Nyt

Hvorfor er D-vitamin vigtigt?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dagene bliver kortere og mørke, det samme gør solens stråler der sikrer os aktivering af det vigtige D-vitamin. Det skal du vide…

Det vigtige D-vitamin

D-vitamin er utrolig vigtig for vores knogler, da det regulerer blodets og knoglernes optagelse af kalk. Derudover har vitaminet også en betydning for at opretholde en normal funktion af muskler og knogler.

D-vitamin er et fedtopløseligt vitamin som vores krop danner helt af sig selv, når de kommer i forbindelse med sollys. Om sommeren behøver vi ikke at tænke så meget over, om vi får nok D-vitamin, da de fleste af os danner den mængde vi skal. Vinteren er derimod en anden sag. Her kan flere af os rammes af D-vitamin mangel i en højere eller mindre grad. Afhængig af din kost, kan det derfor være nødvendigt med et kosttilskud, der sikrer dig den rette mængde.

Vidste du…

A-D-E og K-vitamin er alle fedtopløselige vitaminer. Fedtopløseligt vitaminer betyder,at det primært findes i fed mad, og dermed bliver optaget i kroppen gennem fedt i kosten. De fedtopløselige vitaminer lagres i kroppens fedtdepoter, og kroppen kan på den måde, dække sit eget behov i op til flere måneder.

Hvad sker der hvis man mangler D-vitamin?

Hvis ikke man får D-vitamin nok, er der en øget risiko for, at man får knogleskørhed og/eller brud på knoglerne.

Kan man få D-vitamin via sin kost?

Den vigtigste kilde til at danne D-vitamin er solen, derfor er det vigtigt at man spiser sig til det, specielt i løbet af vinter månederne. D-vitamin findes i flere fødevarer og især i fed fisk, fiskeolie og rogn. Man finder også D-vitamin, dog i en mere begrænset mængde, i fødevarer som kød, æg, mælk og ost.

TIP! Har du mistanke om at du lider af D-vitamin mangel, så opsøg egen læge. Ved en simpel blodprøve kan det blive be- eller afkræftet.
Share.

About Author

Comments are closed.