Kan man få sit hår til at vokse hurtigere?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Har du også oplevet perioder i dit liv, hvor du fælder langt mere og hårbørsten er fyldt med hår, når du har redt det? Sådan får du et sundt hår.

Hvor hurtigt vokser håret?

Kender du følelsen, at det er som om at håret på resten af kroppen vokser langt hurtigere end håret på hovedet, som vi rent faktisk gerne vil have til at vokse ud.
Håret knækker og enderne spalter lige så snart det rammer skuldrene, lige meget hvad man stiller op, så vil håret bare ikke blive længere. Mange af os har prøvet det ene lovende mirakelmiddel efter det andet og produkter, der lover at håret vil vokse ud hurtigere, blive stærkere og ikke mindst sundere. Det er dog desværre ikke tilfældet for de fleste af os.

Men nu er spørgsmålet… Kan man egentlig fremskynde hårvæksten og få håret til at vokse hurtigere eller i hvert fald medvirke til, at man får det lange hår man drømmer om? Træerne vokser ikke ind i himlen, og miraklernes tid er desværre ikke for alle. Men der er ingen tvivl om at genetik og livsstil, kan medvirke til hårets vækst og sundhed.

Vidste du? Håret vokser i gennemsnit 1,2 cm pr. måned. Det vil altså sige, at man i gennemsnit kan få 14-15 cm længere hår på et år.

Kan man få håret til at vokse hurtigere?

Der er uden tvivl gode hjælpemidler, der kan fremme hårvæksten. Det kræver dog at man er tålmodig. Håret vokser i forskellige faser. Hastigheden på hårvæksten variere fra person til person, og derfor kan man ikke garantere resultater hos alle. Der er flere faktorer, der spiller ind når det kommer til tykkelse, kvalitet, mængde og farten på hårets vækst. Genetik, hormoner, livsstil, kost, generel sundhed og stress er bare nogle af de faktorer, som spiller ind og påvirker hårvæksten.

Livsstilsfaktorer som rygning, alkohol, dårlig kost, graviditet og stress kan forårsage hårtab. Det gode er at disse perioder med hårtab kan være midlertidige, og du kan få dit stærke sunde hår tilbage ved at ændre på din livsstil og dermed komme tilbage til en krop og et sind i balance.

Går du med meget stram hestehale og knold over en længere periode, kan det også slide på håret så det knækker. Sørg for at bruge en god elastik uden metal, da håret kan hænge fast og knække.

Sørg for at brug en god hårelastik – og gerne en uden metal, så håret ikke hænger fast og kan knække.

Din livsstil er vigtigere end produkter. Når man siger at sundhed kommer indefra, gælder det også din hårvækst. Har du problemer med en irriteret hovedbund med skæl, kan det være en god ide, at få vejledning og finde de rigtige hårprodukter. Er hovedbunden tør og hårsækkene tilstoppede, kan hårene ikke vokse ud af hårsækken.

En god nats søvn er altafgørende for kroppens mulighed for at reparere sig selv. Kroppens celler reparerer sig selv om natten. Derfor er en god kvalitetssøvn vigtig for et sundt hår, en stærk krop og en smuk hud.
Share.

About Author

Comments are closed.