigantiske storby og fortæller historien om alt fra Odysseus til de sovjetiske ubåde, der engang sejlede forbi her på stedet. Selv om den lille fiskerby ikke gør meget væsen af sig og endda kan være svær at finde frem til uden en kyndig taxachauffør, gemmer det sig inden døre en oplevelse, som kun er få forundt. Følelsen af at være i et privat hjem er altdominerende, som man sidder og kigger ud af de store panoramavinduer. Bygningen er opført i 1800-tallet og husede oprindeligt et spiritusdestilleri, som i dag er forvandlet til en luksusretræte på afstand af hektisk storbyliv.
Sumahans private spa er kun åbent for gæster og har en række specialmassager på menuen. Enkelte af dem er udviklet særligt til hotellet, og de fleste kan udføres på værelser, om man ønsker ekstra meget privatliv.

Sumahan on the Water ligger i den lille fiskerby Cengelköy på den asiatiske side af Bosphorus strædet.

Vil man som gæst også have en bid af Istanbuls pulserende storbyliv, råder hoteller over en lille mahognibåd, der gladeligt sejler gæster over strædet og tilbage igen. Og ellers kan man bare gå ned til restauranten, hvor tæerne bogstaveligt talt kan dyppes i vandkanten, mens man spiser, og ellers bare nyde synet af de bjergtagende broer, det travle stræde og byen, hvor øst møder vest og gammelt møder nyt.

Læs mere om Sumahan on the Water her >>

 

Indretningen på Kempinski er som et osmannisk palads fra det 19. århundrede.

2. Paladsmaner og kæmpespa

Kunne vægge tale, ville de kunne fortælle historien om Anders Fogh Rasmussen, der skvattede ned ad en trappe under en konference. De ville også kunne fortælle om dengang, Bill Clinton holdt biliterale møder med den tyrkiske præsident Erdogan og om Oprah Winfrey, der holdt kæmpefest for sin stab, mens hun selv boede i suiten til 30.000 euro. Men så fik hun også 356 kvadratmeter, to soveværelser, to badeværelser, stue og køkken.
Stemningen er majestætisk på Ciragan Palace Kempinski, der er indrettet i et osmannisk palads fra det 19. århundrede og knejser på den europæiske side af Bosphorus strædet med en storslået udsigt til den anden side af bredden. De højloftede rum emmer af historie, prægtig kultur og en flig af glamour, mens hotellets infinity pool får en til aldrig at ville forlade stedet igen. Det samme gælder det store Sanitas spa, der ud over bl.a. en historisk hamam og diverse indendørs pools, tilbyder massage i en privat strandhytte ved poolen. Skulle man føle sig ekstra fitnessmotiveret, står personlige trænere naturligvis til rådighed.

Det smukke og majestætiske Ciragan Palace Kempinski i Istanbul.

Paladsets 11 suiter har alle tilknyttet egen butler, der står til rådighed døgnet rundt, og egen lounge. Og skulle du have brug for en lufthavstransfer, kan en båd eller helikopter arrangeres med et fingerknips.

PS: Når måltiderne skal indtages,
råder paladset over en af Istanbuls bedste restauranter, Tugra.

Læs mere om Ciragan Palace Kempinske her >>

 

Georges Hotel ligger midt i det vibrerende Galata distrikt.

3. Fransk storbystil og lokal hamam

Istanbul kan meget andet end storslåede udsigter over Bosphorus, når der hælder hoteloplevelser. Georges Hotel midt i det vibrerende Galata distrikt er en af dem. Det lille charmerende hotel er renoveret og designet udelukkende ved brug af lokalt håndværk, knowhow og materialer. Bygningen, der stammer fra 1882, ligger få skridt fra det berømte Galata tårn fra 1348 og midt mellem skæve brosten, hippe butikker og lokalt liv.
Hotellet er et elegant miks af moderne design, historisk tradition og fransk laid back attitude. Lobbyens chokoladebrune Chesterfield sofaer og rå vægge leder op til en godt gemt tagterrasse med udsigt over Bosphorus såvel som det historiske Sultanahmet distrikt, der huser bl.a. Den Blå Moske og Hagia Sofia. Når du er færdig med at nyde morgenmaden og udsigten fra den vanedannende terrasse, så er det tid til at lægge vejen forbi Istanbuls ældste badehus, Aga Hamami, der ligger få skridt fra hotellet.

Hotellets tagterrasse har udsigt over Bosphorus.

Læs mere om Georges Hotel her >>

Aga Hamami er et autentisk badehus, der blev bygge i 1454.

Badehuset, der i dag er en tyrkisk hamam, er hverken hip eller pompøs, til gengæld er den autentisk og historisk. Aga Hamami blev bygget i 1454 af Sultan Mehmet og blev benyttet af sultanen selv og hans mandlige arvinger. Siden blev den i 1923 solgt til en armensk kvinde og senere åbnet for offentligheden. Ud over klassisk scrub kan du få forskellige massager af den mere eller mindre hårde slags. Husk, at mænd og kvinder bader hver for sig i traditionelle hamams.

Læs mere om Aga Hamami her >>
 

Soho House Istanbul midt i det livlige Beyoglu distrikt.

4. Moderne og contemporary

Dem, der har besøgt Soho House i London, Chicago, New York eller Berlin kender konceptet. En begrænset medlemsklub, der giver adgang til hippe locations, eksklusive poolområder, overdådige loftslejligheder og meget andet. Soho Hose er en livsstil, og den gode nyhed er, at alle kan leje sig ind uden at skulle anmode om et medlemskab til adskillige tusind kroner.

I Istanbul får man det hele:
Historiske omgivelser, tagterrasse og luksusspa. Soho House Istanbul midt i det livlige Beyoglu distrikt ligger i det historiske 1800-tals Palazzo Corpi og strækker sig over tre bygninger, herunder et nybygget anneks i glas. Den eksklusive adresse med marmorgulve og krystallyse-kroner har tidligere huset den amerikanske ambassade og er det mest prægtige Soho House til dato.

Oplev Crowshed skønne spa på hotellet.

Mange af de historiske kendetegn er bevaret, og i dag råder huset, ud over private lejligheder og værelser i alle størrelser, en medlemsklub, to restauranter, gårdhave, fitnesscenter og en Cowshed spa. Som ikke-medlem får du adgang til en traditionel tyrkisk hamam, groomingområde for mænd og en uendelig række af Cowshed behandlinger.

Læs mere Soho House i Istanbul her >>

 
Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.