Kender du forskel på hudtype og hudtilstand?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Før du kan komme et eventuelt hudplejeproblem til livs, er det vigtigt at kende forskel på hudtype og hudtilstand.

Kender du forskel på hudtilstand og hudtype?

Det er slet ikke sikkert du tænker over det. Men hvis du snakker med en professionel kosmetolog, vil du blive gjort opmærksom på at der er forskel på hudtype og hudtilstand. Det vigtige i at kende forskellen er, at den ene kan man gøre noget ved, men den anden er medfødt.
Kort fortalt, er din hudtype genetisk betinget hvor din hudtilstand viser hvilken tilstand din hud er i lige nu – og vigtigst af at det kan man arbejde på og gøre noget ved.
Der kan være forskellige årsager til pigmentering, tør hud og akne udbrud og fælles for dem alle er at ved professionel vejledning, behandlinger og en god hjemmeplejerutin, kan du faktisk komme denne hudtilstand til livs. Det kan være små ændringer i hverdagen, der gør hele forskellen.

Hvad vurderer man huden ud fra?

Når man som kosmetolog kigger på huden, vil man kigge på huden som en helhed. Når man kigger på huden under en luplampe, får man alle sandhederne frem og får et øjebliksbillede af, hvordan huden er og hvad der skal arbejdes på. Huden er let påvirkelig og påvirkninger som hormoner, livsstil, vejrforhold og stress kan spille ind på hvordan kroppen og huden har det netop nu. Overordnet vil man kigge på om huden er tør, sensitiv, fedtet, om der er tale om akne eller en moden hud, hvor man skal arbejde på rynker og pigmenteret.

Selvom du ikke er til forkælelse hos en professionel kosmetolog, vil jeg anbefale at booke en tid til en konsultation. Her vil  du få et professionelt perspektiv på din hud og dine hudplejerutiner. Det er den bedste måde at få et overblik over din huds tilstand, så du kan bruge de rigtige hjemmepleje produkter. 

Tips til en pænere og sundere hud:

  • Afrens din hud hver dag både morgen og aften. Specielt aften er vigtig, da hudens celler regenereres om natten. Ved at få renset skidt, snavs og makeup af og påføre din natcrem, giver du huden det bedste fundament for at blive sund og pæn.
  • Drik masser af vand. En dehydreret krop og hud kan ses med det samme. Tænk på vindruen og rosinen – tørhedslinjerne kommer frem og huden ser trist ud hvis ikke man holder sig hydreret.
  • Det bliver kaldt skønhedssøvn af en grund. Hvis ikke man får sine 7-8 timers søvn hver na, kan man hurtigt komme til at se trist ud med mørke rande under øjnene.
  • Gode hudplejerutiner hver dag. Du behøver ikke at have 10 produkter på hylderne, men en god fugtgivende creme, et renseprodukt og solbeskyttelse vil gøre underværker.
  • Huden husker – husk solbeskyttelse. Solens skadelige stråler er en af de største syndere når det kommer til for tidlig aldring.
  • Inner beauty er et begreb, der er kommet for at blive og her er det afgørende at man lever en sund livsstil med 600 g. frugt og grønt om dagen samt motion. 

Det bliver sjældent godt hvis man ændrer alle sine vaner fra en dag til en anden. Det vigtige er at finde gode rutiner, der virker for dig, det er den bedste måde at få implementeret gode rutiner, som ender ud i en livsstilsændring. 

Book en konsultation på en klinik i nærheden af dig. KLIK HER >>

 
Du kan få flere skønhedstips på gobeauty.dk og i GO Beauty magasinet. Du kan købe det nye nummer af GO Beauty i udvalgte COOP, 7-Eleven, kiosker og supermarkeder i hele landet eller lige her >>

Du kan også følge GO Beauty på:
FACEBOOK @gobeautydk INSTAGRAM @gobeautydk YOUTUBE GO Beauty
Share.

About Author

Comments are closed.