Husker du at drikke vand?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Du har sikkert hørt at det er vigtigt at drikke vand. Men hvor meget vand bør du egentlig indtage om dagen?

Drikker du nok vand hver dag?

Vi nærmer os forhåbentlig snart de varme sommerdage. Hvis ikke du allerede drikker rigeligt med vand, er det en god ide at starte med, at komme ind i en god rytme inden varmen for alvor medvirker til, at vi bliver mere tørre i huden og dehydreret.

Hvor meget vand man burde drikke hver dag afhænger først og fremmest af sin livsstil. Men som hovedregel siges det, at man burde drikke 1,5 til 2 liter vand hver dag, hvis man har et normalt aktivitetsniveau.

Glemmer du også at drikke vand?

Kan du genkende følelsen – det er blevet eftermiddag og du er træt i hovedet og kroppen er dehydreret. Det går i den forbindelse op for dig, at du slet ikke har indtaget noget vand i løbet af dagen. Hvis du ofte havner i den situation, kan det være en rigtig god ide at implementere nogle gode vaner, som gør det nemmere at huske væskebalancen i løbet af dagen. Din dag bliver bedre, du bliver mere klar i hovedet, mere frisk, din hud bliver pænere og så bliver kroppen mere og mere afhængig af at få nok væske.

TIP! Måske det bare er noget jeg bilder mig ind, men hvis jeg starter dagen med et stort glas vand føler jeg, at min krop hjælper mig med at føle tørst i løbet af dagen. Derfor starter jeg altid dagen ud med et stort glas vand efter jeg har børstet tænder. Vil du forkæle kroppen ekstra, pres en halv citron ned i vandet.

Derfor har kroppen brug for væske

Kroppen består af rigtig meget vand. Faktisk er kroppen afhængig af vand for at transportere vigtige næringsstoffer til cellerne, regulere kropstemperaturen, opretholde et velfungerende tarmsystem og udskille affaldsstoffer. Får kroppen ikke væske vil nogle af de første symptomer være, at man får hovepine og kvalme. Mærker du en hovedpine komme snigende, så skynd dig at få drukket en masse vand. Ofte kan man tage den slemme hovedpine og kvalme i opløbet.

Vidste du? Kroppen består af omkring 60 pct. vand og mange af kroppens processer er direkte afhængige af, at vi får væske nok.
Share.

About Author

Comments are closed.