Er tiden inde til et ansigtsløft?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Er huden først slap og løs i strukturen, er det ikke længere nok med Botox og fillers. Men en ansigtsløftning kan udsætte alderen og give dig dit ansigt tilbage, som det så ud engang.

Mange frygter kniven, når det gælder kosmetiske behandlinger. Og et lille prik virker meget mere overskueligt end at skulle skæres i, når det gælder de tidlige rynker og forandringer i huden.

Men vi når alle en alder, når løsningen på den slappe hud hedder ansigtsløftning, understreger plastikkirurg Abdul Hayee Tareen. ”Forskellen på Botox og filler og et ansigtsløft er som at tale om en Boeing 747 versus en cykel. Ved et ansigtsløft retter man hudens struktur og fundament på én gang, og det kan Botox og fillers slet ikke erstatte. Botox og fillers er egnet til folk i 30-40 års alderen, men når hudens struktur bliver slap, så er det kun en ansigtsløftning, der kan rette op på det,” siger han.
Abdul Hayee Tareen er indehaver af klinikken Plastikkirurgisk Speciallægeklinik og en af Danmarks førende specialister inden for ansigtsløftninger. Det grundlæggende ønske fra hans patienter er, at de vil se ud, som de gjorde engang. Men på en naturlig måde, forklarer han.
”De personlige grunde til at ville have en ansigtsløftning er forskellige, men for manges vedkommende handler det om at ville se frisk ud i forbindelse med overgangsalderen. I den periode mister huden sin volumen, og et ansigtsløft giver dig dit eget ansigt tilbage,” siger han.

En ansigtsløftning kan laves på mange måder og er en meget individuel operation. Den kan omfatte mange af ansigtets regioner, men også være rettet mod mellemansigtet alene. Valg af operationsteknik er afhængig af patientens alder og hudens kvalitet og elasticitet, fedtdepoter, forholdene omkring øjne osv. ”Alle patienter er forskellige og har forskellige behov. Nogle gange er det kun nødvendigt at foretage et pande- eller halsløft, andre gange kan man foretage en laserpeeling i forbindelse med en ansigtsløftning, som reducerer rynkerne,” siger Abdel Hayee Tareen.

Stop tiden

Og selv om en ansigtsløftning ikke kan stoppe den naturlige aldringsproces, kan operationen sætte tiden adskillige år tilbage ved at fjerne overskydende fedtdepoter og opstramme hud og underliggende muskler i ansigtet og på halsen. Under huden ligger et tyndt, men stærkt, senespejl (SMAS-laget), som kan holde sig stram i flere år, hvis det opstrammes. Og det er det, der sikrer et længerevarende resultat.

”Får man kun en hudopstramning, holder resultatet i seks måneder, fordi huden i sig selv er så elastisk, at den giver sig igen. For 20 år siden troede man, at en ansigtsløftning handlede om en opstramning af huden. I dag foretages en dyb ansigtsløftning, hvor man både strammer den løse hud, forbedrer hudens struktur og genskaber volumen. En ansigtsløftning kræver, at man retter i fundamentet, for det er ikke kun huden, der bliver slap. Fedtet i huden forsvinder også, typisk ved kindben og kæbelinje. Ved et ansigtsløft genskaber man det volumentab, da man ofte tilfører fedt fra andre steder på kroppen,” forklarer Abdel Hayee Tareen.

Resultatet holder typisk i 10-15 år, men jo ældre man er, des kortere tid holder det, pointerer han. Derfor er den ideelle alder for en ansigtsløftning omkring 50-års alderen – eller lige før overgagsalderen, inden huden bliver meget slap eller mister al volumen.
Den største efterspørgsel på Abdul Hayee Tareens klinik kommer fra kvinder i slut 40’erne eller start 50’erne, men han har også haft en patient på 86 år og en del efterspørgsler fra kvinder i 60 års alderen.

Hvor og hvordan?

En ansigtsløftning er en individuel operation, og de eksakte placeringer af snittene afhænger af patientens ansigtsstruktur og kirurgens teknik. Snittene vil generelt blive gemt ved den naturlige kontur af øret, strække sig rundt om øreflippen og evt. tilbage ind i hårgrænsen. Ved disse snit bliver huden løsnet fra det underliggende væv, indtil det nødvendige resultat er opnået i forhold til det valgte operationsindgreb. Efter huden er blevet trukket op og tilbage, bliver den overflødige hud fjernet. Hvis det er nødvendigt, vil et lille snit under hagen tillade fjernelse af fedtvæv i dette område og opstramning af underliggende muskler på halsen.

Du kan læse meget mere om Plastikkirurgisk Speciallægeklinik og hvilke behandlinger de tilbyder her >>


Del betalingen op til plastikkirurgi og kosmetisk kirurgi

Sundhedskonto samarbejder med over 150 klinikker, heriblandt også Plastikkirurgisk Speciallægeklinik, hvor man kan bruge sit Sundhedskonto kort igen og igen. Ansøgningsprocessen er super let, og gøres enten via sundshedskonto.dk eller via mobil hvor man sender en SMS med teksten RB SUNDHED til 1980. Her kan man i ro og mag ansøge via det link man får tilsendt på sin smartphone.

Sundhedskonto er et koncept, der er bygget op omkring et kort hvor ens ansøgte kredit ligger derpå. Beløbet på dette kort skal anses som en “kassekredit”, da man i takt med at man får nedbragt sin gæld, kan gå ud og benytte sig af sit sundhedskonto kort, uden at skulle ansøge igen. Man er med andre ord, ikke bundet op én enkelt klinik når man ansøger om en kredit på Sundhedskonto.dk – man kan frit benytte sig af det store udvalg af klinikker, der er tilknyttet Sundhedskonto.

Sundhedskonto tilbyder op til 12 måneders rentefri og har markedet laveste rente på kun 6,6% op til 60 måneder. Læs mere om muligheder og betingelser lige her >>


Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller
 lige
her >>

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK
 @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

Comments are closed.