Antioxidanter, hvad er det egentlig?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Du har formegentlig allerede hørt om antioxidanter, men ved du egentlig hvad det er og ikke mindst, hvad det er godt for?

Derfor har vi brug for antioxidanter

Antioxidanter har igennem mange år været et meget populært buzzword i forbindelse med hudpleje. Men hvad er antioxidanter egentlig? Antioxidanter fungerer som beskyttende molekyler i kroppen, der hjælper kroppen og ikke mindst huden mod at bekæmpe de frie radikaler som vi udsættes for hver eneste dag.

Hvad er antioxidanter?

Kroppen producerer antioxidanter som en helt naturlig forsvarsmekaniske. Vi kan også selv gøre vores for at hjælpe kroppen med at forsvare sig mod, alt det udefrakommende vi ikke kan undgå i hverdagen som f.eks. forurening, sol og stress. De frie radikaler dannes i kroppen som en slags forurening når du indtager alkohol, ryger eller bliver stresset.

Hvis du gerne vil hjælpe din krop med at bekæmpe disse frie radikaler, er det rigtig godt at indtage fødevarer. der er spækket med masser af antioxidanter. Antioxidanter findes f.eks. i C- og E-vitamin samt beta-karoten som du kan få ved at spise gulerødder, fuldkornsprodukter, fisk, citrusfrugter, kål, kiwi, bær og tomater.
Spiser du en sund og varieret kost, så er du meget godt dækket ind i indtagelsen af naturlige antioxidanter. Hvis du ikke indtager så meget frugt og grønt hver dag, så er det et rigtig godt sted at starte.

Hvordan påvirker antioxidanter huden?

For at opretholde en sund hud, er antioxidanter en vigtig kilde. Bor du i byen, ryger, indtager alkohol og/eller lever en stresset hverdag, vil det ses i huden ved at den bliver mere grå og trist, tør og ikke mindst mere rynket.
Du kan få en hud med mere liv, glød og glans og giv den et bedre fundament for at holde sig spændstig og sund ved at leve en sund livsstil, spise en varieret kost og husk solcreme med SPF, der beskytter huden mod solens skadelige UVA og UVB stråler.

Vejen til en sund og smuk hud er gennem en sund livsstil med en varieret kost, motion, vand, skønhedssøvn og gode hudplejerutiner.
 
Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>
Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.