Nyt

Husk at trække vejret

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

En god, langsom og dyb vejrtrækning giver mere energi, mindre stress og medvirker til et bedre liv med en sundere krop i balance.

Pust nyt liv i din krop

Husker du at trække vejret helt ned i maven?

En dyb vejrtrækning er vigtig for en sund krop i balancen, og midt i corona-kaos, har en god vejrtrækning aldrig været vigtigere. Prøv at mærk efter om din mave udvider sig på dine indåndinger. Mange af os har så travlt i hverdagen, at vi faktisk glemmer at trække vejret helt ned i maven. I stedet laver hurtige små vejrtrækninger, der ikke kommer meget længere end til brystet, og det vil på sigt stresse kroppen.

Spædbørn trækker vejret ned i maven helt naturligt. I takt med vi bliver ældre fokuserer vi mere på at trække maven ind og skyde brystet frem, hvilket sætter begrænsninger for den naturlige vejrtrækning. Men bare rolig, det er aldrig for sent at lære de ”nye” teknikker.
Ironisk nok er det en helt naturlig del af mennesket fra fødslen at trække vejret korrekt. Men travlhed og stress sætter sig langsomt på os igennem årene, hvilket ender ud i at vejrtrækningen sidder i brystkassen, der foruden at begrænse iltoptagelsen også er et kæmpe stressmoment for kroppen. Den sympatiske del af nervesystemet aktiveres når vi trækker vejret hurtigt og vejrtrækningen kun foregår oppe i brystkassen. Det vil sig at kroppen er i konstant alarmberedskab. Ved at trække vejret dybt og roligt helt ned i maven, skaber vi en ro i kroppen. Den parasympatiske del af nervesystemet, der styrer kroppens opbyggende og regenererende processer aktiveres, og det er netop denne del af nervesystemet vi skal arbejde os hen imod at være den dominerende.

Tæl dine vejrtrækninger og øv dig

En god øvelse er at tælle sin vejrtrækning. Din indånding skal gerne være lidt kortere end din udånding. Det er den for de færreste mennesker og det er det vi skal øve os på:

  • Start med at tage nogle dybe indåndinger igennem næsen når du er gået i seng.
  • Find en behagelig stilling og fokuser på dit åndedræt.
  • Placer gerne din ene hånd på brystet og den anden på maven.
  • Træk vejret ind gennem næsen dybt, langsomt, afslappet og rytmisk – ind på 3 ud på 4.
  • Fortsæt øvelsen 10 gange i langsomt og roligt tempo.

Laver du øvelsen flere gange om dagen, så kan du stille og roligt vænne kroppen til det nye sunde mønster.

 

Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>
Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.