Nyt

Hvor lang tid holder en tandbørste?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vi bruger den hver dag, og en tandbørste skal som så meget andet udskiftes. Men hvor ofte skal du udskifte din tandbørste?

Hvor ofte skal man udskifte sin tandbørste?

En tandbørste holder ikke for evigt, faktisk langt fra. Vi bruger vores tandbørste i hvert fald to gange om dagen hver dag, hvilket både slider på børstehovedet, hårene og samler en masse bakterier. Derfor er det vigtigt at man udskifter sin tandbørste med jævne mellemrum. Udover at tandbørsten bliver slidt og børstehårene begynder at stritte i forskellige retninger, kan der også samle sig rigtig mange bakterier i børstehårene.

Skold din tandbørste med jævne mellemrum og hold på den måde, bakterierne lidt nede.

Selvom du både renser og skolder din tandbørste anbefaler mange tandlæger, at du udskifter din tandbørste fire gange om året. Ved at udskifte din tandbørste ca. hver tredje måned sikrer du, et bedre fundament for en god og grundig mundhygiejne med rene og sunde tænder. Du kan se holdbarheden på tandbørste pakken når du køber den.

Hvor ofte skal man udskifte et tandbørstehoved?

Som med den helt almindelige tandbørste, skal tandbørstehovedet på din elektriske tandbørste også udskiftes fire gange om året.

Sådan holder din tandbørste sig ren og effektiv længst tid:

  • Undgå at børste dine tænder for hårdt, det slider unødvendigt på børstehårene. Slidte børstehår mister deres effektivitet og kan skade tandkødet.
  • Skyl din tandbørste og rens den efter du har brugt den. Kom eventuelt din tandbørste i et etui for at holde unødvendige bakterier på afstand.
  • Skold tandbørsten med kogende vand en gang imellem, for at komme af med bakterier og eventuelle madrester.
TIP! Har du været syg er det en god ide at udskifte sin tandbørste for at beskytte sig mod yderligere sygdom.
Share.

About Author

Comments are closed.