Nyt

Forbrænd flere kalorier ved at stå op

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Har du prøvet at regne på hvor mange timer du sidder ned i løbet af dagen? Så meget mere forbrænder du, hvis du står op i stedet for.

Det er sundere at stå op

Et stillesiddende job, transport i bilen eller bussen til og fra arbejde, afslapning på sofaen når du kommer hjem fra arbejde og et liv uden så meget aktivitet, kan blive til rigtig mange stillesidden timer i løbet af dagen. Rejs dig op, det er et gratis og rigtig effektivt sundhedsråd.

At stå op er selvfølgelig ikke det samme som fysisk aktivitet som løb, træning eller cykling. Men når man står op  aktiveres musklerne, som er med til at kontrollere blodsukkerniveauet i kroppen, holdningen bliver bedre og som en bonus forbrænder man flere kalorier.

Kroppen forbrænder mere når du står op

Start med at erstatte to stillesiddende timer med to timer, hvor du står op. Du forbrænder ca. 40 kcal. mere i timen ved at stå op. Det lyder måske ikke af så meget, men 80 kcal. hver dag svarer til 560 kcal. på en uge, blot ved at stå op i to timer om dagen. De små ændringer i løbet af dagen kan gøre en kæmpe forskel. Faktisk løber det op i 29.120 kcal. på et år.

Små ændringer i hverdagen gør en kæmpe forskel

Sidder du ned foran en computer hver dag, så snak med din chef om muligheden for at anskaffe et hæve- sænkebord. Det gør det nemmere og ikke mindst muligt at stå op og arbejde, i løbet af dagen.


Er du meget på telefon i løbet af dagen, så væn dig til at gå rund eller stå op imens du snakker i telefon. På den måde får du nogle aktive sunde vaner i løbet af dagen.

TIP! Anskaf dig en skridttæller, det er en rigtig god måde at blive motiveret til både at røre sig mere, men også have flere aktive pauser på arbejdet. Er du en af dem, der jagter de 10.000 skridt om dagen, vil du blive positivt overrasket over at se, hvordan de to aktive timer i løbet af dagen vil hjælpe dig mod de 10.000 skridt.

Mist ikke modet!

Det kræver tilvænning for kroppen at stå op i løbet af dagen, når ikke den er vant til det. Jo mere man vejer, jo mere belastning vil der komme på muskler og led, og jo hårdere vil det være for kroppen. Start med at stå op 30 minutter om dagen og væn kroppen til det. Det er aldrig godt at overbelaste krop og led, så tag det i dit eget tempo og mærk hvordan kroppen stille og roligt, vender sig til de nye gode sunde rutiner.

Share.

About Author

Comments are closed.