Filler og Botox er to meget populære injektionsbehandlinger. Men hvad kan en filler? Og kan Botox give samme resultatet som en filler? Få svaret her.
Er der forskel på filler og Botox?
Formålet med de forskellige injektionsbehandlinger kan være svære at gennemskue. Hvornår skal man vælge det ene frem for det andet, hvad består det af og hvad er forskellen på filler og Botox?
Er filler det sammen som Botox?
Nej! Filler og Botox er to vidt forskellige præparater og behandlinger. I nogle behandlinger kan man dog vælge at bruge en kombination og både benytte Botox og filler, for at opnå det ønskede resultat. Men man bruger Botox og filler til forskellige formål.
Hvornår bruger man filler?
Filler er en ikke-permanent filler man bruger, når man gerne vil opnå mere fylde i vævet. Man bruger filler når man vil udfylde en rynke eller give mere volumen til ansigtet i f.eks. kinder eller læber. Filler bruges som konturer og giver mere volumen til en hud, der med alderen taber sin volumen. Udover at genopbygge tabt volumen, kan man også bruge filler til at skabe mere volumen i læberne som fra naturens side ikke er så fyldige, asymmetriske eller korrigere en næse som man er utilfreds med.
Hvad består filler af?
Filler er et injecerbart fyldstof, som består af stabiliseret hyaluronsyre. Det gennemsigtige fyldstof injiceres under huden med en nål, i de områder man gerne vil opnå ekstra fylde.
Hvor længe holder en behandling med filler?
Holdbarheden variere fra person til person afhængig af hvor meget mimik man bruger. Nogle holder bedre på filler end andre, og man kan opleve at resultatet holder kortere tid efter første behandling. Man siger at holdbarheden kan variere fra 4-12 måneder. Effekten og volument ses, modsat Botox, med det samme. Det endelige resultat kan man se efter en uges tid når produktet er faldet til og en eventuel hævelse har lagt sig. Nogle opleve at få blå mærker efter injektionen, det er meget normal og de forsvinder igen.
Kan man få filler til at forsvinde?
Hvis man skulle være så uheldig at man ikke er tilfreds med resultatet eller man har fået for meget, så kan man injicere et stof, der hedder hyalase som kan opløse hyaluronsyren/filleren igen. Behandlingen er som ved en fillerbehandling hurtigt overstået, men det gør noget mere ondt end at få injiceret filler.