Hjælper drikkevand virkelig din hud?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Du har sikkert hørt eller læst det før… HUSK at drikke vand! Men gør det faktisk en forskel for din hud at drikke vand?

Kan drikkevand virkelig gøre noget for huden?

Flere kendte kvinder verden rundt sværger til, at vand er en af de aller mest effektive beautytips. Vand er ifølge mange hemmeligheden bag en smuk, hydreret hud med masser af glød og glans. Men er det den rigtige opskrift for alle og virker det?

Først og fremmest er det vigtigt, at skelne imellem om man er dehydreret eller hydreret. Er du dehydreret og ikke får nok væske i løbet af dagen, vil du helt sikkert kunne se det på din huds tilstand. Men drikker du fint med væske i løbet af dagen, er drikkevand ikke ens betydende med, at din hud bliver pænere af den grund. Det at drikke vand hænger uden tvivl sammen med det, at have en sund hud. Faktisk kan vi ikke overleve uden væske, hvilket ikke siger så lidt.

Vidste du…

Huden er kroppens største organ. Faktisk består hele 60 procent af kroppen af vand og mange processer i kroppen er direkte afhængige af, at vi er vandet tilstrækkeligt igennem, og derfor er det vigtigt, at vi får drukket nok.

Kilde: Herlevhospital.

Er kroppen dehydreret vil du kunne se det på din hudtilstand, huden vil se mere kedelig ud, være mindre elastisk og forekomsten af fine linjer og rynker vil være større. Det gode er, du kan hurtigt rette op på ”skaderne”, og huden vil forholdsvis hurtigt reparere sig selv igen. Huden består af celler, og hvis vores celler ikke får væske nok og bliver dehydreret, er det lig med en kedelig og ru hud. Dette gælder huden på hele kroppen og ikke kun i ansigtet! Du kan sammenligne en hudcelle med en vindrue, får den ikke nok væske, vil den ende som en runken tør rosin. Drikkevand kan altså gøre en forskel for kroppens celler og huden: Stay hydrated!

Share.

About Author

Comments are closed.