Power retreat på Sri Lanka

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

GO Beauty har været med på power retreat på Sri Lanka og oplevelsen, som du sikkert fornemmer når du har læst artiklen, var fuldstændig fantastisk. Farvel til stress, spændinger og hovedpine. Det er bestemt ikke sidste gang, vi tager den tur…

Et skæddersyet retreat for krop og sjæl

Det var befriende, grænseoverskridende, udmattende, fantastisk, sjovt og berigende. GO Beauty har været på power retreat på Sri Lanka med Zen Luxury Travels og Kropsinstituttet. Den har stået på yoga, meditation og tre timers ayurvediske behandlinger om dagen. Vi var ”tvunget” til at slå hjernen fra, lade batterierne op og give slip.

Når du rejser til Sri Lanka kan du opleve de smukke badestrande.

Da vi lander, bliver der taget imod os i lufthavnen med smil og blomsterkranse, og trætheden efter flyveturen forsvinder pludseligt. Vi bliver kørt til hotellet, og så snart vi træder ind på Jetwing Ayurveda Pavillions, får vi en følelse af ro og nærvær. Det lyder mærkeligt, men på en eller anden måde føler vi os hjemme. Personalet kigger os i øjnene, ser os og forstår tydeligvis, at vi er der for netop at få ro. De giver sig god tid, og den der sædvanlige stress, der som regel følger med ved en almindelig indtjekning på et hotel – den er på ingen måde til stede her. Alt og alle er i zen, og omgivelserne giver alle forudsætninger for et vellykket ophold. Vi begynder at være klar til de næste syv dage…

Skræddersyet til krop og sjæl

Retreatet med Zen Luxury Travels er skræddersyet, og når du ankommer, bliver du tilset af en ayurvedisk læge, der kigger på, hvilken dosha (din krop – sindstype), du er, og dermed også, hvilken mad og drikke og hvilke behandlinger, du skal bruge tid på i løbet af opholdet. Lægen spørger ind til dit liv derhjemme, stressniveau, motion, sundhed og til, hvordan du generelt har det fysisk og psykisk. Efterfølgende bliver du tilset hver dag, så du får præcis den naturmedicin og det ophold, der får din krop bedst muligt i balance.

Naturmedicin blev hurtigt en del af vores daglige kost, og her var udrensning kodeordet. Hver dag fik vi serveret et skræddersyet udvalg af naturmedicin, som vores ayurvediske læge anbefalede. Den ayurvediske læge vurdere dagligt hvad vores krop og sind havde behov for, for at skabe balance i vores dosha.

Selv om vi havde hørt om samtalerne med lægen inden vi tog afsted, så er det alligevel en smule grænseoverskridende pludseligt at skulle sidde der og være åben og ærlig over for et menneske, vi aldrig har set før. Men igen – så går der et par minutter, og så virker det som det mest naturlige i verden. Også selv om vi detaljeret skulle informere om vores generelle fordøjelse og toiletbesøg. Igen – det hele er gjort så fint, så det ikke virker mærkeligt.

Selvhelbredelse for alle

Vi har som sådan ikke noget decideret problem, der skal arbejdes på under vores syv dage – og det behøver man på ingen måde at have. Folk kommer her med forskellige udfordringer, og nogle har egentlig ”kun” et behov for at koble fra, lukke ned og bare være. Alle er velkomne, og det er underordnet, om du har været gået ned med stress eller har fysiske nakkeproblemer.

Power Retreatet er et total koncept, der indeholder meditation, daglige massager og Kropsinstituttes Body All Mind behandlinger. Ayurvedisk mad, tilpasset den enkelte, konsultationer med ayurvedisk læge.

Der er plads til alle, og man vælger selv, hvor meget man vil deltage i interaktion med de andre deltagere. Ingen dømmes, og der er fuldstændig åbenhed over for, at man lytter til sig selv og sine behov. Man er en lille samlet intim flok hvor man kan åbne op og dele hvis man har lyst, men man kan også nyde sig selv, sit ophold og fordybe sig i sig selv og sin krop. Den frihed, der trods alt er, er vigtig at nævne, for det betyder, at selv om vi er samlet, så har vi muligheden for at trække os. Det bliver respekteret, hvis man har brug for stilhed og alenetid – ligesom det modsatte også er helt fint.

