8 myter om hud og hudpleje

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hvad er sandt eller falsk når det kommer til huden? Vi har samlet nogle af de mest googlede myter omkring huden.

Myter om huden, du skal kende svaret på

Det kan være en jungle at finde rundt i hvad der er rigtigt eller forkert, når det kommer til huden og hudplejerutiner. Vi har samlet 8 af de mest googlede myter som vi gerne vil hjælpe med, at give dig svaret på.

1. Min hud fedter og har ikke brug for fugtighedscreme, for så fedter den endnu mere

Denne påstand er falsk.
En fedtet hud har ofte brug for fugt. Huden producerer mere fedt og talg når den er tør. Derfor er det vigtigt at få en hud i balance.

2. Når huden fedter, skal man bruge mere udtørrende renseprodukter for at få den til at stoppe, med at fedte

Denne påstand er falsk.
Som ved ovenstående så vil huden blot fedte mere, da den vil prøve at beskytte sig selv mod de udtørrende hudplejerutiner, og derfor producere mere talg og fedt.

3. Hudorm er skidt og snavs i porerne

Denne påstand er falsk.
Hudorme, også kaldet comedoner, er små tilstopninger i huden. Disse små tilstopninger skifter farve når de oxiderer, altså kommer i kontakt med luft, og det er derfor de ses som mørkt skidt i porerne.

4. Man skal altid bruge hudplejeprodukter fra samme serie og linje

Denne påstand er falsk.
Man kan sagtens have en favorit øjencreme fra et brand og et serum fra et andet. De forskellige hudplejebrands udvikler selvfølgelig deres produkter og produktserier så de arbejder bedst muligt sammen. Men der er ikke noget i vejen for at man mixer rundt og bruger sine favoritter, fra forskellige linjer og serier.

5. Man skal afrense sin hud hver dag

Denne påstand er sand.
Det er specielt vigtigt at rense sin hud om aftenen inden man går i seng og lægger sig i sit rene sengetøj. I løbet af dagen hvor mange bruger makeup, cykler og bliver udsat for masser af udefrakommende faktorer, er det vigtigt at få renset alt det skidt og snavs af inden sengetid. Den rene hud kan bedre optage dine hudplejeprodukter og du undgår at skidt, snavs og bakterier bliver tværet ud i hovedpuden og rundt i ansigtet. Dette er specielt vigtigt hvis man har uren hud.

6. Man skal først begynde at bruge antiage produkter når man er over 40 år

Denne påstand er falsk.
Forebyggelse er altid bedre og nemmere end reparation og det gør sig også gældende når det kommer til forebyggelse af linjer og rynker. Faktisk anbefaler man at du starter omkring 25 års alderen for at forebygge for tidlig aldring. Gode hudplejerutiner har en kæmpe effekt på hudens tilstand og med en velplejet hud, kan man opretholde en hud i balance.

7. Hudtilstand og hudtype er det samme

Denne påstand er falsk.
Du er født med en hudtype og det kan man ikke gøre noget ved, hvor hudtilstand er et øjebliksbillede og en tilstand huden er i, netop nu.

8. Dyre hudplejeprodukter er bedre end billige

Denne påstand er falsk.
Alt kommer ned til hvilke ingredienser, som kommer i produkterne. Der er mange billige brands, der går meget op i ingrediensvalg og kvalitet.
Det koster selvfølgelig mere for producenten at investere i udvikling og bruge gode effektive ingredienser, og derfor er nogle produkter helt automatisk dyre end andre.

 

Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>
Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.