Om morgenen var der yoga og meditation og inden aftensmaden movement og mobility træning.

Sådan ser en typisk dag ud:

Kl. 6.15: Morgenvækning.
Kl. 6.30-8.00: Yoga og meditation.
Kl. 8.00: Ayurvedisk morgenmad.
Kl. 9.00-17.00: I dette tidsrum vil du få konsultation med en af de ayurvediske læger samt to timers behandlinger og to Body All Mind/kropsterapi-behandlinger i løbet af ugen.
Kl. 12.00: Ayurvedisk frokost.
Kl. 14.00: Afslapning ved pool eller strand.
Kl. 17.00: Movement og mobility træning.
Kl. 18.30: Ayurvedisk middag.

Du har mulighed for afslapning ved poolområdet i løbet af dagen.

Derudover kommer du på en to timers guidet tur i lokalsamfundet, der vil være et madlavningskursus, og du bliver introduceret til musikterapi.

Klimaet på Sri Lanka

Klimaet er tropisk regnklima med hele to perioder med monsunregn, der heldigt nok falder i hvert sit område og giver uundværlig næring til gummi-, kokos- og krydderiplantager.

Temperaturen holder sig stort set konstant hele året igennem med omkring 30° i lavlandet og 18-20° længere oppe i bjergene.

Fakta: Sri Lanka

Når du rejser til Sri Lanka kan du både opleve de smukke badestrande, den vilde natur og ikke mindst kultur og historie.

Sri Lanka, der indtil 1972 var kendt som Ceylon, er en ø øst for Indiens sydspids.

Øen har skovklædte bjerge i midten og en kystlinje, der veksler mellem indbydende sandstrande, laguner og sumpområder.

Skal du med?

Hvor: Negombo Jetwing Ayurveda Pavillions på Sri Lanka
Hvornår: De næste datoer for retreats er 17.-25 septemer 2023, 25. september-3. oktober 2023 og 17. september-3. oktober 2023.
Forberedelse: Inden afrejse modtager du en kostplan, du kan følge, for at forberede kroppen bedst muligt på opholdet.
Pris: 7 dage fra 24.900 kr. 14 dage fra 39.900 kr.
Prisen inkluderer: Fly, hotel, fuld økologisk og ayurvedisk forplejning, dagligt 2,5-3 timers Ayurvediske massagere, daglig yoga, Movement And Mobility træning, meditation, to Body All Mind behandlinger samt daglig individuel konsultation med en lokal ayurvedisk læge, som sørger for, at du får de daglige behandlinger, du har brug for. Med andre ord: ALT!

Vi boede i en King Pavilion med egen have, teresse og et privat behandlingsområde.

Træk vejret!

Vi gør det alle sammen hele tiden – trækker vejret. Faktisk tager de fleste mennesker i snit 20.000 vejrtrækninger om dagen, og størstedelen af os tænker aldrig over vores åndedrag. Det er egentlig ærgerligt, for en god åndedragsrytme kan være med til at afhjælpe stress og generelt give os en bedre livskvalitet. Når vi ikke trækker vejret helt ned i maven, men kun til brystkassen, nedsætter det vores energiniveau og giver et nervesystem i ubalance. Hvis du føler du ikke trækker vejret rigtig helt ned i maven, så kan man heldigvis hurtigt ændre på sine dårlige åndedrætsvaner ved at træne det, og det fik vi nogle gode øvelser til at træne på vores retreat.

Hvordan:

Start med at trække vejret ind på 8, hold vejret på 8 og så udånd på gerne mere end 8. Gentag øvelsen flere gange, jo flere jo bedre men bare 5 gode vejrtrækninger om dagen vil gøre en forskel. Sørg for at dine udåndinger er længere end dine indåndinger.

Hvad så når du kommer hjem?

Efter skræddersyet vegansk mad, tre timers behandlinger om dagen, to Body All Mind behandlinger, daglig yoga og meditation samt aftentræning i Movement And Mobility træning og de 5 tibetanere kan vi begge virkelig mærke, der er sket noget i vores krop. Der er blevet løsnet op for ømme muskler og spændinger, vores holdning er blevet bedre, kroppen er blevet mere fleksibel, systemet er blevet udrenset, og maven er blevet fladere. Ja, vi har faktisk også tabt os – selv om det ikke er derfor, vi var med. En ekstra bonus – yay!

Når du ankommer på opholdet, bliver du tilset af en ayurvedisk læge, der kigger på, hvilken dosha (din krop – sindstype), du er, og dermed også, hvilken mad og drikke din kop har behov for. Det kan selvfølgelig være svært at gøre efter når du kommer hjem igen i egne vaner.

Vi taler dog en del om, hvordan vi kan fortsætte den gode stime, når vi er hjemme. Kan det overhovedet lade sig gøre? For hvis vi ”bare” fortsætter, som vi plejer at gøre derhjemme, så vil kroppen komme tilbage til udgangspunktet, og så kan vi starte helt forfra igen. Det er jo spild af nogle fantastiske dage, der også har været yderst lærerige.
Vi må bare indse, at denne del er langt sværere, end vi troede, men der er en masse gode råd, som vi benyttede os af, da vi kom hjem.

De 5 tibetanere tager ikke meget mere end 15 minutter at udføre om dagen. De er nemme at udføre, men enormt powerfulde for kroppen og nervesystemet. Lav øvelserne, når det passer dig i løbet af dagen.
Efter en uge med vegansk ayurvedisk mad, har vi fået renset godt ud i tarmene og fået oprettet en sundere fordøjelse. Selvom ingen af os har lyst til at leve hundrede procent vegansk, så kan vi med fordel holde et par kødfri dage, så vi skåner tarmsystemet og fordøjelsen lidt.

Der er flere meget effektive apps, der kan guide dig igennem en meditations session, og netop dette redskab kan være uundværligt, indtil du selv bliver mere rutineret. Prøv fx den app, der hedder Calm. Her kan man vælge forskellige temaer, længder og ikke mindst den stemme, der passer perfekt til dig.

Lad os bare skrive det, som det er:

Det kræver i den grad selvdisciplin at ændre sin livsstil, og man kommer bestemt ikke sovende til det. Men lige præcis det her retreat giver et rigtigt godt udgangspunkt og en mulighed for at starte på en frisk med en krop i zen og et sundere fordøjelsessystem. Så vi sender hermed de varmeste anbefalinger afsted. Og vi lover, at vi begge vil gøre alt for at fortsætte de sunde takter i en travl hverdag.

Fakta: Sri Lanka

Der bor ca. 22 mio. mennesker på den frodige tropeø, og befolkningen, der huser en blanding af forskellige kulturer, er sød og imødekommende.

Hovedstaden hedder Colombo, og der tales Singalesisk, tamil og engelsk.

Fordyb dig i yoga og meditation, besøg de smukke buddhistiske templer, teplantager, tag på hvalsafari eller besøg nationalparkerne med elefanter og leoparder.

>> Gode tips til rejsen! <<

Sri Lanka byder på masser af naturskønne oplevelser, spændende dyreliv, smukke templer og fantastiske badestrande, så det kan varmt anbefales at ende sit ophold med et par dage på egen hånd, så du kan udforske Sri Lanka.


Hvis du gerne vil kombinere din rejse til Sri Lanka med en anden destination, er det oplagt at besøge Maldiverne, der kun ligger halvanden time væk i fly, hvilket både er en langt nemmere, men også billigere måde at opleve paradisøerne på. Det koster kun lidt over 1.000 kr. tur/retur at flyve fra Sri Lankas hovedstad Colombo til Male, som er hovedstaden på Maldiverne.

Share.

Comments are closed.